29. toukokuuta 2011

Prosessi ja media #2

On pitänyt jo pari päivää kirjoittaa Turun transillasta, mutta kone otti ja hajosi jonka takia en ole sitten kirjotellut. Joten jospa tähä väliin sitten vähä uutisia. Ensimmäinen juttu on Anna-lehdestä, vuodesta en ole täysin varma mutta 1-2 vuotta sitten epäilisin. Toinen juttu on otettu paperiversiona Helsingin Setan toimistosta ja skannattu koneelle sitten, joten sen laatu on vähän kehno. Itseasiassa molempien laatu on vähän kehno, mutta kiittäkää tinypickiä ja kirjaston skanneria. Ja anteeksi että näitä juttuja tulee nyt vähän paljon samaan syssyyn, mutta haluan näitä vähän pois kun kuitenkin media tyrkkää koko ajan uutta juttua liittyen blogin aiheeseen ja edellisetkään jutut eivät ole vielä täällä.

Vihdoin oikeissa nahoissa #1

Vihdoin oikeissa nahoissa #2

Vihdoin oikeissa nahoissa #3

Väärässä ruumiissa #1

Väärässä ruumiissa #2

Väärässä ruumiissa #3

YLE.fi; Sukupuolenkorjaukseen tähtääviin tutkimuksiin vasta täysi-ikäisenä

Naisten vessaa käyttänyt transseksuaali pahoinpideltiin (Huom! Kyseessä on video)

"Baltimoren McDonaldsissa koettiin viikko sitten kauhun hetkiä, kun teinitytöt pahoinpitelivät naisten vessaa käyttäneen transseksuaalin. Yksi McDonaldsin työntekijöistä vain nauroi tilanteelle ja päätti tallentaa pahoinpitelyn kännykkäänsä. Poliisin haltuunsa saamalta videolta näkyy, kuinka nuorukaiset potkivat ja raahaavat hiuksista Chrissy Lee Polisia pitkin ravintolan lattiaa. Videon kuvannut työntekijä sai välittömästi potkut. Pahoinpitelyyn syyllistyneet tytöt ovat myös poliisin hallussa. "

Lähde: Iltalehti.fi

**

Transtukipisteelle Vuoden Kristiina -palkinto Helsingin yliopiston sukupuolentutkijoilta

Transtukipiste nimitettin Vuoden Kristiinaksi. Kuningatar Kristiinan nimeä kantavan kunniapalkinnon myöntää vuosittain Helsingin yliopiston sukupuolen tutkimuksen oppiaine taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt sukupuolen tutkimusta.
"Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaineella on ilo antaa Vuoden Kristiina 2011 -nimitys ja kunniakirja Transtukipisteelle tärkeästä työstä transihmisten ja heidän läheistensä tukemiseksi sekä näkyvästä roolista sukupuolen monimuotoisuuden sinnikkäänä esiintuojana, asiantuntijana ja yhteiskunnallisena keskustelijana. Transtukipiste on esimerkillisellä tavalla tehnyt tunnetuksi sukupuolentutkimusta ja sen työssä yliopistollisen sukupuolentutkimuksen saavutukset ovat löytäneet tiensä käytännön vaikutuksiksi ihmisten elämään." Lue lehdistötiedote kokonaan.
Kunniakirja luovutettiin Kristiina 20 vuotta juhlaseminaarin yhteydessä 13.5.2011 Transtukipisteen työntekijöille. Lue kiitospuhe.

Lähde: Transtukipiste.fi

5 kommenttia:

 1. Hei sulla on tosi hyvä blogi, jonka luin kerralla alusta loppuun asti! Pidä sama linja, oot varmasti hyvä tyyppi ja ihana ihmisenä :)

  VastaaPoista
 2. Hei et oo kirjotellu pitkään aikaan, miten menee?

  VastaaPoista
 3. Toi video mäkkäristä on ihan hirveä! :( Onneksi se työntekijä joka kuvasi tuon, eikä mennyt auttamaan, sai potkut.

  VastaaPoista
 4. Vihdoin oikeissa nahoissa -juttu jää kesken?

  Katsoin videoitasi ja olen niin kateellinen tyttöystäväni puolesta... ftm-jätkät eivät tarvitse kuin hormoneja, ja ääni ja kaikki muuttuu! Mtf-tytöt taas joutuvat ties mihin leikkauksiin saadakseen hyväksymänsä äänen.

  Haaveilen siitä, että joskus lähitulevaisuudessa transnaisen ja -miehen genitaalit voidaan vaihtaa keskenään. Moni transmies olisi tyytyväinen jos saisi tyttöystäväni vehkeet =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, niinpä näkyy jäävän.. Kun pääsen paremmalle koneelle niin tarkistan että onko minulla edes jatkoa tuolle, vaikka aika hassua jos en löydä jatkopalaa.

   Mutta tosiaan, on harmillista että näin iso ero on transmiehissä ja -naisissa, toinen on se että Mtf-tytöt pärjäävät pillereillä kun transmiehien ainut vaihtoehto on melkeinpä joko päivittäinen geeli tai jatkuva piikitys.

   Mutta tuo olisi kyllä kätevää, joskin naisten genitaalit miehelle voisi olla liiankin haastava homma, kun taas toistepäin niin voisi olla vaikeuksia löytää oikean väristä vehjettä tai sitten keho rupeisi hylkimään mahdollisesti toisen ihmisen soluja.

   Poista