26. helmikuuta 2015

Torstai

Aamulla otettiin alakatetri pois. Hoitaja sanoi että se tuntuu, mutta se kyllä ihan sattui ja kovastikkin. Kolmella kipeellä nykäisyllä putki oli poissa. Tästä edes pissaan alakautta ja jäännösvirtsan päästän cystofixista ulos. Kun jäännösvirtsaa tulee selkeästi enää vähän, saadaan cystofix pois. Tämän kanssa kotiin siis lähdetään.
Peniksen sisällä jyskytti inhottavasti, mutta se väheni ja loppui kokonaan alle tunnissa.
Olin koko yön ollut cystofix korkilla ja olin juuri tyhjentänyt sen pussiin ennen katetrin poistoa, jouduin siis odottamaan pitkään ennen kuin pääsin pöntölle kokeilemaan pissaamista alateitse.

Kolehmainen kävi ja kertoi että mahdollisesti pääsen huomenna perjantaina kotiin. Hetken päästä tuli lääkärin kierto. Sanoi keskustelevansa vielä infektiolääkärin kanssa antibiootteista, viljelysten mukaan nykyinen antibioottiini ei tehoa ihan kaikkiin bakteereihin, vaikka tulokset ovatkin laskemassa kokoajan.

Vihdoin tuli tarve virtsata. En uskaltanut kauheasti ponnistaa, joten paine oli vielä mitätöntä. Kärjestä tuli niin kuin kuuluukin, pari tippaa tuli kuitenkin myös jostain peniksen alapuolelta. Se on normaalia, fistellit menee aikanaan kiinni tai jos eivät mene niin Kolehmainen leikkaa ne umpeen. Jäännösvirtsaa tuli reilusti alle 50ml. Pissan jälkeen kirveli vähän jostain peniksen seudulta.

Nyt vaatii vähän vaivaa, joudun sekä ison että pienen hädän jälkeen pesemään paikat. Pissahädällä joudun myös ottamaan peniksen ympärillä olevan sidoksen hetkeksi pois, kun sitä virtsaa tosiaan valuu jostain muualtakin niin sotkisi sidokset. Se on onneksi aika nopea homma.

Iltapäivällä kävin kahviossa kolme kertaa, ei ongelmaa. Pakkasin suurimman osan tavaroista kassiin ja laitoin jumpsuitin ja muut vaatteet valmiiksi kotiin lähtöä ajatellen.
4 kommenttia:

 1. Olet todella rohkea mies kun uskallat avoimesti kertoa näin intiimistä asiasta. Voiton puolella olet!

  VastaaPoista
 2. Munkin pakko kommentoida! Oon lukenut sun blogia aikalailla alusta asti ja nyt innolla odotan koko ajan että milloin uusi postaus tulee. On tosi hyvä että rohkeasti kerrot intiimejäkin asioita ja yksityis kohtaisesti. Siksi tämä blogin lukeminen onkin mielenkiintoista! Kiitos ja kumarrus sulle! Ja hurjasti tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Moi Alex!
  Oon ahminut sun blogin läpi muutamassa päivässä, ja haluan kiittää sua siitä, että uskallat jakaa tän prosessin meidän kanssa. Erittäin mielenkiintoinen aihe!
  Oon itse myös vähän vaakalaudalla itseni kanssa, mahtaako johtua sukupuolesta, vai siitä, että en ole vaan muuten sinut itseni kanssa, en tiedä vielä. Sun ansiosta oon saanut kuitenkin potkua töniä itseäni eteenpäin tekemään juttuja, joilla on oikeesti merkitystä. Oot huikee esimerkki ja kaikkien pitäis ottaa susta mallia.
  Toivottavasti paranet pian ja kaikki menee elämässä muutenkin putkeen kaikkien hankalien hetkien jälkeen. Toivon sulle pelkkää hyvää, taistelija!

  VastaaPoista
 4. Moikka! Haluan sanoa, että olet todella rohkea ja kunnioitettava mies! Minulla on kysymys, johon toivon vastausta. Saan testot tod.näk tämän vuoden puolella, mutta minua mietityttää henkkareiden käyttö, kun olemus muuttuu maskuliiniseksi mutta papereissa lukee silti tyttö. Onko sinulla ollut ongelmia tämän kanssa, ja kävitkö hakemassa uudet henkkarit, kun olit selkeästi jo miehen näköinen? Uudet passikuvat yms. Oletko koskaan joutunut tilanteeseen jossa olet joutunut selittelemään sukupuoltasi/henkkareita? Anteeksi tämä kysymystulva, mutta asia stressaa minua paljon. Kiitos ja onnea kotiinpääsystä!

  VastaaPoista