28. syyskuuta 2012

Prosessi ja mastektomia

No huhu, nyt menee prosessi sitä vauhtia etten itsekkään pysy perässä! Sotun vaihto edessä vieläkin (joojoo, olen ollut laiska menemään toiselle paikkakunnalle yhden numerosarjan takia), kirjoittamatta on Helsingin reissusta, kesken on sustanonin vaihto nebidoon ja nyt vielä tuli postissa leikkausaika KYSiin 12.11.!
Niinpä menin jo kertomaan ryhmänohjaajallekkin että joudun leikkaukseen ja pitää miettiä hopsi uusiksi kun sitten tulee noin kuukauden sairasloma. Hän ei udellut sen enempää, sanoi vain että minun pitää jutella muiden opettajien kanssa ja sitten luultavasti joudunkin tekemään vapaavalintaisia kursseja, kun ensin ne oli multa pois aikaisempien kengityskurssien takia.

Mutta eipä vielä mitään, torstaina tuli soitto joka nosti fiilikset ihan huippuunsa. Nimittäin peruutusaika leikkaukseen ja ajattelematta edes asiaa, suostuin siihen. Eli siis 1.10. kello 7:00, on mun mastektomia eli rintakehäoperaatio eli tissit joutuu roskikseen!

 ^ mun nenu näyttää jostain syystä tosi hugelta..

Jonohoitaja (tai miksi kutsuikaan itseään) oli tosi mukavan oloinen ja kertoi asiallisesti että miten pitää toimia ja näin. Ilmoitti että leikkaus on tuolloin ja voin tilata kelataksin koska en kerkeä julkisilla kulkuvälineillä sairaalalle noin aikaisin. Ohjeita antoi sen verran että;
- syömättä pitää olla keskiyöstä asti
- lävistykset pois
- perusteellinen suihkussa käynti sunnuntaina
Lopuksi kertoi että minne päin sairaalaa tulen ja että sairaalassa olen varmaan sen yhen yön ja sitten pääsen pois. Ohjeisti myös mut täksi päiväksi menemään verikokeisiin, joissa kävinkin ja kaikki sujui ihan mallikkaasti, kaksi putkea otettiin verta ja siinä se.

Nyt onkin vähän hankala tilanne kaikinpuolin muuten koska olen melko köyhä, tarvitsisin kuvan naamastani opiskelijakorttia varten ennen neljää, joka on kaikinpuolin melko mahdotonta, luultavasti tarvitsisin yösijan sairaalasta poispääsyn jälkeen Kuopiosta ja joudun kantamaan koulukirjoja myöten kaiken leikkauksen jälkeen yksin.
En noita ongelmia sen enempää selittele teille, vaan analysoin tarkemmin sitten kuin selvitän ensin ne.

edit // nyt on ainakin opiskelijakortti hommattu, että se ongelma selvitetty!
edit // rahat on saatu matkoja varten eli en tarvitse yösijaa!

Elikkä sairaslomaa on se kuukausi noin, josta menisi siis koulusta multa pois 2 viikkoa tätä jaksoa, sitten on syysloma ja vielä yksi jakso seuraavaa jaksoa. Voi kyllä olla että olen sen verran hyvässä kunnossa, että pystyn menemään tuolla viimeisellä sairaslomaviikolla kouluun.
Eilen sitten jo pistelinkin wilmassa postia opolle että miten mun pitäis toimia, että saanko sairaslomarahaa vai opintotukea sairasloman aikana. Hän käski soittaa kelaan ja kysyä kun tiedän tarkalleen kuinka pitkän aikaa sairaslomaa on.
Lisäksi meni postia ryhmänohjaajalle ja toiselle opettajalle. Tämä toinen opettaja vastasikin jo että hän lähettää sähköpostiin kursseistaan tehtävät ja ne tekemällä ajoissa, niin olen suorittanut hänen kurssit. Kolmas opettaja sanoi jo torstaina että saan vapautuksen hänen traktoritunneistaan, koska olen ajanut aiemminkin traktoria ja se sujuu sen verran hyvin.
Vielä pitäisi pistää postia asuntolanhoitajalle että mun kämppä on kuukauden tyhjä ja miettiä että miten hoidan postit koska kyllä kuukaudessa laatikkoon ehtii ehkä jotain tärkeääkin tulla.


