16. syyskuuta 2012

Prosessi ja Kiuruvesi

Mulla olisi edelleen asiaan kuuluvaa kirjoitusta mm. tuosta psykiatrian erikoislääkärin vastaanotosta, mutta olen ollut 2 viikkoa kipeenä koulussa niin on kai ihan okei että kirjoitan jostain vähän lepposammasta? :D Kuten siitä että miten täällä koulussa ja vapaa-aikana on mennyt?

Mutta tätä ennen kyselen teiltä että haluatteko että rupean kirjoittamaan oikeasti aktiivisesti (n. 2krt/vko), lifestyleblogia (harrastuksia, heppailua, koulua, elämää), kuntoblogia (kiinteytystä, mittoja, ruokaa, myöhemmin lihaskuntoa) vai heppablogia (koulua, heppailua, myöhemmin töitä ja kengitystä)? Vai onko uusi blogi ihan turha juttu. Haluaisin itse vain kirjoittaa jotakin muutakin, nyt kun kirjoitusinto on taas kasvanut eikä tunnu laantuvan. Ja tämän blogin kun haluaisin pitää mahdollisimman prosessipainotteisena, tämän koulubloggauksen nyt kirjoitin yleisön pyynnöstä. (:

Elikkä joo, opiskelen nyt Kiuruvedellä Ylä-Savon ammattioppilaitoksessa hevosenhoitajaksi ja ainakin tällä hetkellä valinnaisena on ravipuoli. Senhän saa vielä vaihtaa, koska valinnaiset alkavat vasta ensi vuonna. Olisin halunnut valita hoitopuolen, joka on vähän kaikkien valinnaisten sekoitusta (hevosharraste palveluiden tuottaminen, ravi, kasvatus), mutta koska olin ainut joka valitsi tämän, jouduin vaihtamaan sen sitten. Kyllä ravipuoli käy mulle hyvin, oon kuitenkin koko elämäni ollut ratsupuolella, niin uskon oppivani enemmän ravipuolelta, varsinkin kun siellä keskitytään eniten mm. ruokintaan ja jalkojen hoitoon, jotka kiinnostavat minua.

Ja tosiaan, hain viiteen hevoskouluun joista olisin päässyt kaikkialle paitsi Ypäjälle, jonne en edes loppujen lopuksi olisi halunnutkaan. Hain sinne vain koska välttämättä halusin hakea viiteen kouluun. :D Kiuruvesi oli ykkösenä mm. siksi että koulu oli aikaisemmin jo tuttu ja opetus on laadukasta.

Yritän päästä opiskelut jossakin 2-2.5 vuodessa läpi, joka on ehkä mahdollista koska kengityskurssit olen jo käynyt ja talleilta on työkokemusta. Lisäksi yritän sopia niin että esimerkiksi kesällä olisin normaalin työssäoppimisjakson lisäksi pitempään töissä. Voi kyllä olla että tiukoille menee, koska jossakin vaiheessa jos pääsisi nyt vihdoin ja viimein rintakehäleikkaukseen, niin olisi kuukauden sairasloma. Senkin kyllä yritän hoidella niin että joskus 2 viikon sairasloman jälkeen menisin koululle edes teoriatunneille jos olo on muuten hyvä. Täytyy tätä katsoa kun pääsen ryhmänohjaajan kanssa suunnittelemaan hopsia.


Koulu on lähtenyt iha hyvin ja ollut ihan mukavaa, vaikka joillakin tunneilla ollut kohtalaisen tylsää koska omaa tietoutta on jo kertynyt aikalailla ennen koulua. Mutta eiköhän se tästä kun syvennytään asioihin, onhan sitä tullut mm. ruokinnasta opittua jo aikalail kaikennäköistä. Tässä välissä joku voisi sanoa että aikuiskoulutuksella esimerkiksi oppisopimuksella voisin opiskella myös, joo, tätä ehdotettiin mulle jo pääsykoehaastattelu, mutta sanoin sielläkin että säännölliset koulupäivät on mun oppimisen kannalta paras vaihtoehto.

