23. maaliskuuta 2016

KR:n jatkot

Ensiesiintyminen ohi! Mitä piditte?

Itse löysin Ruutu+ sovelluksen viime perjantaina ja tajusin että sen tilaamalla, mehän näemme jakson etukäteen. Koko talliporukka innostui siitä ja lopulta olimme lähes kaikki katsoneet sen jo muutamia päiviä aikaisemmin. Hyvä niin, koska ensimmäisen jakson jälkeen alkoi jännitys, enkä tiedä miten olisin selvinnyt maanantaihin asti. Ajattelin että pääsisi myös ajoissa kertomaan ihmisille, jos jaksomme on aivan floppi! :D

Keskiviikkona menin tyytyväisenä nukkumaan, koska jaksomme oli nappisuoritus! Jaksot on toteutettu rennosti päiväkirjamaiseen tyyliin ja juontajana Anni tekee nappisuorituksen. Ohjelmaa ei ole tehty haudan vakavasti. Tähän muottiin ei istu asiantuntija, joka on vähän jäykkä näin leppoisaan ohjelmaan. Olimme saaneet kesällä pariksi viiikoksi käyttöömme kotikameran, jolla olisi ollut tarkoitus kuvata lähes kokoajan arkeamme. Hyvin laiskoja oltiin kuvaamaan, mutta oli jaksoon saatu pieni pätkä tallityttömme kisareissusta.

Pysykää kuulolla, tulossa on juttua mm. häistämme! Isäni pitäisi myös ostaa uusi kamera, jolloinka minulle siirtyy hänen vanha kameransa. Joka mahdollistaa myös videopostausten teon!


47 kommenttia:

 1. Juuri äsken katsoin tallennettuna jakson. Tippa välillä tuli silmään. Kaikkea hyvää sinulle ja vaimollesi.

  VastaaPoista
 2. Katsoin Ruutu+:ssasta jakson ja eniten hämmästytti jaksossa mainitut nettikirjoittelut. Uteliaisuuttani yritin löytää niitä keskusteluita mitä jaksossa näytettiin mutta tietenkin ne oli poistettu. :D Löysin kuitenkin jotain keskusteluita liittyen tähän sarjaan ja huomasin että ensimmäisen jakson pari sai eniten vihapuhetta aikaan, joten katsoin senkin jakson. En taaskaan ymmärtänyt mistä kaikki tuo viha kumpuaa. Voisin kuitenkin veikata että vihaajilla ei itsellään ole kaikki kunnossa joten purkavat sitten vihaansa muihin. Surullista joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne poistuu aika nopeasti. Esimerkiksi Hevostalli.netissä on se "ilmoita häirikköviestistä" ja sitä ihmiset luukuttavat tiuhaan, eli edes meidän ei tarvitse niitä pyytää poistamaan vaan muut tekevät sen puolestamme.

   Poista
 3. Moikka Alex! Jakso oli aivan mahtava. Odotin sitä mainosten alusta asti ku kuuta nousevaa. Ootte Peninan kanssa älyttömän ihana pari.
  Oon lukenu sun blogin noin neljä kertaa alusta loppuun, niin paljon siitä pidän. Oon saanu siitä valtavasti vertaistukea, oon nimittäin hyvän hetken jo kamppaillu itteni kanssa saman asian vuoks enkä muunlaista vertaistukea oo mistään saanu. Niinpä oon myös miettiny että voisinko sun kanssa jossain mahdollisesti jutella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tottahan toki voin keskustella sun kanssa. Mä olen paljon töissä ja hevostallilla, mutta vastaan kyllä, ehkä vaan vähän viiveellä. Laita sähköpostia alex@playsson.net tai yksityisviestiä facebookissa, löydyn nimellä Alex Muurinen

   Poista
 4. Kaikkea hyvää sinulle Alex! Pidä itsestäsi huoli, älä välitä siitä että jotkut puhuvat sinusta pahaa, moni puhuu toisista pahaa, koska pelkää tai voi itse huonosti. Odotin jaksoa ensimmäisestä mainoksesta asti, jonka jälkeen aloin katsomaan täällä. Pika kelasin koko blogin jotkut vuodet luin ihan kunnolla mutta osan vain katsoin nopeasti.

