12. joulukuuta 2013

Kysymysten vastaukset osa 2

Tehdäänkö sulle plastiikkakirurgilla ihan oikea penis sun ihosta yms?
- No niin oikea kuin penis voi olla. :D

Koska sä kerroit sun porukoille sun suuntautumisesta ja siitä että susta tulee mies? Ja oliks se niille kamala tai et osasko ne arvata sitä ennemmin? Ja sitte vielä että millanen mielipide/asenne sun porukoilla, sisaruksilla ja muilla sukulaisilla on tän sun suuntautumisen ja prosessin suhteen? Ja onks sun kaverit pysyny samoina siitä asti ku oot tullu ns. kaapista?
- Kerroin porukoille suht aikasin siinä vaiheessa  kun päätin lähteä prosessiin. Kuulemma suurin osa sanoi että olikin jo aavistanut jotain ja olin osalle kavereistakin pitkään jo ollut jotain muuta kuin tyttö. Kaikki ottivat tosi hyvin asian vastaan! Kaverit ovat myös samat kuin aikaisemmin.

Onko ollut tilannetta että joku vanha tuttu tai sukulainen, vanhempien naapuri tms ei tunnista ja olet joutunut yllättäen selittämään kuka olet?
- Ei ole vielä ainakaan. 

Pystytkö saamaan orgasmia genitaali korjaus leikkauksen jälkeen? Kumpi leikkaus sinulle tullaan tekemään, iho siirrännäinen vai klitoriksesta kasvattamalla?
- Jos kaikki menee hyvin niin pitäisi pystyä tulemaan orgasmi, tietenkin ilman nesteitä.
- Iho siirännäistä toivon, mutta päätän täysin vasta leikkauksen konsultaatiossa.

Mikä yrityksesi "muoto" on? Tmi?
Saako sinulta kengityksen laskulle? Ymmärrän, ettei sellainen välttämättä saa, joka käyttää palvelujasi ensimmäisiä kertoja, mutta jos joku alkaa käyttämään vakituisesti sinua kengittäjänä, onnistuuko lasku silloin?
Kengitätkö (ulkopuolisia hevosia) myös iltaisin ja viikonloppuisin, vai pelkästään päivällä?
- Toiminimi. 
- Laskun saa jälkeenpäin, kun ensimmäisen maksu on suoritettu käteisenä. Tietenkin jos usein maksaa eräpäivän jälkeen mitään varoittamatta, niin laskumahdollisuus voidaan evätä.
- Myös viikonloput ja illat käy! (:

ootko harkinnut erektioproteesia, ja onko se edes mahdollista asentaa transmiehelle?
- En ole harkinnut, en edes tiedä mikä tuo on!

koska tämä kysymyspostaus julkaistaan?
- Nyt!

Tämä ei suoranaisesti ole kysymys, mutta melkein pelottavaa millainen painoarvo sukupuolella voi nyky-yhteiskunnassa olla. Kyse ei ole vai kropan muuttamisesta, vaan myös nimen, henkilötunnuksen ja identiteetin. Ovatko nämä asiat herättäneet pohdintaa, ongelmia tms.?
- Ei ole. Kyllä kaikki on mennyt ihan omalla painollaan kun ei turhia stressaile.

Tuliko sulla missään vaiheessa prosessia epäröintiä tai sillee pelko et mitä jos teet virheen ja kadut joskus?
- Ei!

Mitä sä teit ekana ku päätit alottaa ton prosessin?siis menitkö mihin lääkäriin yms. tiesikö sun porukat alusta lähtien tosta prosessista vai kerroitko vasta kun olit jo alottanu ton? 
- Käväisin Kaarinan terveyskeskuksessa hakemassa lääkäriltä lähetteen transpolille. Ja kerroin vähän ennen tätä porukoille.

Mikä leikkaus sulle siis tehtiin?
- Viimeksi kohdun ja munasarjojen poisto + vaginan limakalvojen poistaminen ja putken sulkeminen.

Tunnistavatko vanhat tutut, esim ala-asteen luokkakaverit sinua? :) 
- Suurin osa näistä on olleet jossain välissä fb kavereina, että kyllä ne tietää miltä näytän.

Pystytkö harrastamaan seksiä normaalisti?
- Tietenkin!

