19. tammikuuta 2015

Esikäynti genitaalikirurgia varten

Minulle tuli joitakin aikoja sitten vähän papereita postissa, jossa oli virallinen kutsu leikkaukseen, esikäyntiin ja ajo-ohjeet sekä täytettävät laput ruokavaliosta, sairauksista ja suostumus/kieltäytyminen tietojen luovuttamiseen. Noteerasin paperit muuten, mutta mieleeni jäi vain se, että minulle on varattu yösija sairaalasta jo maanantaina 19. päivä (eli tänään). Vasta perjantaina tajusin että leikkaus on tiistaina ja lähdin etsimään papereita. Jostain syystä ne ei ollut siinä missä piti, joten etsin niitä koko viikonlopun.. Ilmeisesti olen epähuomiossa heittänyt ne roskiin. Niinpä tänä aamuna soitin Töölöön ja selvisikin että minulla olisi vaikka mitä puuhaa vielä päivällä, olin kokonaan unohtanut esikäynnin. Minun piti vielä kengittää yksi hevonen päivällä, mutta tekemiset siirtyivätkin pakkaamiseen ja klo 12 maissa päästiin lähtemään Töölöön. Sää oli hyvä ja oltiin ajoissa. Käväisin ennen esikäyntiä laboratoriossa, kahteenkin kertaan ottamassa verinäytteitä. Hoitajan kanssa keskusteltiin näitä perusjuttuja, käytiin mun paperit läpi ja hoitaja vähän selitti ajankulua. Sain myös leikkaukseen tukisukat. Se oli nopeasti ohi, jäätiin aulaan odottamaan anestesialääkäriä ja leikkaavia kirurgeja.

Kuvaaja kävi hakemassa minut kuvauksiin. Housut alas ja alaruumiista suoraan edestä ja takaa kuvat. Ei siis kuvia henkilökohtaisista alueista. ;D

Jatkettiin odottamista.. Anestesialääkäri oli kiireinen, joten hänet tapaan vasta huomenna. Hänen tapaamiseen ei ole hengenhätää koska olen perusterve ja sairauksia ei ole. Kirurgeja jouduttiin odottamaan melko pitkään, mutta siinä klo 17 maissa päästiin keskustelemaan. Toinen kirurgi on Maija Kolehmainen, toisen nimeä en valitettavasti muista. Oli sama henkilö kuin konsultaatiolla.
Aloitettiin käymällä paperit pikaisesti vielä läpi, Kolehmainen kertoi eri leikkaustavoista. Ja pitkät sepustukset toipumisesta ja mahdollisista ongelmista. Ajatuksenani olisi kirjoittaa ihan oma teksti leikkauksen huonoista puolista/ongelmista, joten en näitä siksi rupea tähän jo "spoilaamaan". Ajankulusta taas juttua, saan illalla Klexanen ja peräruiskeen, huomen aamuna Diapamia (ja kasan muita lääkkeitä) ja sen jälkeen on itse leikkaus. Leikkauksessa menee koko päivä ja vasta 6-8 aikaan illalla voin olla hereillä. Sairaalassa joudun olemaan arviolta 7-14 päivää ja kotiin saan todennäköisesti antibioottia akneihon takia ja Klexanekuurin.

Lopuksi laskin vähän housuja ja nostin paitaa ja kirurgit piirsivät tussilla viivoja reiteen ja kylkiin, alueihin josta otetaan materiaalia penikseen. Lopuksi menin sängylle maate, levitettiin sinistä geeliä molemmin puolin lonkkaluiden kärkien seutuville ja Kolehmainen pienen kynän näköisen laitteen avulla kuunteli jotain. Laite kynän päässä miti hirveää kohinaa ja kirurgit sepittivät toisilleen kirurgisanastolla. Itse en siinä vaiheessa tajunnut kysyä mitä he kuuntelevat.

Jouduin vielä hetken odottamaan aulassa ja sitten minua ja toista miestä lähdettiin ohjaamaan huoneeseemme. Pääsin 6 hengen miesten huoneeseen. Itse olen sen luontoinen ihminen että sekahuone tai naisten huone ei olisi minua haitannut. Tavallaan harmi vain näin isot huoneet, Kuopiossa kun nautin yksityishuoneessa. Annettiin vihreät sairaalavaatteet ja sukat, sekä leikkaukseen vaatteet. Kaikki omat tavarat saa lukittuun kaappiin.

Sain melkein heti peräruiskeet, 2 kappaletta. Neuvottiin miten ne toimivat ja 30min yrittäisin pidättää. Pystyin varttiin, jonka jälkeen jalat painoivat, pukkasin tuskahikeä ja mahassa mylläsi niin että oli kaikenkaikkiaan pakko mennä pöntölle. Todennäköisesti se oli vain tulppa ja ruiskeet eivät ehtineet tehdä varsinaista tehtäväänsä, mutta täytyy pyytää lisää jos ulostaminen tuntuu myöhemmin vaikealta. Tarkoitushan olisi pitää maha ja suoli mahdollisimman tyhjänä, koska en heti vessaan pääse. Siksi iltapalallakin sain vain kahvia ja jogurttia, nestepainoinen ruokavalio siis. Minulle, joka rakastaa ruokaa. :(

Kohta saan Klexane piikin ja äsken minulle käytiin vaihtamassa jännän tuntuinen ilmapatja, joka vähentää selkärankaan tulevaa painetta pitkästä makoilusta.

10 kommenttia:

 1. Jännittäviä aikoja eletään! Tosi hyvä :) Toivottavasti toipuminen on pikaista!

  VastaaPoista
 2. Suuria muutoksia sulla siis jälleen, paljon tsemppiä ja pikaista toipumista, innolla odottelen sun postauksia ! :)

  VastaaPoista
 3. Paljon tsemppipeukkuja sinnepäin! :)

  VastaaPoista
 4. Sillä kynänmuotoisella laitteella on todennäköisesti kuunneltu valtimoiden sykettä. Sen laitteen nimi on doppler. Tolla doppler hakusanalla jo löytyy paljon juttua googlesta, jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin tuon! Pitääkin korjata tekstiin kun jakselen.

   Poista
 5. Minkä leikkaustavan valitsit? Omaani on käytetty reiden lähentäjälihaksia ja materiaalia otettu reidestä. Hyvin on ottokohdat parantuneet lähes huomaamattomiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phallon, otettiin materiaalia molempien reisien ulkosyrjästä, tuosta lonkkaluun läheltä otettu virtsaputken jatke.

   Poista