29. tammikuuta 2011

Prosessi ja sosiaaliset suhteet #19

Tutut ihmiset

Nyt kyllä meni totaalisen hermo. Joo, mä kyllä olen avoin ja jaan asioita lukioiden ja tuttujen kanssa, mutta jokin yksityisyys mullakin sekä mun tyttöystävällä. Kenenkään ei tarvitse puuttua kummankaan meidän yksityiselämään eikä meidän kahden keskinäisiin asioihin. Ei mekään tulla teidän juttujen väliin. Mun hermot meni siis nyt kunnolla kun mun tyttöystävälle hänelle täysin tuntematon (ja mullekkin melko kaukainen tuttu) lähetti facebookissa viestin..

"hei, tiedoks vaan et alex on muija. kannattaa uskoo etse on oikeesti muija joka vaa yrittää olla niin jätkä, muaki käytti kylmästi hyväks. esitti niin jätkää ja lankesin samaa paskaa niin päätin auttaa sitä, nytsit dissaa varmasti mua kaikkialla ku netis v-mäinen kohtaa :/ ei vaan tunnu kivalta ku autoin sitä. sinuna oisin varovainen koska testosteroni muuttaa ihmisen erittäin agressiiviseks eli saattaa käydä sun kimppuus jos suuttuu.
sen lisäks kuullu tapauksia missä alexin tapainen tyyppi rupes laittaa sitä mieshormoni geeliä tyttöystäväänsä et muutti tyttöä huomaamatta miehisempään suuntaan, eli ole varovainen jos kaveeraat hänenkaa. mun kaverille kävi pakasti hänen seurustelukumppaninsa oli alexin tapainen ihminen ja levitti sitä geeliä tyttöystäväänsä eikä tyttö tajunnu ennenku oli liian myöhästä. ite liikun paljon transihmistenkaa niin tiedän paljon juttuja noista."

Pakko sanoa, että otin ton tosi tökerönä yrityksenä mustamaalata mut oman tyttöystäväni silmissä. Luulin tuota ihmistä suhtkoht normaaliksi, mutta pakkoa sanoa että jokaisella ei olisi pokkaa lähettää tuntemattomalle ihmiselle noin järkyttävän epämäärästä soopaa.
Minut tuntee parhaiten lähimmäiseni ja he kyllä tietävät ketkä siihen kuuluvat, mutta siitä huolimatta kun mulla on tarve päteä kaikkea niin tekee mieli analysoida nyt tääkin viesti.

