5. helmikuuta 2015

Torstai

Nukuin tosi hyvin. Olen huomannut parhaimman tavan olevan se, että valvon klo 23 asti, otan melatoniinin ja odotan hetken sen vaikutusta. Silmälaput ja korvatulpat on tärkeä univaruste. Nukun tällä 6-8 asti. Yöllä tosin herään hoitajan vierailuun, kun tyhjentää katetrin pussin tai vaihtaa tippapussin. Kerran yössä joudun myös kutsumaan hoitajan vaihtamaan puudutteen. Olen katsonut kelloa ja puuduteputkilo kestää 7 tuntia, joudun siis väkisin heräämään sen takia. Olen nähnyt myös unia, joita en kotonakaan usein nää.

Minulle oltiin eilen sidosten vaihdossa laitettu verkkohousut normaalin tapaan, mutta peniksen kääreelle oli leikattu reikä ja kertakäyttöliinoja ei ollut tukemassa penistä. Kääreen pitäisi seisoa pystyssä. Ajattelin että nukun yön ja kysyn että pitääkö kääreen nyt roikkua normaalisti jalkojen välissä. Jumppailessani jalkoja, kääre tietysti vähän liikkui. Kipeää ei tehnyt, mutta ei se hyvältäkään tuntunut. Vaihdoksen jälkeen minulle ei oltu laitettu enää jalkojen alle tyynyjä, tuntui hyvältä olla ilman niitä. Yöksi pyysin yhdet tyynyt polvitaipeiden alle, mutta aamulla otin ne taas pois. Mukavampi kyllä ilman.

Tänään aamupesulla en kerinnyt sidoksista edes kysyä kun hoitaja jo laittoi minulle uusia housuja. Mainitsi että sidosten vaihtajat ei todennäköisesti tienneet että miten kääre pitäisi olla. Nyt kääre on kerttisliinojen tukema ja olo on varmempi minullakin. Jalat liikkuvat tosi hyvin, olen jaksanut pitää niitä koukussakin. Välillä jotkut liikkeet kiristävät oikeaa jalkaa, mutta siellä onkin teippejä ja arpia enemmän kuin vasemmassa.

Seuraavat suunnitelmat on sidosten vaihto perjantaina huoneessani ja salissa nukutuksen kanssa maanantaina. Salissa mahdollisesti ainakin venytetään ihoa juuresta kohti peniksen kärkeä, kuulen toivottavasti tarkemmin suunnitelmista lähempänä maanantaita.

Vatsa toimii vähän liiankin hyvin. Olen nyt kahden päivän välein ulostanut ja löysää. Normaalisti käyn vessassa kakkosella kerran päivässä, joten mietin että olisikohan kiinteä ruoka sittenkään nyt pahasta. Se saattaisi saada vatsan vähän parempaan kuntoon ja onko sitten suurta eroa että tuleeko päivän vai kahden välein. En tiedä miten tämä on mahdollista kun ensin pärjäsin 11 päivää ilman.. Minulla olisi vessakin tuossa 4 metrin päässä jos joskus pääsisin edes sängyn viereen seisomaan.

Alusastia asetettiin tänään vähän huonosti, rehellisesti sanoen kaikki siteet olivat siis sen jälkeen paskassa. Hoitaja yritti puhdistaa, mutta sehän sattui taas. Sopivasti kipuhoitaja ja anestesialääkäri tulivat kokeilemaan epiduraalin vaikutusta. Antoivat ensin pienen määrän puudutetta ja kohta isomman määrän. Lopuksi vielä keittosuolaa, joka saa puudutteen vaikuttamaan koko alueelle. Vartin päästä hoitaja kokeili puudutteen tehoa märällä rätillä. Tuntoa oli siellä täällä, toisen 15min päästä tuntoa ei enää ollut navasta alaspäin. Olivat tyytyväisiä, ja hoitajat pääsivät pesemään ja vaihtamaan sidoksia, ihan vaan päälimmäiset. Tunsin että penis liikkui, mutta ei sattunut yhtään. Toisen ihon otto kohdan kalvo repsotti, joten vaihtoivat sen myös uuteen.

Puudutteen vaikutus rupesi siinä parissa tunnissa heltymään. Samalla alkoi häntäluussa kova jomotus sekä vasemman puolen nivusessa pieni vihloominen, meni sellaisina aaltoina. Odotin jonkun aikaa olisiko se mennyt ohi, mutta lopulta pyysin kipulääkettä joka auttoi. Jalkojen koukkuun laitto tuntuu peniksessä vähän oudolta, ei sattunut kuitenkaan. Kipulääke auttoi tähän myös.
Velliruoat alkavat ottaa massun päälle. Ruoan jälkeen alkaa mahassa hirveä vellominen ja ilmavaivat hetken aikaa ihan omaa luokkaansa. Pakko kysyä jos pääsisin kiinteälle kohta..

Häntäluu on edelleen kipeä, onneksi sängyn saa niin että yläosa on aavistuksen alaspäin vievä. Näin se keventää  lantion seutua. Nyt on parina viime päivänä myös vasen olkapää ollut jumissa, ilmeisesti viime vuonna tapahtuneen sijoiltaan menon takia.
6 kommenttia:

 1. Tsemppiä päiviisi! :)

  VastaaPoista
 2. Löysin blogisi tässä yksi pvä ja luin sen heti läpi. Mulla tuli susta heti ihan huikean ihana fiilis, olet niin aito ja lämmin persoona. Ihana että olet löytänyt rakkauden vierellesi ja päässyt prosessissa näin pitkälle! Onnea ja kovasti tsemppiä paranemiseen!
  T. Ansqrock
  P.s Piti heti alkaa seuraamaan sinua myös instagrammissa.

  VastaaPoista
 3. Paljon tsemppiä sinulle! Hienosti olet toteuttanut prosessin, vaati varmasti paljon tahtoa! Onko ennustetta että kuinka kauan joudut vielä olemaan sairaalassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä lääkärit sanoneet mitään. :/

   Poista
 4. Hui, tsemppiä, toi leikkaus kuulostaa kaikkine juttuineen niin hurjalta! Eiköhän se ole normaalia alussa, että keho reagoi kuumeella ja pienellä infektiolla. Suomessa on onneksi niin hyvät terveydenhoidot että tuskin mitään pahempaa pääsee tulemaan. Onko vielä pitkä aika kauanko joudut olemaan sairaalassa? Olen netistä nähnyt kuvia tuosta phalloplastiasta (kirjoitinkohan oikein) ja täytyy vaan ihmetellä, että kyllä ne nykyään osaa kaikenlaista lääkärit, oli kuvia miesten ja naisten genitaaleista, mitkä siis tehty noilla leikkauksilla. Ei olis arvannut, että alunperin tilalla on ollut jotain muuta, näyttivät erittäin luonnollisilta ne "värkit" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ennustetta tullut kotiutumisesta, ei varmaan hetkeen kun tänään maanantaina taas uusi leikkaus. Ja on kyllä normaalia kuumeilu ja infektiot, kunhan eivät pahaksi äijy. Kyllä silloin tällöin näkee tosi hyviä leikkausjälkiä! Itse en ihan niin optimistinen ole, minulle riittää edes se että itse sietää katsoa sitä. (:

   Poista