9. toukokuuta 2011

Prosessi ja random #15

Kovin vanhoja kuvia ei enää tietokoneilta löydy kun on koneet hajonnu ja kuvia hävinny ja ties mitä, mutta pistinpä tähän nyt jotain kuvia mitä ei tietääkseni ole vielä aikasemmin blogissa ollut ennen kuin nämäkin katovat jonnekkin digiavaruuteen. Vuosilta 2006-2010 eli 16-19 vuotiaana.
Viiminen kuva on ihan tänään (9.5.2011) otettu pikkusiskoni kanssa.12 kommenttia:

 1. ihana tuo kuva missä oot pikkusiskos kanssa! :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo viimeinen kuva :33

  VastaaPoista
 3. Aaaaaaaaaw tuo viimenen, mutta nuo blondit hiukset !!! ihansikakivat 8D

  VastaaPoista
 4. oon vakavasti sitä mieltä et oisit kaikista söpöin kaljuna! :)
  tollane pipopää kun banneris

  VastaaPoista
 5. hmmm... Miks tän blogin nimi on muuten tytöstä mieheksi? Ooks oikeest tyttö vai mitä? :D Mut kiva blogi joka tapauksessa! :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi // No siis öääh.. No yksinkertaisesti olen siis syntynyt naisen vartaloon, mutta olen transprosessissa muokatakseni sen miehen vartaloon koska koen henkisesti olevani mies.
  Elikkä siis transmies olen:

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Transmies

  Ja blogin nimi on juuri tuo sen takia että koen sen olevan melko ymmärretävä niin että uudetkin lukijat pääsevät pian kiinni mikä blogin idea on. :)

  VastaaPoista
 7. Miten sun pikkusisko ottaa sen että yhtäkkii sisko muuttuukin veljeksi?

  VastaaPoista
 8. AAA eikä D:DD luulin sua aina ihan niinku syntyperäsesti mieheks, et nimittäin näytä yhtää naiselta!! Mut sehän on sun tapauksessas siis hyvä asia! :) mut tossa videossaki sun ääni kuulosti iha miehen ääneltä. :DD Miten sun vanhemmat otti tän ku kerroit niille?

  VastaaPoista
 9. Anonyymi // Vanhempi pikkusisko on ottanu asian tosi hyvin ja kutsuu uudella nimellä jne. Pienempi eli tuo kuvassa oleva 4 vuotias ei asiaa vielä tajua, niin sen myötä en osaa sanoa. Luulenpa että hän kasvaa siihen että olen poika kun muut ympärillä minuun näin käyttäytyvät ja pitävät poikana. Kutsuu minua kuitenkin vielä vanhalla nimellä, jonka annan anteeksi kun kuitenkin vielä noin nuori kyseessä. Ja kyllä hänkin korjaa kun joku sanoo että olen Allu enkä Netta.

  Anonyymi // Haha, aijaa! :D No mutta sehän on kiva jos menen läpi miehenä. Kiitoksia. Vanhemmat ottivat ihan hyvin. Molempien piti sulatella, isän vähän enemmän kuin äidin, mutta loppujen lopuksi pitävät minua miehenä ja ovat tukena.

  VastaaPoista
 10. Hei vain, satunnaisen säännöllinen lukija täällä. En tiedä miten hyvin taittuu tuo toinen kotimainen, mutta tänäpänä oli Dagens Nyheterin netissä (minun mielestä) hyvä juttu "kolmannesta sukupuolesta".

  http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/jag-vill-vara-hen--inte-hon-eller-han

  Juoni on siis (siltä varalta, että se ruotsi ei taitu), että henkilö ei koe olevansa mies eikä nainen ja kertoo miten työlästä on, kun ei ole eikä halua olla kategorisesti kumpaakaan sukupuolta. Ja että on raskasta jatkuvasti taistella saadakseen olla mitä haluaa, selitellä työpaikoilla jne. Lisäksi hän mainitsee, että hänelle itselleenkin oli aluksi hyvin hankalaa käsittää miten voisi elää ilman sukupuolikategoriaa, ja että kaverinsa oli määritellyt sukupuolekseen "hen" perinteisten "han" tai "hon" tilalle. Nyttemmin hän on vaatinut mm. töissä ihmisiä käyttämään "hen" määritelmää :D

  Tästä tuli mieleen, että suomenkielessähän tuon ongelman pitäisi (nimenomaan _pitäisi_) olla helpompi, koska on vain yksi "hän". No, totuus on toinen. Joka tapauksessa minusta tuollaisia uutisia saisi olla Suomessakin (ja tietysti muuallakin) paljon enemmän. Jos vaikka joskus sukupuolista lakattaisiin tekemästä niin hillittömän iso numero joka paikassa.

  Anteeksi tämä tämmöinen tarinointi, tulipa vain mieleen että sinua saattaisi kiinnostaa?

  ~ Hen

  VastaaPoista
 11. Anonyymi Hen: eks tuossa tapauksessa kutsuta transgenderiksi, kun ei koe olevansa tyttö tai poikakaan, vaan joku kolmas sukupuoli tai määrittelee sukupuolensa omalla tavallaan? Alex on mun ymmärtääkseni transsukupuolinen, eli tiedostaa olevansa mies sukupuoleltaan. Korjaa toki, jos oon väärässä. :)

  VastaaPoista
 12. Ami, tuohon saa kyllä Alex vastata itse, minen voi tietää miten hän sukupuolensa käsittää ;)

  Ja tuossa uutisessa (ellen väärin muista) sanottiin, ettei se transgenderkään nyt oikein ollut sopiva tuolle kyseiselle henkilölle ja siksi tämä kaveri oli kysynyt että saako tituleerata häntä "hen":ksi.

  Laitoin tuon linkin tosiaan vain sitä varten, että ajattelin, että joko Alexia itseään tai jotakuta lukijoista ehkä kiinnostaisi.

  Mukavaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista