10. joulukuuta 2013

Kysymyspostauksen vastaukset osa 1

Kysymyksiä tuli paljon ja erilaisia, kiitos tästä!

Minkä ikäisenä huomasit, että et tunne olevasi tyttö? Miltä asian huomaaminen tuntui?
- Kyllä musta tosi nuorena jo tuntui etten ole kuin muut tytöt vaikka välillä kovasti yritinkin kuulua joukkoon. Ehkä siinä  13 vuotiaana tajusin että mitä tämä on. En noin nuorena ja tietämättömänä vielä ymmärtänyt asiaa täysin, enkä varsikaan että tunteelle voisi tehdä jotain. Myöhemmin tuntui helpottavalta ja olo keveni heti, vaikka prosessi ei ollut vielä edes lähtenyt liikkeelle. Tuntui heti siltä että voisin vielä löytää paikkani maailmasta.

Onko sua koskaan pelottanut kun olet mennyt leikkauksiin ? Onko leikkauksen jälkeen paljon kipuja?
- Ei ole oikeastaan pelottanut, enemmänkin jännittänyt tosi paljon. Ei ole paljon kipuja, kehoon on aika hyvin pumpattu lääkettä leikkauksen jälkeen ja sitä saa niin sairaalassa kuin apteekistakin sen jälkeen.

Asutko Seinäjoella? :D
- En? :D Hämeenkoskella majailen, eli ihan eri suunnassa.

Hähäh mikä amisparta :D Meinaatko osallistua movemberiin?
- En varsinaisesti, mutta oon ruvennut tykkäämään viiksistäni, enkä ole niitä ajellut pitkään aikaan. Tosin ne eivät kasvakkaan nyt vielä ainakaan niin paljon kuin joillain muilla. 

Oliko tuo projekti kallis?
Kauanko se kaikenkaikkiaan on kestänyt?
Onko transmiehen hankala saada töitä, jos ei ole käynyt armeijaa?
- Mulla on tulossa postaus johon oon yrittänyt laittaa ylös kaikki prosessin menot, mutta kaiken kaikkiaan Suomessa transprosessi on todella halpa, koska se otetaan veroista. Villi veikkaus että minulla on tähän asti mennyt n. 600e prosessiin, leikkauksineen, matkakuluineen sekä lääkkeineen.
- Prosessi alkoi 23.11.2009, eli 4 vuotta. Vielä olisi sukuelinkirurgia ja prosessi on valmis.
- En usko. Multa ei ole kuin kerran kysytty armeijasta. Aina voi sanoa että on käynyt siviilipalveluksen.

Mistä nimi Alex, oliko mielessä jo pidempään vai tuliko vastaan "puun takaa" ja tuntu oikealta? :)
- Itse nimestä olen kyllä tykännyt jo pitkään, mutta aikamoiset nimiprosessit kävin läpi ennen kuin päädyin Alexiin. Alex oli siis vain täydellinen nimi muiden hyvien nimien seassa.

Mistä löytää pieniä miestenvaatteita? Joo sulla ei ehkä ollu/oo ongelmaa, mutta mulla on. :/
- Ainakin H&Mn sekä Seppälän miesten koko S on aika pieni, myös XS löytyy useimmista vaatteista. Tai poikien vaatteet, itsekkin sieltä jotain ostanut koska kaikki ne ei ole niin selvästi poikien vaatteita. ;D

Ilmeisesti sulle ei ole tehty vielä genitaalialueen plastiikkakirurgisia leikkauksia?
Aiotko mennä siihen leikkaukseen?

Jos harrastat seksiä, oletko saavana osapuolena ollenkaan?
- Ei ole vielä tehty, lähete menee tammikuussa kyseiseen leikkaukseen. Ja olen.

Pitääkö niitä jotain hormoonipillereitä syödä koko loppuelämänsä?
Mitä kaikkia pillereitä pitää syödä?
Luin jostain että siinä leikkauksessa pitää tehä joku ihonsirto, onko se totta?
Jos on, niin onko se kuinka ruman näköistä, jos jostain käsivarresta tai reidestä tms. otetaan sitä ihoa?

- Transmiehille ei ole testosteronia ollenkaan pillerin muodossa. Vaihtoehtoina on geeli (jota levitetään päivittäin) tai kaksi eri valmistetta injektioita (pistetään reiteen tai takapuoleen) ja näitä kyllä käytetään koko loppuelämän.
- Genitaalikirurgiassa otetaan se peniksen iho kädestä ja/tai reidestä. Ihoalueelle jää selvä vaurio, näyttää aikalailla kuin palovammalta. Se paranee tiettyyn pisteeseen asti, mutta aika ikävän näköinen siitä kyllä jää.

pystytkö siittämään lapsia? onks se penis oikeesti pieni vai normi? 
- En tietenkään, siittiöitä ei ilmesty kehooni mistään.  Peniksen koko riippuu ihmisestä.

Mitä parta/hajuvettä käytät? 
- Parran ajon jälkeen laitan Niven sellaisessa valkoisessa pienessä pullossa olevaa after shavea, tuoksuu muuten mielettömän hyvältä! Bodysprayna käytän Tonino Lamborghini Prestigiota ja hajuvesinä Playboyta.
Mikä kengänkoko sulla on? 

- 41-42
Käytkö aktiivisesti salilla? 

- Jeap
Ootko ajatellu vielä kasvattaa pidempää lettiä vai onko tää lyhyt nyt se sun juttu? 

- Kyllä tää lyhyt on se mun juttu, ainakin siihen asti että intti on käyty. Katotaan sit uusiks!
Tiedätkö yhtään milloin sulla olisi mahdollisuus päästä genitaalikirurgiaan?
- Tammikuussa lähtee lähete, lain puitteissa pitäisi siis päästä ensi vuonna, mutta harmittavan usein ne pitkittyy.
Pelottaako ^ operaatio? Mitä ajatuksia noin muuten herättää? 

- Ei vielä ainakaan, innolla odotan penistä!
Tiedätkö ylipäätään genitaalikirurgiasta minkä verran? Eikös suomessa ole tyyliin yksi sairaala jossa sitä tehdään? Kuinkahan pitkä saikku lienee edessä sellaisen operaation jälkeen? 

- Vain vähän on suomeksi juttua tästä, tiedän vain yhden joka tämän olisi käynyt. Foorumilla on oma keskustelualue näille leikkauksille ja uskon oppivani lisää kunhan saan erityisoikeuden tälle alueelle. Tietääkseni vain Helsingin yksikkö tekee näitä. Saikusta en osaa sanoa, villi veikkaus että jotakin 4kk?
Ootko hommannu ajokorttia?

- En ole, rahat on aina huventunut muualle. Ensi keväänä olisi tarkoitus ajaa kortti opetusluvalla.
Kauanko on opiskeluja jäljellä?

- Noin vuosi, jos en sitten mene vaihtamaan oppisopimukseen.
Mites uuden yrityksen kanssa on lähteny sujumaan, onko paljon töitä? 

- Ihan hyvin! Muutama asiakas on tullut ja olen saanut uusia välineitä että pääsen vielä tehokkaammin töihin kiinni.
Ootko millon aatellu tehdä videopostausta taas? Ei tarviis ees olla mikää "Spessu"-juttu, kertoilisit vaikka kuulumisiasi. 

- Mikä on spessu-juttu? :D Mutta siis voisihan kohta tehdä, jos antaisitte jonkin ajatuksen että minkälainen!
Kuinka usein pistät testoo?

- Aikaisemmin 2vk välein, nyt minulla vaihtui testovalmiste ja sitä pistän 10 vk välein.
Ootko lukenu jotaki trans-aiheista kirjallisuutta? Siis ihan fiktiomuodossa? 

- En muuten ole.
Juotko usein alkoholia?

- En juo, yhden lonkeron tai siiderin ehkä kerran kuussa.

Aiotko kilpailla este ja/tai koulupuolella tulevaisuudessa?
- Molempia näin alkun, mutta esteisiin ajattelin painottaa.
Monta ratsastettavaa sulla on päivittäin ja miten kengitykset on lähteneet sujumaan (kengitätkö muuten erityisesti ravi- vai ratsuheppoja vai meneekö kaikki)?
- Riippuen päivästä niin 2-4 kappaletta. Kengitykset on lähtenyt hyvin liikkeelle! Olen kengittänyt enemmän ratsuja, mutta myös ravihevosia olen, eli kaikki menee.

Miten kerroit tästä sun operaatiosta koulussa?
Miten ihmiset otti sen ja kiusattiinko sua?
Entä miten kerroit sukulaisilles ja ystäville?

- Olen vain kokkikoulussa kertonut tästä, siitä eteenpäin olen mennyt kouluihin suoraan miehenä. Olin tuolloin aikuiskoulutuksessa ja asian kertoi koulun kuraattori luokalle, joten itse pääsin kertomisen paineelta. Muut ottivat asian tosi hyvin, mutta täytyy painottaa että kyseessä oli 25-60 vuotiaat, eikä esiteinit.
- Sukulaisille ja ystäville kirjoitin tekstin, jossa kerroin tunteistani ja prosessin kulusta ja tämän tekstin laitoin facebookkiin.

10 kommenttia:

 1. Työhaastattelussa ei saa enää kysyä, onko mies käynyt armeijan. :) Joten sitä ongelmaa ei siis pitäisi tulla, ja jos tulee, niin siitä saa valittaa!

  VastaaPoista
 2. http://plasticsurginfo.blogspot.com.au/2011/12/female-to-male-gender-reassignment.html

  tällänen leikkausko sulle tehdään :o
  anteeksi uteliaisuuteni, päädyin jostain kumman syystä selaamaan allanah starrin ja buck angelin kuvia, mieleeni tulit sinä ja aloin pähkäilemään miltä genitaalikirurgia näyttää.

  jääkö peniksestä tuollainen pötkylä vai muokataanko se enemmän peniksen näköiseksi? miten se saa erektion?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saanut ihan täyttä selkoa tuosta sivustosta, mutta vähän arveluttava se oli. Ymmärtääkseni nuo kuvat esittivät ensimmäisiä tällaisien leikkauksien tuloksia, ja sivuston tekijä yritti ilmeisesti vielä enempi kritisoida näitä plastiikkakirurgisia toimenpiteitä juurikin tuon lopputuloksen takia.

   Suomessa on käytössä myös sellainen tekniikka, jossa otetaan reidestä joku lihaksenpätkä penikseen, jolloin olisi mahdollisuus saada tuo "stondis" aikaiseksi ihan omia lihaksiaan käyttämällä. Nimi oli muistaakseni joku musculus gracilis tms. Siihen en pysty sanomaan mitään, saadaanko Suomessa tai muuallakaan maailmassa käytettävillä leikkaustekniikoilla ulkonäöllisesti aivan biopeniksen näköistä neopenistä aikaiseksi.

   Poista
  2. Ei ainakaan pitäisi tulla läheskään tuon näköinen! Enemmänkin tällainen; (HUOM! linkki sisältää paljon leikkauskuvia ja verta) http://www.gendercentre.org.au/resources/polare-archive/archived-articles/phalloplasty-stage-two.htm

   Mutta esinahkaahan siihen ei saa.

   En tiedä kyllä miten stondis tapahtuu, mutta jos kaikki menee hyvin niin se on kyllä mahdollinen.

   Poista
 3. Oon kuullut että leikkauksessa tehdystä peniksestä voi tulla lähestulkoon tunnotonkin, tai että kosketus siihen ei tunnu sen erikoisemmalta kuin kosketus käteen? Kuinka paljon pelkäät mahdolista tunnottomuutta? Musta oot ollut tosi luottavaisin ja posiitivisin mielin liikkeellä :) Ja korjaa toki käsitykseni jos olen väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä niin paljon perehtynyt asiaan, että osaisin tähän vastata. Mutta tietenkin tässä on omat riskinsä, niin kuin kaikissa leikkauksissa. Eihän mulla "nänneissäkään" tuntoa ole.
   En pelkää tunnottomuutta, jos penis kuitenkin toimii muuten kaikin tavoin! (: Enemmän harmittaa jos en vaikka pystyisi enää normaalisti pissaamaan.

   Poista
 4. Sulle pitäis antaa joku SETAn tunnustuspalkinto sitte kaiken päätteeksi, kun oot niin vilpittömästi ja ennakkoluulottamasti lähteny tähän julkisen päiväkirjan "tielle". Tää on oikeesti ihan uskomattoman tärkeetä, että jaksat vastata asiallisesti intiimeihinkin kysymyksiin. Oot todellinen tienraivaaja! :)

  VastaaPoista
 5. Tää on hieno blogi, kiitos tästä. Tytär laittoi linkin mulle. Kunnioitan suuresti rohkeuttasi ja jos ois tän takkupehkoni päällä hattu niin nostaisin sitä nyt sulle :) Toivotan sulle ihanata ja armorikasta uutta vuotta ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 6. spessu=spesiaali/erityinen

  VastaaPoista