29. marraskuuta 2011

Prosessi ja random #23

Sain siis vihdoin pari viikkoa sitten sen lähetteen kirurgiaan (joka olisi pitänyt lähteä ainakin puoli vuotta sitten mutta lääkäri unohti), mutta sieltä ei ole vielä kuulunut mitään. Elättelen toivoa että ennen ensi huhtikuuta olisin jo päässyt rintakehäoperaatioon.
Myöskin tuli uusi päivitys nettiin että sustanonia saadaan tämän hetkisen tiedon mukaan vasta huhtikuussa. Menemme Minjan kanssa Turkuun ja toivon löytäväni vanhasta huoneestani testogeelini jämät että kehoni saa edes jotakin testosteronia. Tammikuussa täytyy kattoa jos vaikka ottaisi lääkäriin yhteyttä ja pyytäisi sitten Nebidon -nimistä testosteronia vaikka yksi ampuli maksaakin Kela-korvauksienkin kanssa noin 80 euroa. Sen kanssa kropassani onkin 12 viikkoa testoa, kun sustanonin vaikutus on vain 2-3 viikkoa. 

Tulipa sekava selitys, mut kelpaako kun kello on 8:52 ja lagaan pahasti.

Se siitä prosessinkulusta. Muuten mulla menee yllättävän hyvin ilman järkevää syytä. Koulu menee kohtalaisesti vaikka fysiikka ja matikka onkin vaikeaa. Joudun kyllä tekemään hommia enemmän kuin muut, koska jotkut koulupäivät olen töissä ja en siis ehdi tunneille. Töissä olen läheisellä lännenratsastuspainotteisella hevostallilla ja teen perus tallihommia. Siivoan karsinat, vien ja tuon hevoset ulos ja sisälle, ruokinta, vesien laitto, tallin puhtaanapito, loimitus, harjaus. Palkaksi saan rahaa, ilmaisia ratsastustunteja ja bussikortin.
Tammikuussa aloitan 8 kuukautta kestävän kengityskurssin jonka jälkeen olen valmis myös muiden hevosia kengittämään, kunhan saan kerättyä rahaa kengitysvälineisiin ja saan ajokortin.

Oon ikuisuuden halunnu kertoa teille mitä toivoisin joululahjaksi, vaikka en näin vanhana enää lahjoja saa ja vaikka asia ei mitenkään prosessiin liitykkään. Mutta vhat evah.

Tietysti tahtoisin auton, ajokortin, moottoripyöräkortin, moottoripyörän, mönkijän, hevosen, hevostilan, oman asunnon.. Mut jos ollaan realistisia.

Kengitysvälineitä, kuten purkurauta, urarauta, vuolupuukko, lyömäveitsi yms..
Vaatteita, kuten collegemainen takki, horzen talvitakki, päällyhousut..
Tarvitsisin myös farkkuja, lämpimiä ja vettä hylkiviä vaatteita töihin, rahaa, lahjakortteja vaatekauppoihin ja ottaisin mieluusti vastaan myös pelejä, kirjoja, piirustusvälineitä, ratsastustunteja ja näin pois päin.

Mitä te toivotte lahjaksi, oli se sitten realistista tai ei?

9 kommenttia:

 1. Mikset mene vuolukurssille? Kengitys on suhteellisen turhaa muuten kuin sairaskengityksenä. Hyvistä vuolijoista on huutava pula.

  T: sivutöinä vuoluja tekevä

  VastaaPoista
 2. Täytyy sanoa sinulle Emili että kuitenkin kengittäjällä (joka myös voi hoitaa pelkän vuolun) on enemmän töitä kuin pelkällä vuolioilla.

  VastaaPoista
 3. Kenkään tehty vuolu on eri asia kuin paljasjalkavuolu. Valitettavasti kengittäjille opetetaan vain tämä. "Kenkävuoltu" kavio ei toimi oikein kengättä.

  Vähän random mutta oli pakko vastata :D

  VastaaPoista
 4. ootko old hill ranchilla töissä?

  VastaaPoista
 5. Damn tuon sustan kanssa :/ Miulle sanottiin kuukauden alussa että Joulukuun eka päivä olis maahantuoja merkinny ampullien taas tulevan ja mie olen jo pari viikkoa pääni sisällä riemunnut ettei kohta tartte enää sen geelin kanssa läträtä...Mikäköhän siinä mättää ettei ainetta tänne saada.
  Niin joo...Hei, täällä toinen transjätkä ^^ Varmaan vuoden siun blogia lukenu. Hienoa että olet näin pitkälle jo päässyt *thumbs up* ainakin miusta on tuntunu diagnoosin saamisen jälkeen, että nyt vasta voi sanoa elämän alkaneen ^^
  (ja randomi kommentti on...noh, randomi ^^;; )

  VastaaPoista
 6. Tämä vääntöhän nyt ei kuulu tänne, mutta heitän omankin lusikkani soppaan kuitenkin ;) Kyllä kengittäjät opetetaan myös kengättömiä vuolemaan - hmm, onko kukaan kuullut varsoista ja siitoshevosista? Molempi parempi, laajemman ammattitaidon (ja varmemman toimeentulon!) saa kengityskurssilta. Lisäoppia voi tietysti hakea kengättömyyden piiristä, mutta ei siellä pyörää olla keksitty uudestaan. Terveisin kengättömän kilpahevosen omistaja, itse vuolen ihan kengityskurssin pohjalta.

  Onnittelut hyvästä alanvalinnasta siis! Kengittäjiä kaivataan joka puolella Suomea ja töitä riittää :)

  VastaaPoista
 7. Haha, täälläpä on paljon hevosihmisiä. :D Hyvä vaan!

  Emili // Mikä on kenkävuoltu? Ja meillä siis kengityskurssilla opetetaan vuolemaan kengälliset ja kengättömät hevoset, että uskon sen olevan ainakin tällä hetkellä hyvä ratkaisu. Sellainen kun on lähistöllä ja sinne jopa pääsin. Ja erityisesti kengittäminen on ollut intohimona pienestä lähtien ja pelkkä vuoleminen vois käydä tylsäks.

  Anonyymi // En aivan. Olen Old Hill Ranchin omistajien tyttären tallilla, eli Sprinch Ranchilla joka on Lapinlahdelta alaspäin n. 14 kilometriä. Kuuluu kuitenkin vielä Lapinlahteen. Tämä tytär kyllä sanoi että pääsisin ehkäpä harjoittelemaan kengitystä aina välillä Old Hillille. Ja kyseiselle tallilla olisin varmasti mennyt muuten, mutta Sprinch Ranch on mun tapauksessa parempien kulkuyhteyksien päässä.

  Ryulan // Jooh, ei sitä luulis et aineen kuljettaminen tänne olis sen haastavampaa kuin muidenkaan lääkkeiden. Mutta jos jokin sustan lääkeaine on loppu, niin sitten tietysti menee aikaa että sitä tulee. Haha, jänskää että jotkut on lukeneet mun blogia vuoden ja jotkut ylikin. :D Ja jep, elämä tuntuu tästä vasta alkaneet eikä pahemmin enää ees muista elämää ennen testoja vaikka kauaa en oo testoillakaa vielä ollut.

  Anonyymi // Jep, näinhän se on. Varsinkin kun täällä päin Suomea tuntuu kaikki hevoset olevan kengitettyinä, niin uskon saavani enemmän töitä ja rahaa kengittäjänä kun pelkällä vuolemisella. Eikä lisäoppi ole ikinä liikaa, niin tarkoitus olisikin kehittää taitoja ja lisätä tietoa aina kaikenmaailman kursseilla ja luennoilla liittyen aiheeseen.

  VastaaPoista
 8. Realistisesti ja vaatimattomasti, toivon vaan mukavaa ja rauhallista joulua, liian usein joutuu olemaan allapäin niin toivoisin että edes jouluna olisi hyvä mieli:)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi // Kiitoksia paljon, samoin sullekkin. (:

  VastaaPoista