4. tammikuuta 2012

Prosessi ja päivitys

Tähän alkuun heti että vihdoin on aikaa ja jaksamista muokata ulkoasua. Ollut jo niin kauan tuo sekavan näköinen ulkoasu et siihen on ruvennut tottumaan liikaakin.. Lisäksi muokkaan jotenkin otsikoita ainakin, että saataisiin ne järkevämpään muotoon kuin aina vaan jokin "Prosessi ja plaaplaa vol. 143942384239".

Lisäksi, keksin kaksi kilpailua, toinen on vaativampi ja palkintokin vähän hienompi. Toinen taas laiskoille.
Palkintoja en kerro, koska en ole niitä itsekkään vielä keksinyt. :D Huomioin että tarvitsen voittajien kotiosoitteet palkintojen lähettämistä varten, joten jos et uskalla niitä kertoa niin aika turha sitten osallistua.

Ettei molemmat olisi ihan yksinkertaisia, niin eka on valokuvakilpailu koska en tylsänä ihmisenä muuta keksinyt. Ettei aihekkaan olisi helpoimmasta päästä, niin tarkoitus olisi kuvata jotakin tuhoisaa. Esimerkiksi nyt nämä ympäri suomea riehuvat myrskyt on hyvä kohde kun puita on kaatunut. Jollei myrskyn aiheuttamia tuhoja ole lähiseudulta löydettävissä, niin käy myös joku ränsistynyt autiotalo, palossa ollut omakotitalo, yms.
Kysykää tarkempia ohjeita jos näette aiheelliseksi, mutta kovin isoja vaatimuksia ei ole. Valitsen sitten omasta mielestäni parhaimman, kuvan asettelun, valotuksen ja varjojen mukaan.

Toinen kisa on arvontakisa, johon osallistuu vain kommentoimalla jotain tähän päivitykseen. Pelkkä "hep" riittää, mutta olisi tietenkin kiva kuulla jotain muutakin. :D Ja voittaja arvotaan puolueettomasti netistä löytyvällä arvontakoneella.

----

Sitten itse asiaan. Halusin seuraavasta päivityksestäni kunnollisen eikä ole ollut kovin kirjotusfiilis viime aikoina, joten pitkitin seuraavaa asiaa tähän asti. Tuli siis joulukuun puoli välissä kutsu taas transpolille sairaanhoitaja Leena Heinosen kanssa, ihan vain tarkastuskäynti kun diagnoosista on kulunut suurinpiirtein vuosi.
Leena Heinonen on positiivinen ja mukava ihminen, joten hänen luona on aina kiva käydä.

Lähdin Lapinlahdelta 7:30 junalla ja matka oli aika uuvuttava. Teki mieli nukkua, mutta uupuminen tuli sopivasti vasta puoli tuntia ennen Tamperetta. Lopun aikaa katselin dvdtä, heiluin levottomana ja luin.
Tampereella olin kahdentoista aikoihin, josta menin suoraan transpolille bussilla vaikka aika oli vasta 13:00. Transpolin ovessa oli lappu, että pitäisi kiertää toiselle puolelle rakennusta koska Heinosen vastaanotto on siirretty sinne. Kun käännyin takaisin, huomasin että sama ilmoituslappu oli matkan varrella jo kaksi kertaa.. Luin MeNaisia... ja levottomana odotin sisälle pääsyä. Aika tarkkaan yhdeltä Heinonen avasi ovensa ja ei kuulemma olisi tunnistanut minua jollen olisi niin odottavasti katsonut häntä.
Heinonen kehui miten hyvältä näytän ja ääni on madaltunut. Käytiin ekana ihan vain perustiedot prosessista, miten hormonipolilla meni, onko kirurgiasta kuulunut mitään yms. Heinonen kyseli paljon että miten muut ovat ottaneet prosessin, miten mulla itselläni on ollut sen kanssa, olenko tyytyväinen ja onko ollut mitän negatiivista.
Varmisti vielä että halusinko ja olisinko halukas menemään heti kuin mahdollista hetun muutokseen ja sukupuolielinkirurgiaan.
Heinonen pyysi että alottaisin myös Iisalmessa jonkinlaisen hoitokontaktin terapiaan, koska menneisyyteni takia on suuri riski että masennun taas vaikka nyt tuntuukin todella hyvältä niin henkisesti kuin fyysisestikkin. Ja jos jokin vähän masentaa tai ahdistaa, se menee äkkiä ohi ja kerrankin minulla on siihen hyvä ja järkevä syy. Vuosia sitten kun kyseltiin miksi on huono olo, vastaus oli vaan että "onpahan vaan" koska en tiennyt syytä itsekkään.

