1. joulukuuta 2011

Prosessi ja media #6

Google korvaa transsukupuolisten työntekijöidensä sukupuolenkorjausleikkaukset

Vuoden seksuaalikasvattajapalkinto Anders Huldénille ja Aukust Yrtille 

Tasa-arvovaltuutettu: Transsukupuolisten ihmisoikeudet eivät toteudu

TRANSHELSINKI;

Itse en tapahtumaan päässyt kaukaisen sijainnin takia, mutta jos ensi vuonna pääsisi uusiksi. Kuitenkin kiinnostuneille lyhyesti linkitettynä TransHelsingin seminaari.

- TransHelsinki-seminaarin alkuräppi (Setan pääsihteeri Aija Salo)

- TransHelsinki-seminaari: Transnuoret tekevät itse infomateriaalia mm. opettajien käyttöön (Muu, mikä? -hankkeen edustaja)

- TransHelsinki-seminaari: Ihmisoikeusvaltuutetun raportti ja suositukset toimivat keskustelun työkaluna hallitusten suuntaan (Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetun toimiston neuvonantaja Lauri Sivonen)

- TransHelsinki-seminaari: Tasa-arvovaltuutettu ehdottaa translakiin muutosta (Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen)

5 kommenttia:

 1. Etkö sä oo hakenu erityiskorvattavuutta? Hae ihmees. Sen jälkeen ei hormonit maksa ku vaivaiset 3egee.

  VastaaPoista
 2. Hups, meni väärään osastoon edellinen kysymys, mutta samapa tuo

  VastaaPoista
 3. Anonyymi // En saa vielä, tuo erityiskorvattavuus kun vaatii sen että olen jo vaihtanut miehen henkilötunnukseen ja sitä en ole vielä saanut.
  Tietääkseni joku on kylläkin saanut jo virallisena "naisena" erityiskorvattavuuden, mutta siihen menee totisesti aikaa ja ilmeisesti kun ilman kelan kanssa tappeluja saan aikaisemmin tunnuksen vaihdettua.

  VastaaPoista
 4. Jos oot ollu virallisesti hormoneil vuoden (jossain tapaukses riitää vähempiki) niin hetun muutos on helppo hakea.. Lääkäriltä lausuntoa kehiin ja sit vaan paperit hakuun. Siinä ei meekkää sit enää kauan =)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi // Tänään lääkärissä sairaanhoitaja sanoi että puoli vuotta hormoneilla riittää, mutta minä olen itse virallisesti ollut hormoneilla vasta n. 5 kuukautta.
  Hoitaja lisäks sanoi että maaliskuun aikoihin olis lääkärillä käynti ja se pistäis Helsinkiin lähetettä kun hetun muutokseenhan tarvitsee sekä Treen että Hesan lääkärin lausunnon. :) Sitä odotellessa nyt sit.

  VastaaPoista