  VastaaPoista
 5. Voin kyllä sanoa, että oli hyvä jakso. Oli ihan kiva katsoa telkkarista, vaikka olenkin seurannut blogiasi jo vuosia. Olette Peninan kanssa upea pari, onnea teille jatkossakin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jakso oli parempi kyllä kuin odotin, vaikka hyvin pintaraapaisu aiheeseen kuitenkin. Mutta tuntiin on mahdotonta saada paljoa tietoa kun oli vielä välissä asiantuntijan ja Setan puheenvuorot + mainokset.

   Poista
 6. Olet ihailtavan rohkea! Oikein hyvää kevään odotusta sinulle ja vaimollesi! ja rakkauden täyteisiä vuosia! muistakaa vaalia rakkautta ja muistakaa riitelykin kuulu osana elämää. Seuraan blogiasi tulevan työni takia, haaveena olisi tukea erilaisia lapsia ja nuoria. Joten vielä joskus palata kyselemään.

  VastaaPoista
 7. Ite kans teeveen kautta löysin tieni sun blogiin ja tässä nyt kahden päivän aikana luin sen alusta loppuun. Täytyy sanoa, että niin rohkeaa toimintaa kaikin puolin, että ihan kateeks käy! Itellä ei samanlaista prosessia ole tai ole tulossa, mut silti tuo sinnikkyys on kyllä todella ihailtavaa.

  Olette Peninan kanssa upea pari, paljon onnea teille molemmille omiin sekä yhteiseen elämään! :)

  Olis hienoa kuulla vielä että tuleeko niitä korjausleikkauksia yms prosessiin liittyen. Tuleva ammattini (seksuaaliterapeutti) puolesta kiinnostaisi hirveän moni asia, niin henkiseltä kuin fyysiseltäkin puolelta. Niistä olis mahtavaa saada postaus!

  Hyvää kesän odotusta Teille!

  - Jenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Jatko leikkaukset riippuu todella paljon leikkausjäljestä. Vaikka sama ihminen on leikannut monia peniksiä, niin jälki on aina vähän erilaista. Itselläni sattui useampi takapakki jo sairaalassa, mutta kotona on kaikki mennyt hyvin. Penis vielä vuotaa jostain, eli en voi pissata seisoessa. Lisäksi ulommat häpyhuulet on vielä peniksen ympärillä, olisi liikaa leikellä kaikki pois yhdessä leikkauksessa. Eli ne leikataan pois ja fistelli pistetään umpeen. Jos ne menee hyvin, niin penis olisi kondiksessa. Sitten vielä joskus olisi tarkoitus tatuoida nännit, mutta se nyt ei leikkaus olekkaan..

   Poista
 8. Hei! Kaikkea hyvää teille :) olette ihastuttava pariskunta. vaikutitte niin lämpimiltä ihmisiltä ja jaksosta jäi niin hyvä mieli! Älkää välittäkö ilkeistä kommenteista. :( <3

  VastaaPoista
 9. Katsoin eilen tuon teitä käsittelevän Kielletyn Rakkauden jakson. Olen myös aiemmin lukenut blogisi läpi. Olette Peninan kanssa hurmaava pari, enkä ymmärrä, kuinka toisia ihmisiä voi vaivata muiden suhteet millään lailla, niin kauan kuin kaikki osalliset ovat mukana omasta tahdostaan.

  Minusta on äärimmäisen hienoa, että pidät tätä blogia ja kerrot asioista sekä prosessistasi avoimesti. En itse ole transsukupuolinen, mutta voin jollain tasolla samaistua siihen, millaista tuhoa oman identiteetin, ulkonäön ja ulkopuolisten odotusten ristiriita voi saada aikaan. Olen nimittäin geneettisesti nainen, mutten missään nimessä koe olevani 100 % nainen. Toisaalta en tunne itseäni mieheksikään, vaikka toivoisin, että näistä kahdesta saatavilla olevasta vaihtoehdosta olisin syntynyt miehenä. Uskon siis, että blogistasi on apua monelle.