Siinä se oikeastaan sitten olikin, sovittiin että otan yhteyttä Turkun psykiatriaan niin että saisin sitä kautta lähetteen Iisalmeen niin että saisin tänne päin Suomea hoitokontaktin myös. Vaikkapa todella harvas käyntistä terapiaa, mutta tarpeen vaatiessa olisi joku jonka kanssa keskustella. Kirugiasta ei ole mitään kuulunut, niin Heinonen sanoi että soittelen KYSsiin päin ja kun hormonipolin puolivuostarkastus pitäisi olla maaliskuussa niin pyrin saamaan Heinosen kanssa ajan samalle päivälle ettei savosta asti tarvitse kovin montaa kertaa rampata Tampereelle. Sille ajalle koitettaisiin saada myös lääkäri Uusi-Mäkelä niin että saisin lähetteen Helsingin transpoliin. Siellä sitten juttelisin heidän psykologin kanssa ja sitten olisin valmis hakemaan miehen hetua vihdoin ja viimein.

Ihan innolla oottelen tulevaa kun nyt tiedän että leikkaus tulossa, hormonipoliaika ja miehen hetu tulossa toivottavasti kaikki ennen kesää!

---

Ps. Minjan äiti leikkasi mun hiukset. Tiedän että lupasin kasvattaa, mutta äh. Se hiuksien kasvun välivaiheet on vaan niin ärär. Ja menen mahdollisesti jo ensi vuonna armeijaankin niin joutuisin kuitenkin leikkaamaan fledan. Katsotaan sitten armeijan jälkeen jos kasvattaisi vihdoin ja viimein sen leijonanharjan.
Kuvaa hiuksista tosin näemmä tulee hieman myöhemmin, koska kamera ei tällä hetkellä suostu yhteistyöhön.

Edit // No otin nyt facebookista tällaisen vähän huonomman kuvan, kun en uutta tähän hätään saanut. Kuva ei ole todellakaan parhain, luonnossa hiukset on paremman näköset eikä niitä ole tuossa kuvassa edes pahemmin laitettu.

Ps. Ja painan ekaa kertaa viiteen vuoteen alle 70 kiloa!!11 Bileet.

32 kommenttia:

 1. Voiks inttiin mennä, vaikka ois testoilla ja sillee? Ku mulle sanottiin, et testot voi aloittaa intin aikana, mut jos oot jo nii ei vois mennä inttiin tai jotain. Tai sit se saatto liittyy siihen meneekö sinne miehenä vai naisena. En tie...

  VastaaPoista
 2. Ami // Hmm, kyllä mun mielestä pitäis päästä. Mä olen kyllä menossa miehen hetulla vasta, ja kun testoja voi joutua ihan cis-miehetkin käytämään, niin olis hassua et niiltä evättäis intti sen takia.
  Täytyy kyllä tutkia asiaa, kyllä mä armeijaan kovasti tahtoisin.

  VastaaPoista
 3. Nyt sitten etsimään jotain tuhoisaa kuvattavaksi. :) Mihin asti on aikaa osallistua?

  Sellainen postaus olisi mielenkiintoinen jossa olisi vertailua miten olet muuttunut prosessin aikana fyysisesti ja henkisesti.

  VastaaPoista
 4. AnnemariKo // Aivan, sehän tosta unohtu. Aikaa on vaikkapa tämän kuun loppuun eli 31. päivään asti.

  Hmm, pitääpä pistää korvan taakse vaik joskus väsäiskin tollasen päivityksen.

  VastaaPoista
 5. Okei. Meitsikin hinkunut inttiin pennusta saakka, mutta lähivuosina se ei oo oikein mahdollista, joten kun kuvittelin ettei se tule sit olemaan mahdollista myöhemminkään niin oon melkeimpä luopunut koko ajatuksesta. Harmittaa kyl.