Jos tämä kyseinen ihminen olisi pyörinyt tarpeeksi oikeiden transihmisten kanssa, niin hän kyllä tietäisi kuinka mahdottoman törkeää ja lapsellista on ilmoittaa transihmisen kumppanille toisen transukupuolisuudesta. Minä itse en voisi sitä salata ikinä tulevaisuudessakaan mahdollisilta uusilta kumppaneilta, mutta tiedän monen monta joista osa ei aijo ikinä kertoa tuleville kumppaneilleen eikä osa nykyisille. Siis ikinä. Siksi tää veti oli todella asiaton ja jos haluaisin niin tiedän kyllä että voisin vetää oikeuteen yksityisyydenrikkomisesta.
Miten mä mahdoin käyttää hyväksi? Tyyppi itse tarjosi apua ja otin vastaan. En tiennyt että se on hyväksikäyttöä. Loppujen lopuksi koko tyypillä ei ollut siihen asiaan paljon mitään osaa ja olisin itsekkin löytänyt tämän ihmisen joka loppujen lopuksi minua auttoi tässä asiassa. Ja ei, en aijo kertoa missä asiassa, henkilökohtaisia asioitani. Kiitin kuitenkin molempia henkilöitä ja olen sanonut että jos tarvii vastapalveluksen niin kyllä minä teen parhaani. Ei näemmä ihmisille riitä se enää.
Mun tapoihin ei myöskään kuulu dissata ilman syytä. Mun tapoihin kyllä kuuluu että jos en jollekulle halua sillä hetkellä puhua, niin ignooraan hänen viestit. Musta se on aika normaali käytöntä kaikille, mutta näin kuin tein kolme kertaa niin olinkin jo kauhea kusipää. Vaan sen takia kun en huomioinut häntä? Jos mä lähetän jollekkin viestin ja siihen ei vastata niin en mä sen takia ala ketään haukkumaan ja vainoamaan tälläisillä viesteillä.
Testosteroni muuttaa ihmisen käytöstä hirviöksi? Mä olen lukenut ihan transmiesten foorumia ja en ole vielä lukenut kenenkään hyökänneen kenenkään päälle. Ja jos joku on hyökännytkin niin tottahan toki testosteroni vaikuttaa minuun samalla tavalla? Se on paljon myös ihmisen omasta luonteesta kiinni hei. Lisäksi, ihan bimiehilläkin jyllää se sama testosteroni, että yhtälailla ne voi kiinni käydä. Niinkuin ne naisetkin. Joissakin tapauksissa hei naiset on niitä suhteen hirviöitä. :D
Alexin kaltainen tyyppi? Toivon hartaasti että tämä ihminen tarkoitti että transmiestä eikä että mun luonteinen ihminen, koska sitten hermostun todella. Tämä kyseinen ihminen ei nimittäin tiedä musta ja mun luonteesta _yhtään_mitään_. Kun mä saan testot niin miksi hitossa mä käyttäisin mun arvokkaita testojani tyttöystävääni? Niitä saa vaan tietyn määrän tietyksi ajaksi ja jos ne loppuu niin oon sen loppuajan sitten ilman, eli mulla ei todellakaan ole aikomusta tällaiseen vaikka joku muu olikin näin tehnyt. Epäilen kylläkään että jos näin on joku tehnyt niin on ollut päässä vikaa. Olen lisäksi hetero, mä en kylläkään tahdo että mun tyttöystävällä kasvaa viikset..
Jos todella liikkuu transihmisten kanssa niin luulis tietävän paremmin kylläkin.
Mä olen tosi tarkkana etten mainitse kavereideni transsukupuolisuudesta ystävilleni koska haluan takaa heidän läpimenon joka voi murtua jos minä tai kuka tahansa muu menee kaikille kertomaan heidän syntymä sukupuolen. Olen ehkä kiero paska, mutta tässä tapauksessa ei yhtään tuntunut miltään kun kerroin suoraan ystävälleni tämän viestin lähettäjän olevan transnainen ja puhuttelin vielä nimellä. Yritän yleensä olla kostamatta takaisin, mutta jos hänen on noin helppo kertoa mun yksityisasioistani muille niin yhtälailla sitten mullakin.

Tänään tälläistä, ihan kuin ei muutenkin vituttaisi ja stressaisi kaikki. Arvaa oliko sydän kurkussa kun tyttöystävä tulee kertomaan tälläistä ja pelkään jo että se dumbbaa mut tälläsen vitunmoisen paskan takia. (((:
Lisäksi tämä tyyppi on poistanut minut kavereistaan naamakirjassa ja estänyt tyttöystäväni. Mitä hittoa?
Kaikesta huolimatta tyttöystävänikin sanoi että oli säälittävä yritys, että kaikki on ihan okei. Vituttaa silti, voitte ihmiset jättää rauhaan. Kiitti moi.

Minun ilmeeni kun luin tuon kyseisen viestin..

(www.myfacewhen.com)

14 kommenttia:

 1. Kuulosti siltä kuin toi tyyppi luulisi että jokainen transmies haluaa muuttaa jokaisen naisen ympäriltään miehiksi tai että kyseessä on jokin senkaltainen salaliittoteoria :'D Testogeeliä tyttöystävään!? Mä en nyt vaan pääse yli siitä miten hullu juttu toi on.
  Ehkä se ymmärsi väärin että jonkun tyypin testogeeli on tarttunut tyttöystävään kun varuaika (6h) ei ole ollut tarpeeksi pitkä tai jotain..?? Kuulin meinaan tapauksesta jossa tyypin tyttöystävällä oli alkanut kuukautiset jäädä välistä, mutta se ongelma selvitettiin yksinkertaisesti sillä että tyyppi vaihtoi toiseen tuotteeseen ja kaikki oli hyvin.
  Ja miten niin "kunnes oli liian myöhäistä"??
  Kunnes tyttöystävälle kasvoi miehen vehkeet, tissit katosivat ja paluuta ei ollut takaisin?
  Ei se sori nyt niin vaan mene, pahinta mitä voi tapahtua on että rupeaa amisviikset kasvamaan mutta sitäkin varten on saanut kyllä tosiaan vetää kokonaisen paketin päivässä vuoden+ ajan, kai nyt jokainen nainen hokaisi että jotain on nyt tehtävä ekojen merkkien ilmestyessä eli kuukautisten poisjäämisestä/myöhästymisestä. Ja testogeeliähän ei voi levittää salaa tai vahingossa, sitä tehdään joka ikinen päivä ja se ei tehoa kunnolla ellei saa annosta tosiaan joka päivä.

  Sä oot hiljainen kaveri ja susta voi helposti saada väärän kuvan, mutta toi oli jo täysin hullua. Kaikenlaista..

  Jätä tollaset vaan omaan arvoonsa, ei ne ansaitse omaa merkintää blogissa.

  VastaaPoista
 2. No mutta tämä päivitys taas antoi kuitenkin ilmi sitä miten ihmiset voivat suhtautua transihmisiin ihan väärin!

  Mutta kuten anonymous sanoi, kannattaa ihan omaan arvoonsa jättää, koska tuossa ei ole takana kuin satuttaminen.

  Jaksamisia vaikka tämmöistä paskaa tuleekin niskaan, sitä vain kasvaa vahvemmaksi ihmisenä.

  VastaaPoista
 3. WTF. Voiko kukaan olla noin lapsellinen? o__O todellakin kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa.

  Hassua tosiaan miten ihmisten suhtautuminen saattaa vaihdella. Itse pidän kaikkia ensisijaisesti ihan ihmisinä ja tuomitsen enemmänkin luonteen mukaan, mutta ilmeisesti kaikki eivät näin tee.

  Ja muutenkin, usein tupataan tarkistamaan väitteensä ennen kuin niitä alkaa jaella. Yläasteikäinen pikkuveljenikin tajuaa ettei testosteroni saa ketään noin vain hyökkäämään jonkun kimppuun. En tiedä minkälaisia määriä testosteronia hoidossa annetaan, mutta haloo testosteronia on jokaisessa ihmisessä eikä kovin moni ole aggressiivinen ja väkivaltainen. Toki miehissä on naisia paljon suurempi määrä, mutta eipä ole miehissäkään kovin montaa aggressiivista ja väkivaltaista tapausta.

  Että hohhoijaa. Mutta haluatko kuitenkin valaista kuinka suuria määriä testosteronia hoidoissa käytetään? Jäi häiritsemään enkä suomeksi googlettamalla mitään löytänyt.

  VastaaPoista
 4. Hormonihoidoissa käytettävät testosteronimäärät riippuvat jonkin verran henkilön luontaisesta hormonitasapainosta, valmisteesta ja siitä, mikä oman kokemuksen mukaan on se "oikea" annostus itselle. Missään nimessä ei lähdetä reippaasti ylittämään kiveksillä varustettujen miesten testosteronitasoa, vaan pyritään samaan kuin jos olisi syntyjään miehinen hormonintuotanto. Harhaluulot siitä, että transmiesten hormonihoidot ois joku hillitön hevoskuuri ja sitä vedettäis kuin jotain steroideja aamu- ja iltapalaksi on kaukaa haettu ja täysin virheellinen :)

  VastaaPoista
 5. Tottahan se on, testosteroni muuttaa käytöstä agressiivisemmaksi.

  VastaaPoista
 6. ..Järkyttävää sanoisinko o_o No, tollasil ihmisil ei paljoa ole järkeä päässä eikä niistä kannata välittää ellei sama homma jatku pidempään..