  Kaikkea hyvää sinulle ja Peninalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nykyään ymmärretään jo aika hyvin transsukupuolisia, verrattuna vielä pari vuotta sitten. Seuraava etappi olisikin saada ihmisten ymmärrykseen, että on myös väliinputoajia. Eivät ole siis mies, nainen, eikä trans..

   Poista
 10. Kiitos rohkeudesta ja avoimuudesta.
  Olen pienen 47 XXY -lapsen äiti, ja olen miettinyt viime vuosina paljon inteseksuaalisuuteen/transseksuaalisuuteen liittyviä asioita. Lapseni on poika, sillä hänellä on Y-kromosomi, eikä hän erotu tässä vaiheessa millään lailla muista pienistä pojista. Ylimääräisen kromosomin vaikutukset tulevat näkyviin murrosiässä, kun testosteronin tuotanto on todennäköisesti niin vähäistä, että se ei riitä viemään läpi kehon miehistymistä. Usein murrosiässä XXY-pojat aloittavat hormoniterapian, ja siksi olikin todella ihanaa mielestäni nähdä, että hormoniterapian avulla voi todellakin saada miehekkäitä piirteitä, en olisi sinustakaan koskaan uskonut ulkonäön perusteella, että olet ollut nainen.

  Oli surullista kuulla tuntemattomien ihmisten ilkeistä reaktioista ja omista vaikeista tunteistasi ollessasi nuori. Itse olen täysin sinut sen kanssa, että lapseni on laajan käsityksen mukaan interseksuaali, se ei ole ongelma, vaan pelkään ympäristön reaktioita ja sitä, että hän tuntee olonsa aikanaan erilaiseksi ja jopa omituiseksi verrattuna kavereihinsa.

  Olen täysin avoin myös sille ajatukselle, että aikuisena lapseni kokee, että se onkin Y, joka on ylimääräinen kromosomi ja hän haluaa aloittaa estrogeenihoidot. Tai että hän hyväksyy tilansa ja haluaa olla jotakin siltä väliltä ja on täysin sinut kehonsa kanssa ja kokee, että kyseessä ei ole ongelma, jota pitäisi jollakin lailla korjata. Tosin hormoniterapia suuntaan tai toiseen usein vaikuttaa piristävästi mielialaa.

  47 XXY eli Klinefelterin syndrooma on maailman yleisin kromosomipoikkeama, joka koskee noin 1/500, näin ollen Suomessa syntyy vuosittain kymmenittäin vauvoja, joilla on sama kromosomisto. Tila on alidiagnosoitu ja tunnettuus on todella alhainen, ennakkoluulot elävät vahvasti. Kerroit ohjelmassa kärsineesi myös puheviasta, se on toinen asia, joka saattaa koskettaa lastani tulevaisuudessa, sillä vaikka 47 XXY -pojilla kokonaisälykkyys on normaali, niin heillä on usein ongelmia kielenkehityksen kanssa.

  Sinulla on Alex todella symppis äiti ja voin samaistua hänen onneensa hänen järjestellään häitäsi. Toivon, että joskus saisin olla mukana oman lapseni hääjärjestelyissä, on puolisona sitten mies tai nainen.

  Ihanaa jatkoa sinulle, Peninalle ja äidillesi. Oli todella hienoa, että rohenitte kertoa asiasta, joka jollakin tasolla koskettaa niin monia meistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon! (: Minulle tuli ihan uutena tälläinen Klinefelterin syndrooma! Aina oppii jotain uutta. Minä epäilin myös joskus transsukupuolisuuden johtuvan jostain kromosomi-häiriöstä, mutta kai sitäkin on jo tutkittu ja näin ei ilmeisesti ole.

   Poista
 11. Moi, katselin ruudusta juuri teidän KR-jaksonne. Ja Annin kanssa olen samaa mieltä. Tavallisempaa pariskuntaa ei voisi olla! Olette suloinen, toisillenne sopiva pari. Meillä on kaikilla pinnan alla asioita, jotka eivät muiden arvosteltavaksi kuulu. Kukin tyylillään ja omien tunteiden ja mieltymysten mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin aivan samaa. Pariskunta vaikuttaa normaalimmalta ja tervehenkisemmltä kuin moni tuntemani ''normaalina'' pidetty pari. Moni ei ehkä huomioi miten paljon oikeasti sairaita pariskuntia maailmassa on. Ja tarkoitan niitä suhteita, joissa esiintyy pahaa narsismia, toisen alistamista, väkivaltaa, pahaa oloa. Se, että kromosomit on eri päin kuin ulkoinen olemus, on loppupeleissä hyvin yleistä. Miksi on ok olla niitä vastaan, joiden kromosomit ei käy yksiin sukupuolen suhteen, mutta niitä, joilla on vakavia kromosomien aiheuttamia ongelmia (kehitysvammaa esim) ymmärretään hyvin nykymaailmassa?

   Poista
  2. Näinpä! Itse en voisi ikinä sietää perheväkivaltaa, en itseltäni enkä muilta. Miksi tätä ei nosteta ihmisten tietoisuuteen paremmin..

   Poista
 12. Oli pakko tulla kommentoimaan, että oli todella hyvä jakso. Olette rohkeita ihmisiä ja oli ihanaa nähdä teidän tarina. Näytitte todella onnellisilta kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. Tuli aivan tippa linssiin, kun jaksoa seurasin. Kaikkea hyvää teille <3

  -Sanna

  VastaaPoista
 13. Katsoin äsken ton KR sarjan ja oli hyvä! Oli ihana huomata että sulla oli noin suvaitsevainen äiti! Olet kyllä onnekas! Ja tosi kaunis vaimo sulla. Kiitos että olet ja kiitos blogista! Pauliina

  VastaaPoista
 14. Tsemppiä ja onnea teille kummallekin! Katsoin jakson vasta nyt nauhalta ja pidin näkemästäni. Hyvin veditte :)

  VastaaPoista
 15. Ihana jakso. Kaikkea hyvää teille, siunausta, terveyttä ja rakkautta! <3

  VastaaPoista
 16. Luin blogisi läpi kun olin katsonut KR jakson teistä. Onnea ensinnäkin naimisiin menon johdosta. Hurja selviytymistarinasi sai minut liikuttumaan. Onnea ja menestystä tulevaan. Jatkan blogin seuraamista :)

  VastaaPoista
 17. Katsoin tuolloin viikko sitten teidän jakson ja täytyi vaan tulla sanomaan että kiitos siitä ja tsemppiä teille tulevaan! Hienoo Alex että kirjoitat blogia, en ole vielä kunnolla tutustunut mutta täytyypä ryhtyä lukemaan.

  Pakko kertoo kun ekan kerran näin mainoksen teidän jaksosta televisiosta ja en vielä tiennyt mistä oli kyse, niin katoin et onpa siinä hyvännäköinen mies (vieläpä hevosmies!), että mikähän tää ohjelma mahtaa olla :D Nopeesti selviskin että oot transmies ja olipa pakko sitten katsoa jakso ja oppia jotain uutta. Hämmensi vaan aluksi oma reaktio, mutta heterona kyl ihan normaalia. Jakson katsottuani opin ehdottomasti uusia juttuja transsukupuolisista, kun en ole aikaisemmin tiennyt siitä oikeastaan mitään. Nyt voisin ihan hyvin nähdä itseni vaikka seurustelemassa transmiehen kanssa. Miksei, jos toisen näkee miehenä ja viehättyy.