  Ootko sit aatellut hoitaa sen rintakehäoperoinnin ennen vai jälkeen? Mietin et millaista se sit olis mennä inttiin miehenä, ja varsinkin jos siellä tulee niitä tilanteita eteen, et pitäis suihkutilois yms. olla.

  VastaaPoista
 6. Ami // Ennen tietenkin. Rintojen kanssa se olis ihan liian uuvuttavaa ja ahdistavaa henkisesti ja fyysisesti. Siihen mennes toivon myös saavani toimivan aidon näköisen proteesin tonne alakertaan niin että suihkutilanteet yms onnistuisi. Ei se aitoa korvaisi, mutta tuskinpa sielä kukaan kovin tarkaan tutkailee niin että se koituisi ongelmaksi.

  VastaaPoista
 7. Moikka ja kiitos todella mielenkiintoisesta blogista! Seuraan aina innolla, miten prosessisi edistyy, ja on hienoa, että leikkausaika vain lähenee ja lähenee! Yksi tärkeimmistä asioista elämässä on viihtyä omassa kehossaan, ja että ihmisellä on oikeus olla oma itsensä (vaikka sen eteen joutuisikin tekemään melko paljonkin asioita). Osallistun arvontaasi, ja nyt rupeankin myös etsimään jotain kuvattavaa. :>

  Terveisiä lumiselta napapiiriltä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos mieltä avaravasta blogista! Transsukupuolisuus on aina ollut minulle suuri mysteeri ja kummallinen asia, mutta myönnän sen johtuvan ennakkoluuloista ja siitä, etten ole koskaan kohdannut elämässäni transsukupuolisuutta. Blogisi avasi hyvin sitä, millaisia ajatuksia tällainen kasvuprosessi herättää ja miten suuri tuska voi olla kehossa, jossa ei ole kotonaan.

  Hurjasti onnea, tsemppiä, voimia ja rakkautta tulevaisuuteesi!

  PS: Jos tahdot naamakarvoja, niin täältä niitä saa... Hyvät geenit kun on nainen ja naamassa kasvaa parikymppisenä mustaa karvaa. Onnekseni ei parraksi saakka :-D

  VastaaPoista
 9. AIVAN IHANAT HIUKSET! *__* sopii muuten älyttömän hyvi sinulle! :) Ja tätä sinun blogia on aina niin kiva lukea. Pakko myöntää että hyvin paljon auttanut ja olen hyvin kiitollinen että jaksat kirjottaa. Pidä tämä!

  VastaaPoista
 10. kiva tää uusin kuva, must näyttää ku oisit muuttunu iha kauheesti edellisestä postauksesta, vai tekeekö hiukset vaan sen? :D

  kuitenki, oon mielenkiinnolla seurannu sun päivittelyä! tosi kiinnostava aihe just sen takia ku tää on niin vierasta. edelleen tsemppiä jatkoon, oot edistyny hyvin :)

  VastaaPoista
 11. Aya // Mustakin se on just noin ja aikasemmin tuntui ettei voi nauttia mistään kun se elämän peruslähtökohta, eli minä itse, on omissa ja muiden silmissä jotain täysin väärää.
  Mutta kiitos!

  Anonyymi // Kiitoksia ja kiva kuulla! Minusta olisi tosiaan tärkeää avartaa muiden maailmaa siitäkin ettei transsukupuolisuus ole mikään sairaus ja meki ihan vain normaaleja ihmisiä joille kävi vain kehno mäihä. Ja kun ei sitä tosiaan tiedä jos/kun omassa tuttavapiirissä paljastuu tällaista niin ihmiset ei ole sitten ihan niin ihmeissään.

  Jonna // Kiitoksia, mäki tykkään näist tosi paljon. Helpot eikä oo tiellä. :D

  Vekku // Voi oll että hiukset tekee, ei viime päivityksestä kuitenkin nii paljon aikaa ole. :D Kiitos!

  VastaaPoista
 12. Olis kiva kuulla miten sun joulu ja uusi vuosi meni!

  Vim

  VastaaPoista
 13. Mun on pakko täs sanoo, ett älä sit oikeesti kovin todennäköseks suunnitelmia pistä, että pääsisit jo ens vuonna armeijaan ja varsinkin jo yläkroppa leikattuna. Ne leikkausajat kun sattuu venymään ellei sitten itse ole aktiivinen sinne päin missä leikkaus tehdään. Toivon tietenkin, että pääsisit mahd. nopeesti, mut ite kaiken käyneenä niin kaik ei todellakaan mee niinku ite ajattelee. Ja oon kuullu, ett liian monelle on käyny niin, että laitetaan leikkausjonoon ja kun puolenvuoden päästä sitä aikaa kyselee niin hups, paperit on kadonnu (itelle myös useasti näin käynyt). Mutta pidän peukkuja sulle ja toivon kaiken menevän hyvin =)

  VastaaPoista
 14. Vim // Voisin mä niistä seuraavaks vaik vähäse kertoa.

  Anonyymi // Joo, kyllähän mullakin toi kirurgin lähete ylipäätänsä oli jo puol vuotta kadoksissa ku ei sitä oltukkaa lähetetty. :D Että tiedän tosiaan jo kokemuksesta että mitä oon muiltakin kuullut, mutta se ei lannista mua ja ajattelen positiivisesti. Oma elämä nyt sen verran hyväs mallis ettei se lähetteen myöhästyminenkään edes pahemmin haitannut. :)
  Nää mun haaveet on vaan täysin mun omia olettamuksia ja sen ohella tiedän että melko varmasti jotain vielä tapahtuu, mut elättelen toivetta näin ja en usko et pahemmin petyn kuitenkaa sit vaik mitä tapahtuiski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kokemuksesta ett vaik olis kuinka positiivinen olo, mut se pettymys on niiiiin suuri, ettei sitä voi ees käsittää ellei sitä oo kokenu.
   Mutta tosiaan, toivon todella, että jonot on lyhentyneet ja nykyään pidettäisiin kiinni tosta puolen vuoden rajasta jne. Se kun on niin tärkeetä oman kasvun kannalta, ett saa jotain fyysistäkin aikaseks. Onnea!

   Poista
 15. Tätä sun blogia on todella kiva lukea. Oot muuttunut ihan älyttömän paljon ja sun kirjoittamista teksteistäkin huomaa muuttuneen elämänasenteesi. Oot muuttunut mun mielestä ulkonäöllisesti, mutta siten myös paljon iloisemman ja onnellisemman oloiseksi.
  Toivon sulle tsemppiä jatkoon ja olen todella iloinen sun puolesta! Muistat mut varmaan nimeltä, en voi tietää. En kuitenkaan viitsi julkisesti tänne kirjoittaa nimeäni, mutta voin mahdollisesti myöhemmin ottaa suhun yhteyttä yksityisesti. Älä kuitenkaan ahdistu tästä! Tutustuin suhun siis joskus 6 tai ehkä jopa melkein 7 vuotta sitten. Sun blogia lukeneena osaan nyt tunnistaa sen aikaisesta olemuksesta masentuneisuutta. En sano tätä nyt pahalla, mutta olit sillon jo hieman erilainen. Olisi todella kiva joskus vaihtaa kuulumisia, mutta jollet halua niin ei se mitään. Ymmärrän sen täysin.

  Terveisin tyttö, jolle lähetit muutaman kirjeen. Vastausta et tainnut koskaan saada, en muista enää. Tsemppiä nyt vielä ja jos jostain syystä tunnistit mut tästä niin ota yhteyttä..! :---)

  ps. oot tosi miehekkään näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentistasi, piristi päivääni paljon! Todella pelottavaa hyvällä tavalla että joku mut muistaa vielä vuosienkin päästä.. :D Mulla oli noihin aikoihin kai parikin kirjekaveria ja en ole täysin varma kuka heistä olet, mutta sen muistan että kaikki kirjekaverit oli tosi mukavia, joten olisi kyllä tosi kiva vaihtaa kuulumisia! Eli pistä vaikka sähköpostiin viestiä tai lisää mesees. (: alex.muurinen@gmail.com ja mese: alex_muurinen@windowslive.com

   Poista
 16. Tätä sun blogia on mielenkiintosta lukea, tykkään tosi paljon. :)

  Innostuin myös tuosta valokuvakilpailusta, jotain tuhoisaa.. Hmm, eli tämän kuun loppuun asti on aikaa osallistua.. Mihin sen kuvan voi sitten lähettää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuun loppuun joo ja voit pistää kuvan johonkin kuvapalveluun (esim. aijaa.com tai photobucket) ja liittää kuvan linkin tähän tai sitten sähköpostiin alex.muurinen@gmail.com

   Poista
 17. Hei!

  Löysin blogisi kaverin linkittämänä ja nyt olen lukenut tämän kutakuinkin läpi.
  Tuli tässä pari kysymystä mieleen ja ihan mielenkiinnosta olisi kiva jos vastaisit?
  Eli mitä tapahtuisi, jos vaikka nyt lopettaisit testojen käytön? (alkaisiko naiselliset piirteet palaamaan ja miehiset häviämään tms..?)
  Lopettaako naisen elimistö jossain vaiheessa naishormonin tuottamisen kun testoja on syönyt tarpeeksi kauan?
  Kiitos mielenkiintoisesta lukuelämyksestä ja trans-ihmisen maailman avartamisesta! :)

  -Lyyti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymyksiin on aina kiva vastailla!
   Hmm, elikkä siis jos nyt lopettaisin testojen käytön niin varmasti suurin muutos olisi kuukautisten alkaminen ja kehon muutos. Kehossa rasva alkaisi taas varastoitumaan naisellisille alueille, iho pehmentyisi eikä lihakset kasvaisi enää yhtä helposti. Eli sinällään esimerkiksi parin kuukauden testojen jättäminen pois ei maailmaani kaataisi, tosin en todellakaan halua kuukautisia takaisin.
   Ääni ei tästä enää palautuisi ja muistaakseni myös karvat jäisivät ennalleen.

   Naisen elimistö ei lopeta missään vaiheessa naishormonin tuottamista, joten siksipä testosteronikorvaus on transmiehillä (ja transnaisilla myös) jatkuvaa ja koko eliniän kestävää.

   Ja kiitoksia vielä!

   Poista
 18. Onneksi olkoon..olet käynyt tosi ison elämänmuutoksen läpi!!! Blogisi on todella mielenkiintoinen ja luin sen läpi yhdessä illassa! Huvittaa vaan tuo sinun viimeinen postauksesi:

  "Ps. Ja painan ekaa kertaa viiteen vuoteen alle 70 kiloa!!11 Bileet."

  Tuollainen on harvemmin miehellä juhlimisen aihe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja haha, joo, totta toi. :D Mutta mä olen ollut nii pitkään ryhävalas et tosiaan kivempi saada vähä vähemmä massaa luide ympäri, ja nykyään se on auttanu siinä että vartalo on paljo miehekkäämpi! Eipä toi yli 70 kiloa haittais jos se ois lihasta, mutta tällä hetkellä se on vaan läskiä.

   Poista
 19. Mä osallistun arvontaan ja yritän siihen kuvajuttuseen!
  Tosi kiva lukea että voit paremmin :) huomaa teksteistä selvästi
  ps. oot ihan älyttömän komea <3

  VastaaPoista
 20. Nää uudet hiukset sopii sulle älyttömän hyvin :D Arvontaan osallistun tässä samalla

  VastaaPoista
 21. Moi! Olen joskus aikoinaan lukenut sun blogia jonkun verran ja nyt taas vähän. Haluan vain sanoa että olet todella rohkea,ja lannistumaton. Ties kuinka paljon saat kuulla arvostelua/haukkuja sen takia että USKALLAT OLLA OMA ITSESI! Kiitos siitä. Ps. Arvonnat on kiva juttu :)

  VastaaPoista
 22. osallistun arvontaan, jos satun voittamaan niin nykäse hihasta. :)

  VastaaPoista
 23. Heippa! osallistun arvontaan! :)

  VastaaPoista
 24. Moikka! osallistun tuohon kuvakisaan, tässä kuva. Tämä on vähän pieni, mutta on mahdollisuus isompaankin versioon jos tarvii. Etualalla siis musta leluauto, jossa ratin takana on itse Tintti. Taustalla tulipalossa täysin tuhoutunut pienkerrostalo.

  http://www.valkeakoski.fi/ap-pics/imagegallery/4941/image/img_0017.jpg

  VastaaPoista