Tässä jaksossa kursseina on ruokintateoria, käyttövaruste, ravihevosen hoito ja raviteoria, ravi 1, ratsastaminen 1, tallikäytänteet ja hevosten käyttäytyminen, terve hevonen ja hevosen loppusijoitus, ympäristötieto; jätehuolto, traktorin käyttö
Mielenkiintoisimmat tunnit ovat tallikäytänteet ja hevosten käyttäytyminen, ruokintateoria ja terve hevonen ja hevosen loppusijoitus. Tylsintä on sitten ehdottomasti ympäristötieto. Traktorin käyttö on myös huippua, tosin minun pitäisi ehkä saada siitä vapautus koska olen ajanut jo Pemolla, mutta mikäs tässä kun se on kivaa. Ajaminen on ollut vielä aika tylsää kun ajetaan porukassa peräkkäin eikä pääse hurjistelemaan. Ratsastusta kaikki odottaa aina innoissaan, kuten minäkin. On kiva ratsastella täysin uusilla hevosilla ja viimeksi me hypättiin 55 sentin estettä, joka on korkein mitä olen ikinä hypännyt eikä tippuminen ollut lähelläkään. (:

Plussaa koulussa on ehdottomasti osaavat opettajat, joilla on omakohtaisia kokemuksia paljon ja he kertovat niitä. Plussaa on myös se että saan asua yksin asuntolassa ja se kun asuntolat tosiaan ovat keskustassa. Tässä kohtaa tulee se miinus että on todella ärsyttävää odotella koululla bussia joka veisi asuntolalle koulun jälkeen. Mieluummin olisi koulua sinne neljään, kuin se että turhanpanttina odottelee koululla. Tai olisi edes läksyjä mitä tehdä.
Asuntolanhoitaja on ihan huippu!

Koulu ja prosessi yhdistettynä ei ole juurikaan näkynyt mitenkään. Tarjosin mun ysiluokan tokaria ryhmänohjaajalle, joka ei ihmtellyt yhtään mun vanhaa nimeä siinä. Hämmästelin tuota aika pitkäänkin, mutta samapa kai tuo, ehkä ryhmänohjaaja jotakin kautta on lukenut mun blogia? Muuten prosessi ei ole vaikuttanut koulun käyntiin. Luulen että ainakin jotkut oppilaat ovat pyörineet hevostalli.netin yleisellä puolella ja näin lukeneet blogiani, mutta mitään ei ole kukaan sanonut tai edes kattonut oudosti perään. Olen yksi oppilaista ja kaikille olen mies. Olen saanut kavereiksi muutaman ohjaaja-opiskelijan ja nämä ovat löytäneet blogini omatoimisesti, mutta he eivät ole juuta eikä jaata sanonut, mutta tiedän että asia on heille ok ja olen heille mies siitä huolimatta. Yksi luokkalaiseni tuli minulle sanomaan että on lukenut blogiani ja että hän on ylpeä minusta.

Mulle on siis annettu koulun puolesta kämpäksi tällainen suhtkoht iso yksiö, missä on yksi iso huone, keittiö/eteinen yhdistelmä, vessa ja maaginen ovi joka on lukossa. Tykkään tästä asunnosta melkosesti, voisihan se kämäsempikin olla asuntolakämpäksi. Mitä nyt pari ohjaaja-opiskelijaa poltti mun lattian..
Oon myös vähän ite sisustellut, kuten siirtänyt tyhjästä vaatekaapista mun kaappiin hyllytasoja ja siirtänyt kirjahyllyn ja nojatuolin eteisestä mun huoneeseen. :D Kalustekseen kuuluu siis keittiön pöytä ja tuoli, 2 muuta tuolia, nojatuoli, kaksi yhden hengen sänkyä, kirjoituspöytä, tv ja tv-taso, digiboksi, kahvinkeitin, mikro, kirjahylly ja kaksi vaatekaappia. Asun täällä yksin koska tämä kämppä on tarkoitettu miesopiskelijoille ja olen tosiaan ainut mies koko koulussa. Toivottavasti näin on jatkossakin koska tykkään hengaa täällä yksin.Vapaa-ajalla minä hmm.. No en ole ehtinyt tehdä vielä oikein mitään. 2 viikkoa sitten tein vihdoin minulle päivitetyn liikuntasuunnitelman, mutta nyt tämä sairastelu on estänyt sen toteutumista, mutta aloitan liikkumisen vihdoin sitten kun olen täysin terve.
Eli siitä eteenpäin mun viikot täyttää pyöräily, juoksentelu, nyrkkeily, ratsastelu ja kuntosali. Koska nyt kun kilot on karistettu, niin vihdoin alkaa kiinteytyminen ja sen jälkeen lihaksiston hankkiminen! (: Lihaksiston hankkiminen tosiaan menee sitten vasta rintakehäleikkauksen jälkeen koska lihakset kyllä ehtii sitten uusiksi haihtua sairasloman aikana. Tähän asti olen sitten vapaa-aikana opiskellut ahkerasti, piirtänyt, lukenut, pelaillut, kuvaillut ja näitä aijon jatkossakin tehdä. Lisäksi aijon ahkeroitua blogin osalta, nyt tämän syyskuun on ollut vähän into lopahtanut, mutta tunnen että innostus on taas nousemassa. Että ette te rakkaat pääse musta vielä aikoihin eroon.


Mitäs muuta..
- Pääsin työntekijäksi HIHSiin, verryttelyryhmään. En vielä tarkemmin tiedä työtehtäviä, kuulen ne infotilaisuudessa joka on 2.10. Nyt pitäisi repiä jostain rahat että pääsee Helsinkiin tuolloin. :D

- Niin ja mun synttärit on hei 22.9.! 21 vuotta tulee sitten täyteen, ei kyllä uskoisi. Kakkua kuulemma saan Jutan tekemänä jee! Eli tosiaan meen Porvooseen jo ensi torstaina ja siellä sitten juhlin synttäreitä hyvässä seurassa ja vähän alkomahooliakin otan. Yritän ottaa paljon julkaisukelpoisia kuvia..

- Aloitan rintakehäleikkauksen jälkeen harrastejoukkueessa jääkiekon peluun.

17 kommenttia:

 1. Vitsi hevoset on niin upeita eläimiä. Mun ex omistaa hevostallin ja vasta seurustelun aikana tajusin, miten hienoja hevoset oikeasti on.. Siinä on vaan yks mutta, samaan aikaan pelkään niitä ihan älyttömästi! :D Kyllä sitä rapsutella uskaltaa, mutta ei tulis kuuloonkaan, että mut sais ratsaille... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ja varsinkin niiden kanssa touhuaminen kun pääset yhteisymmärrykseen sellasen 500 kilosen lihamöykyn kanssa. :D Mut kyl sutki joskus viel ratsail saadaa!

   Poista
 2. kuntoblogi!
  tai sit jos haluat niin kirjoita ihan kaikesta :) ihan vaan sun elämästä ja fiiliksen mukaan. bloggaaminen on turhaa jos et koe sitä itsellesi viihdyttäväksi, joten älä lukijoilta kysy, onko järkeä kirjoittaa blogia.

  VastaaPoista
 3. kuntoblogia! sopii muutenkin teemaan jos olet kiloja karistamassa ja motivaatio pysyy. :D

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. lifestyle! :) kirjota vaan kaikesta mitä mieleen tulee :P

  VastaaPoista
 6. Ei vitsit, sulla on samana päivänä synttärit ku mun siskolla! Onnea jo etukäteen ja tsemppiä niin prosessiin, kouluun kuin kaikkeen muuhunkin :)

  VastaaPoista
 7. Tollanen yleinen lifestyle blogi jossa olis vähän kaikkea olis ehdottomasti parhain!
  Pakko nyt vielä sanoa että tää sun blogi on ollut yksi 'rohkaisu' mulle hakea apua omaan sukupuolikriiseilyyni, ja oonkin varaamassa aikaa transtukipisteen työntekijälle :)

  VastaaPoista
 8. Lifestyle! :) Näytät muuten jotenkin hurjan harteikkaalta ja lihaksikkaalta tuossa vikassa kuvassa

  VastaaPoista
 9. Mun on pakko kommentoida sulle! Siitä on montamonta vuotta aikaa ku juteltiin mesessä sun kans ja aloin seuraamaan sun blogia, sitte se taas unohtu. Välillä oon käyny lueskeleen täältä ja kattonu sun kuvia fbssä. Oot muuttunu aivan valtavasti! Oon niin onnellinen sun puolesta. Tuolla aiemmissa kirjotuksissa oli kans video sun äänestä, seki on muuttunu niin hirveesti, että en varmasti enää tunnistais jos tulis yhtäkkiä vastaan se ääni, siis aivan loistavaa! En sillon aiemmin saanu ikinä aikaseks kommentoitua kirjotuksiin, mutta olin jo sillon sitä mieltä, että oot yks suomen hienoimmista ihmisistä, mielettömän hienoa! En osaa kertoa asiaa, ilman että selittäisin kaikkea turhaa, mutta tsemppiä sulle eteenpäin maailman eniten! Oon ylpee susta ja nii on varmasti monen moni muukin! :3

  VastaaPoista
 10. Kuntoblogia ehdottomasti!

  VastaaPoista
 11. Joo, tahtoo lukea ihan kaikkea sun elämästä! Oot jotenki tosi komee näissä kuvissa, ihan näin homomiehenä sanottuna!:)

  VastaaPoista
 12. Oon sun naapuri ;) En tosin oo hinkula enkä asu niissä asuntoloissa, mut asun tosi lähellä sua. :D Ja näin sut joku aika sitten lenkillä.

  VastaaPoista
 13. Ala pitää ihmees lifestyleblogia! :)

  Ja onnee! ;)

  VastaaPoista