Ainiin, tähän väliin ilmoitus että koulussa sain jo passihevosen ja siksipä täytyy ilmotella tallimestarille että hevoseni passihoitaja ei ole nyt lokakuun koulussa ja että en pääse tulemaan tallityöviikolle joka alkaisi minulla ensi viikolla.

Ja uskalsin jopa soittaa tuonne kelataksiin. Sieltä kyseltiin että kuka olen, minne menen ja mistä, osoite mistä haetaan ja ilmoitettiin kellonaika milloin mut haetaan. Viideltä aamuyöstä joudun jo kipuamaan taksiin ja matkustamaan tosi fiinisti Kiuruvedeltä Kuopioon, eli sellaset jotkut 50-60 kilsaa.

Nyt sitten koko pitkä tylsä viikonloppu kämpillä, menee siivoomisessa, pyykkäämisessä ja pakkaamisessa. En ole vielä valinnut turvallisinta tapaa kantaa tavarat, reppu, laukku vai kädessä kannettava laukku. Luultavasti valitsen viimeisimmän vaihtoehdon. Tänään olen ehtinyt jo pyykätä ja kohta voisi ruveta imuroimaan.
Muutama leffakin on latauksessa, niin etten tylsisty sairaalassa.


Olen kirjoittanut muistilistan joita tartten sairaalassa tai muuten kotona ja tavaraa tulee liikaa, mutta se on vähän pakko koska koko sairasloman olen sitten joko Jutan tai porukoiden luona ja sieltä ei ihan heti matkusteta 600 kilsaa edes minkään tärkeän takia. Äidin luona on kylläkin mun vaatteita, että niitä ei juurikaan tarvita.
- löysiä helposti puettavia vaatteita
- tietokone
- sustanon-resepti
- käsikonsoli
- koulukirjat ja muistiinpanot
- kamera
- puhelimen laturi
- kelakortti
- mp3-soitin
Enpä mä usko tarvitsevani muuta..


 Mutta meitsi lähtee tästä fiilistelee yksinään ja siivoilee ->


17 kommenttia:

 1. JEEEEEEEEE! Näytät niin onnelliselta. :)

  VastaaPoista
 2. Ooooi vitsi onnea! :))
  Happy for you

  VastaaPoista
 3. Jätkähän on kuin Naantalin aurinko. Onnea!!! :)

  VastaaPoista
 4. onnea! :D kauheen nopeaa kyllä menee eteenpäin jutut, toiset kun on valinneet että jonoa on ihan liikaa o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miten tuon nyt ottaa.. :D Rintakehäoperaatio-lähetteestä on nyt kulunut n. 1,6 vuotta. Ja kaikenlisäksi minun olisi pitänyt päästä jo 4 kk sitten leikkaukseen, koska hoitotakuu umpeutui silloin.

   Poista
  2. aijaa:D sitten vain tuntuu tälleen blogin ja osittain wtftm.orgin kautta seuranneena että aika kulkee nopeasti :D no ehkä sitten kun itelläkin on ajankohtaista mastektomiat sun muut niin huomaa kuinka aika kulkeekin hitaasti :P

   Poista
 5. Jeee, hienoa! :) tsemppiä ja toivottavasti kaikki menee hyvin ja silleen. :D

  VastaaPoista
 6. Oi, Onnea nyt sitten ja tsemppiä! :) Ihan oon jännityksissäni täällä sun puolesta :DD

  VastaaPoista
 7. Ompa sulla muikee hymy! :D

  VastaaPoista
 8. Onnea ja tsemppiä hurjasti!!! :)

  VastaaPoista
 9. Voi ei oon ylpee susta! Ja tosi onnellinen sun puolesta! (: Onnee ja oot ihana ! (:

  VastaaPoista
 10. Hienoo! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 11. Jipii! Toivottavasti kaikki meni ja menee hyvin!

  VastaaPoista
 12. onnee ja tsemppii! :--)

  VastaaPoista