  Oikeesti onnea teille kahdelle tulevaan! Kukaan ihminen ei oo koskaan välttynyt vihapuheelta, joten älkää tekään välittäkö siitä mitä kuraa muut sanoo. Ootte kuitenkin niin ihailtava pariskunta ja oikeen #relationshipgoals =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilahduttaa aina kuulla että menen läpi miehenä, vaikka ollutkin jo useamman vuoden testoilla, eikä ajattele asiaa enää niin kuin vasta hormonit aloitettua. Olenhan mä edelleen liian lyhyt omasta mielestäni ja olisi kiva jos parta kasvaisi myös poskille, mutta näiden kanssa pitää elää. :D

   Poista
 18. Todella hyvä jakso! Olette upea pari. :)

  VastaaPoista
 19. Katsoin jakson Ruudusta tänään!
  Pakko sanoa, että olette aivan ihania!
  Kaikkea hyvää teille! <3

  VastaaPoista
 20. Kiinnostuin ohjelmasarjasta jo silloin, kun sitä mainostettiin. Kahden lapsen äitinä ja vuorotyötä tekevänä vain katson lähes kaiken aina viiveellä boxilta. Näin siis Alex tiedän jaksonne vasta toissailtana. Koin monta liikutuksen hetkeä. Olette todella rohkeita kun uskallatte olla esillä, ja uskon, että tieto jota jaoitte ohjelmassa ja jota tuot esiin blogissasi, auttaa lisäämään ymmärrystä tavallisten ihmisten keskuudessa sekä tuo toivoa niille, jotka ovat itse vastaavassa tilanteessa. Kaikkea hyvää teille ja elämäänne :)

  VastaaPoista
 21. oot tosi komia :) Jos tuut joskus vastaa kysyn sua kahville ;)

  VastaaPoista
 22. Katsottuani jakson oli pakko etsiä blogisi ja kirjoittaa iso kiitos että olette tuoneet täysin normaalin asian esiin tietämättömille ihmisille jotka parjaavat asiaa josta eivät ymmärrä mitään.
  Kaikkea hyvää teille jatkoon ja toivottavasti elämänne jatkuu onnellisena ikuisesti!

  P.S. Hauskin jaksossa ehkä oli silti bestman (hurmaavan näköinen muuten) joka ei näköjään ole vielä tullut kaapista :) Call me when you have ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä bestman on toistaiseksi vielä naisten perään, mutta katsotaan katsotaan. :'D

   Poista
 23. Katsoin tänään teidän jakson ja tulin todella hyvälle mielelle. Teet Alex tärkeää työtä blogisi myötä. Teillä on juuri oikea asenne elämään! Kaikkea hyvää!
  T. Anonyymi hyvänpuhuja

  VastaaPoista
 24. Hei, kommenttini tulee varmaan pahasti myöhässä, mutta minkä sille mahtaa kun hidas olen. Ehkä tämä "esittelyosio" on turha, mutta teen sen kuitenkin. Opiskelen teologiaa haaveenani papin ammatti, mutta kuten arvata saattaa, minua ei saisi ns. konservatiivien puolelle repimälläkään. Nostan hattua ja olen suoraan sanottuna kiitollinen kaikesta siitä avoimuudesta, mitä erityisesti blogissasi olet antanut lukijoille. Erityisesti samassa, tai samankaltaisessa tilanteessa olevat ovat varmasti saaneet paljon tukea. Jos jokin särähti korvaani, niin se, miten alkeellisesti ihmiset suhtautuvat vieläkin seksuaalivähemmistöihin, toisin sanoen huomio kiinnittyy "päiväntasaajan" alapuolelle. Jotenkin ajatus siitä, että kaksi ihmistä voisi rakastaa tosiaan, jää vain pimentoon, tai on liian vaikea ymmärtää. Toki operaatioiden kulku kiinnostaa monia, mikä on jo ymmärrettävämpää. Mutta jostain kumman syystä makuuhuoneen tapahtumien privaattius on vieläkin heteroiden yksinoikeus. Ihailtavaa miten hienosti olette sietäneet mitä idioottimaisimpia kysymyksiä, ja vielä aikuisten esittäminä. Päiväkoti-ikäisten lasten suusta ne voisivat olla vielä ymmärrettäviä. Toivottavasti et pahastu (tai ette), mutta käytin tilannettanne esimerkkinä omassa tekstissäni. Kaikkea hyvää teille! Vaikka en henkilökohtaisesti ole sinua ja puolisoasi tavannut, olen todella iloinen puolestanne!

  VastaaPoista