Sori jos sua haittaa tää kysymys (kun monille miehille tää on arka) mut kaljuunnutko sä :o jos joo, niin missä vaiheessa se alkoi?
- En mä nyt ainakaan vielä. :D

Koetko olevasi ensisijaisesti mies vai transmies?
Onko sinulla ystäviä jotka eivät tiedä, että olet transmies? Kuinka nopeasti yleensäkään kerrot sen, jos ollenkaan? Oletko huomannut muuttuuko joskus ihmisten suhtautuminen sinuun tiedon myötä?
- Mies.
- Löytyy muutamia joille en ainakaan ole kertonut. Jätän yleensä mainitsematta, mutta jos suoraan kysytään niin vastaan rehellisesti. En oo huomannut että tiedon jälkeen muuttuisi ihminen, ainakaan negatiivisempaan suuntaan!

Itselle tullut transmiehenä vastaan just tämä ihastuttava wc ongelma. Muistan sun maininneen että vaihdoit siinä kohtia ittes miesten vessaan kun naiset alko antaa sulle pahaa silmää useemmin. Löytyykö jotain muuta vinkkejä asiaan liittyen?
- Kannattaa olla itsevarma, niin se jo vie pitkälle!

13 kommenttia:

 1. Mikä sun nimi oli kun olit tyttö?

  VastaaPoista
 2. Hei tyhmä kysymys, onko sulla aina ollut 41-42 jalka? Vai kasvoiko se isommaksi mieheksi tulon jälkeen?
  Kun naiselle tuollainen jalka on aika iso :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen jalka oli 41, mutta joko kasvamisen myötä tai ihan vaan testojen takia koosta on tullut 41-42 riippuen kengästä. 41 tuntuu pituudeltaan sekä leveydeltään inasen pieneltä. Jotkut kengät taas on sopivat pituudeltaan 41, mutta ei leveydeltään. Sanoisin siis että jalka on kasvanut vain leveyttä, oli se sitten teston syytä tai ei. :D

   Poista
 3. tää voi nyt olla tämmönen aika puskista tuleva kommentti :D

  mutta blogias selailtua on pakko sanoa että oot kyllä hemmetin komia mies! :)

  VastaaPoista
 4. erektioproteesi on impotenssimiehille tarkoitettu laite, jolla saa avustettua erektion. Tätä asennetaan myös transmiehille (olen itse menossa tuohon operaatioon). Tulokset ovat olleet hyviä, vaikkakaan transmiehille näitä ei vielä monta ole tehty.

  VastaaPoista
 5. Onko totta että hetun voi vaihtaa vasta kun on steriili ja että tuleeko papereissa lukemaan kaikille että olet trans, esim kun hakee töitä? tälläisiä väitteitä olen kuullut, kertoisitko sinä kokeneempana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka on totta. Hetun muutokseen vaaditaan ettei voi saada lapsia, eli siis naisilla pitää olla tehtynä kohdun poisto. En tiedä miten transnaisilla tämä tarkoittaa.
   Ja kaikissa papereissa se ei lue, työnantaja ei siis tule tätä mitenkään huomaamaan. En kyllä tiedä, mahdollisesti lääkärit/poliisit/yms. pääsee sellaisiin papereihin käsiksi, mutta tarkoitan näillä työnantajilla ihan "tavallisia" ammatteja, kaupan kassa, metsurit yms.

   Poista
 6. En tiedä ihan täsmälleen ymmärsinkö äskeisen kysymyksen ja siihen antamasi vastauksen oikein. Mutta sotu voidaan vaihtaa kun hormonihoitoa tarpeeksi takana / "tosielämän koe" ohi. Ei tarvinnu ensin kohdun ja munasarjojen poistoa. :) tapauksia varmaan erilaisia.
  Kiva että kirjottelet julkisesti ja jaat sillä tietoa ja tietämystä muille! Rohkea valinta :)
  -kohtalotoveri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, minulle sanottiin että asia on näin ja itse sain hetun vasta kohdun poiston jälkeen. Juurikin siksi ettei kukaan virallisesti miehenä oleva, voisi puskea lasta ykskaks koska voihan teston lopettaa omatoimisesti, jollonka voi taas tulla raskaaksi.

   Poista
  2. Näinpä ! Loogista :D voikohan tähän vaikuttaa onko asiakkuus helsingin vai tampereen puolella. Tai elämäntilanne muuten. Vaikea sanoa :) itsellä sotu vaihtui noin 2 vuotta sitten ja kohdun poisto tehtiin äskettäin.

   Poista
 7. joutuuko transmies syömään koko loppu elämän testoja ja jos ne lopettaa niin alkaako ääni kimeneen tissit kasvaan???

  VastaaPoista