  VastaaPoista
 7. Tässäpä teille kaikille artikkeli jotka vielä yritätte vängätä että testosteroni tekee jokaisesta agressiivisen:

  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Testosteroni+onkin+kultaisen+k%C3%A4yt%C3%B6ksen+hormoni/1135251337339

  T. Sulo

  VastaaPoista
 8. Anonymous // Totta totta. :'D Minä ainakin aijon ihan pitää t-paitaa varoajan aikana ainakin, koska geeliähän levitetään vatsalle ja hartioihin pelkästään. Ja aika moinen hinkkaus saa olla paljaaseenkin yläkroppaan että toiselle rupeis vaikutuksia tulemaan. Lisäksi minä ainakin toivon että mahdollisimman pian saan vaihdettua ihan piikitettävään joka ei kyllä liukene toiseen edes vahingossa.

  Jonna // Jepp, kiitoksia. :) Eniten ihmetyttää kun kyseinen ihminen tosiaan on transnainen ja luulisi ymmärtävän.

  Emili // No nii-i.. Mutta hei tossa SirMichael vastaskin tosi hyvin kysymyksees ja paremmin ku itse edes olisin osannu. :)

  Anonymous // Ei välttämättä kaikkia eikä tosiaankaan sen enempää kuin biomiehiäkään. Tässä olikin enemmän siitä kyse, että kyseinen ihminen yrittää saada minut näyttämään tyttöystäväni silmissä aggressiivisemmalta kuin kuka tahansa biomies.

  Anonymous // Jooh, vielä yksikin viesti nii hittolainen sentää.

  Sulo // Näin just! :D

  VastaaPoista
 9. Ei sais nauraa mut toi loppuhuipennus (kuva) sai kyllä vedet lentämään silmistä :DDD

  Erittäin vittumaista ja kakaramaista käytöstä tyypiltä.

  Mut siis haluaisin viel tarkennusta tähän et tiesikö tyttöystäväsi että olet syntynyt alunperin biologisesti tytöksi? Vai tuliko juttu hänelle yllätyksenä?

  VastaaPoista
 10. Hei! Olen jonkun aikaa blogiasi seurannut, ja totean vain viimeisestä kirjoituksestai, että maailmaan typeryksiä /tietämättömiä... riittää. Me muka eletään tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, ja hah hah! Yritä jättää tuo tyyppi omaan arvoonsa, Paljon tsemppiä teille!!!
  t.Nelikymppinen inhimillinen " ajattelija".

  VastaaPoista
 11. Anonymous // No joo, kuva oli pirun osuva tos tilantees. :DD
  Mutta siis joo, hän tais tietää asiasta jo ennen kuin edes tutustuttiin sen paremmin ja on kyllä ihan mun blogin yks vakiolukijoistakin ja hillittömän suuri tukija tässä. Siksipä ei tää niin iso juttu mulle ollutkaan, et enemmän vihasemmaks olisin tullut kylläki siin tilantees jos tyttöni ei olisi tiennyt.

  Anonymous // Joo, täytyy yrittää. :) Ja kiitoksia!

  VastaaPoista
 12. Sattumalta löysin blogisi, ja olen mielenkiinnolla seuraillut prosessiasi. Minun yksi tuttavani on myöskin transmies, joten kirjoituksesi auttavat ehkä ymmärtämään häntäkin paremmin.

  Muista että tää on sun elämä ja elät sitä niinkun susta tuntuu, ihan sama mitä jotkut ääliöt sanoo. Ikinä ei oo semmosta tilannetta, ettei jollain olisi sanomista omista tekemisistä. Idiootteja ärsyttää ehkä eniten, jos niiden ivailut ottaakin vastaan vaan hymyillen, osoittaen että edes itse osaa olla aikuismainen eikä lähde mukaan samaan ääliöleikkiin. Oikein paljon tsemppiä ja voimia elämäsi varrelle Alex! :)

  Terv. tyttö Tampereelta

  VastaaPoista
 13. Anonyymi // Aivan, noinhan se on, kiitoksia. :)

  VastaaPoista
 14. No mutta kyllähän me transmiehet olemme kuin ihmissusia, ja pyrimme levittämään "miestautiamme" kaikkialle ympärillemme. Tänään naapurusto, huomenna koko maailma.
  Ei hyvää päivää. :D

  VastaaPoista