22. tammikuuta 2011

Prosessi ja SETA #3

Turun transryhmä

Viimeksi kävin Turun transryhmässä 14.11. josta onkin näemmä jo 2 kuukautta aikaa. Sillon olin menossa kolmiin TuSetan järjestämiin pikkujouluihin, mutta loppujen lopuksi olin liian väsynyt henkisesti menemään mihinkään niistä kun olin TransHelsinkiä, luokkakokous, koulun tilaisuuksia ja koulun päättäjäiset.

Vuosi 2010 on ollut aika vähäistä Setan osalta, mutta olen päättänyt panostaa enemmän tänä vuonna ja tulevaisuudessa koska Seta on kuitenkin tärkeä sekä minulle että tuhansille muille ja Seta ajaa minulle tärkeitä asioita eli seksuaalisuus- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia.

No 2011 ei kuitenkaan alkanut kovinkaan hyvin, koska missasin ensimmäisen transryhmän tapaamisen sekä Setan bileet. Ja nekin vaan omaa laiskuuttani, dääm.
Transryhmä on kuitenkin saanut paljon potkua, meillä on kaksi uutta potenttiaalista ja ahkeraa ryhmänvetäjää, ryhmällä on oma logo, ryhmä facebookissa ja pienimuotoinen blogi.Tapaamisia on tätä nykyä kaksi kuussa, aikaisemmin kuin niitä oli vain yksi. Parittomien viikkojen lauantaina ja sunnuntaina, joista lauantai tapaamiseen ovat tervetulleita myös läheiset. Sunnuntai on teemalla varustettu joka vaihtuu joka kuukausi ja nämä ovat ovat varattu ainoastaan sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja sukupuoltaan pohtiville ihmisille.

Tänään 23.01. on ensimmäinen ryhmän teematapaaminen ja odotan sitä innolla. Kello 18-20 TuSetan toimistolla. Teemana tällä kertaa on sukupuoli-identiteetin määrittely. Lisää intoa tuo että tapaan sielä erään Turusta kotoisin olevan nettituttuni joka on vähän niin ja näin sukupuolensa kanssa. Oli muuten melko rankka prosessi innostaa ryhmään mukaan (lue: pakottaa). :'DIlmottauduin myös Porissa järjestettävään Setan kouluttajakoulutukseen 21-22.5.-11! Odotan sitäkin jo tosi innoissani vaikka siihen on vielä harmittavat neljä kuukautta.

Kouluttajakoulutus, Pori

Setan ja sen jäsenjärjestöjen vapaaehtoiskouluttajiksi haluaville järjestetään peruskoulutus Porissa (paikka vielä avoin) 21.-22.5.11.

Koulutus antaa valmiudet toimia Setan ja sen jäsenjärjestöjen kouluttajana mm. kouluvierailuilla sekä kokemuskouluttajana ammatillisissa koulutuksissa.

Koulutuksessa perehdytään viimeisimpään tietoon seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuudesta, kehitetään omia koulutustaitoja sekä toteutetaan osallistavia harjoituksia.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä KSL-opintokeskuksen kanssa.
Ilmoittautumiset & lisätietoa: marita.karvinen (at) seta.fi. Viikonlopun koulutuksen ohjelma lähetetään kaikille ilmoittautuneille.


Lähde: Seta.fi

Minulla on myös jonkinlainen projekti käynnissä transasioiden liittyen, mutta haluan puhua asiasta vasta kun se on hieman varmempi ja suurempi kokonaisuus kasassa, haha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti