6. kesäkuuta 2014

Koulukuvat

Vihdoin ja viimein löysin kaikki koulukuvani, yksittäiskuvista luokkakuviin! Luokkakuvia en tietenkään tänne laita, mutta nyt voisin yksittäiskuvat laittaa aikajärjestyksessä. Olen mahdollisesti useammankin laittanut aikaisemmin jo tänne, mutta nyt nämä olisivat yhdessä ja samassa päivityksessä!
Ainoastaan kakkosluokan koulukuvat ovat mystisesti hävinneet ja yksittäiskuvaa ei kutosluokalta löytynyt.
Olisin halunnut mukaan vuoden 2012, Hingunniemessä kuvatun amiksen koulukuvan, mutta ei löytynyt mistään. Joudutte tyytymään passikuvaan, vaikka tuo koulukuva olisi mun lemppari näistä kaikista!


Todella huonolaatunen otos ykkösluokan luokkakuvasta.
Vuonna 1998.

lk. 3, vuonna 2000

lk. 4, vuonna 2001

lk. 5, vuonna 2002
lk. 6, vuonna 2003
lk. 7, 2005

lk. 8, vuonna 2006

lk. 9, vuonna 2007

Passikuva, vuonna 2012
edit// löysin amiksen kuvan!


40 kommenttia:

 1. näytät noissa lapsuuskuvissa ihan fyysisesti pikkupojalta :D oikeesti

  VastaaPoista
 2. Tosi mielenkiintoinen kuvasarja! :)

  VastaaPoista
 3. Oon samaa mieltä toisen anon kanssa. Ihan selvät pojan piirteet.

  VastaaPoista
 4. OOT NII IHANAN TOMERAN NÄKÖNEN TOS 3. LUOKAN KUVAS :3 tui

  VastaaPoista
 5. Mulki tuli jotenkin heti poika mieleen noista kuvista missä oot vielä tyttö!

  VastaaPoista
 6. Moi! Tossa muutaman sivun selattuani katoin, et sulla on ilmeisesti vaan siskoja? Ite oon neljän tyttölapsen perheestä vanhin ja nyt pikkusiskoni on pikku hiljaa käynnistelemässä prosessia kohti pikkuveljeyttä. Miten sun siskot on suhtautuneet sun muutokseen ja miten neuvoisit siihen suhtautumaan? Itseäni hirveästi kiinnostaisi esim. miltä sitten kroppa tulee näyttämään vuosien päästä tms. Onko korrektia kysellä sellaisista asioista? Hän on kuitenkin sinut itsensä ja asiansa kanssa eikä häpeile. Kiitos, jos vastaat! Ja tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on kaksi pikkusiskoa ja yksi isosisko. Tosin vain isosisko on "täyssisko". Siskot on suhtautuneet ihan hyvin. Kaksi nuorimmaista olivat prosessin alkuvaiheissa niin nuoria, ettei se niille ole ollut kovin vaikea juttu. Nimi vain muuttui, olin sama sisar kuitenkin edelleen. Isosisko on taas sen verran minua vanhempi ja muutenkin kaikenlaisille ihmisille avoin, ettei se hänellekkään ollut kummoinen juttu. Isosiskon nihkeä suhtautuminen alkuun (josta olen aikaisemmin täällä kirjoitellut) ei johtunut transsukupuolisuudesta, vaan ihan muista henk.koht. jutuista.
   Yleensä tällaiset jutut tuppaa olemaan vaikeimpia siinä 13-17v, kun pitäisi olla täysin samanlainen kuin kaikki muut. Minusta tuntuu että paras suhtautuminen olisi veljen tukeminen tarvittaessa ja että käyttäydyttäisiin kuin aina ennenkin, tietenkin kunnioittaen veljen omaa tahtoa (kutsutaan pojaksi ja oikealla nimellä).

   Kropasta ei kannata puhua, se riippuu niin paljon eri tekijöistä. Joillakin muuttuu tosi paljon, jollakin vähemmän. Itselläni lähti perse pois ja tilalle tuli selkä, hartia, ja reisilihakset. Mutta mm leveää lantioo ei saa pois tekemälläkään. :/

   Poista
  2. Hassua, meilläkin nämä sisarussuhteet menevät juuri näin. Toiseksi vanhin on prosessin läpikäyjä ja kaksi nuorimpaa ei taas ole täyssiskoja :). Mulle on eniten tuottanut vaikeuksia juuri sillä uudella nimellä kutsuminen, kumminkin on vanha nimi niin iskostunut päähän. Mutta kiitos vastauksesta, kiva kuulla muiden kokemuksia! (:

   Poista
 7. Mielenkiintoinen kuvasarja katoavasta hymystä. Onneksi se lopussa taas löytyy ja uusissa kuvissa on jälleen leveänä kasvoillasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Itekkin oon kattellut että hymy sieltä kaikkoaa joka kuvasta yhä enemmän.

   Poista
 8. Hei!

  Pitkästä aikaa löysin blogiisi. Olipa yllätys huomata että top6 kommenteissa oli mun kommentti, kiitos siitä ja että ymmärsit mitä ajoin takaa.

  Olipas tosi kumma valokuvapostaus. Mun mielestä jokaisessa kuvassa oli poika. Ulkoiset puolet, hiukset ja vaatteet, saattoi olla jonkun tytön, mutta kuvassa silti on poika.

  Aurinkoista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä huomata, miten moni muukin on sitä mieltä mitä itsekkin. Ei voi sanoa että "näytä kuva kun olit tyttö", koska olen aina ollut poika.

   Poista
 9. Näytin miehelleni näitä ensimmäisiä kuvia ja keskustelu meni kutakuinkin näin :
  Mies: ketä tuo on?
  Mä: sano jotain
  Mies: ai mistä?
  Mä: no tästä ihmisestä
  Mies: näyttää pojalta

  mies ei edes tiedä blogistasi tai edes olemassaolostasi. Mietin, että olenko minä sitä mieltä , että näytät pojalta vaan siksi, että tiedän sun olevan poika, mutta kyllä, oot lapsenakin näyttänyt pojalta jopa mekossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ilmeet (silmät, hymy) kyllä sopii Alexin myöhempiin kasvoihin paremmin. Kuvakollaasissa kieltämättä oli jotain outoa.

   Poista
 10. Miten on mennyt kesä? Kirjoittelehan kun jakselet. :)

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelen toki! Kesä on mennyt hyvin, töitä painaen ja välillä on tullut käytyä huvipuistossa ja laivoilla.

   Poista
 11. Sulla on sellaiset kasvonpiirteet, että näytit jo lapsena ihan pojalta, vaikka oli tyttömäiset hiukset ja sensellaista. Nykyään olet hirmuisen komea ja söpö. :)

  VastaaPoista
 12. Hei! Nyt kunnon postausta kehiin et miten menee ja näin! Liian paljon blogihiljaisuutta. Toivon myös parisuhdepostausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian hiljaista on ollut! :( Yritän taas vähän panostaa, kun työt on keventyneet, toisaalta se taas meinaa että yritän panostaa harrastuksiin ja ratsastukseen.
   Parisuhdepostausta voisi miettiä, ehkä videon muodossa?

   Poista
 13. Millon saat peenorin?

  VastaaPoista
 14. Kirjottele blogii taas. Kiva lukee mite menee ja sillee. (;

  VastaaPoista
 15. Heissan, löysin blogiisi ihan vahingossa ja olipa hieno kuvasarja! Taisi yläaste olla ankeaa kuten monesti muillakin, mutta kuten joku kommentoi, tuli se hymy lopulta takaisin :)
  Toivottavasti ratsastuksen ja kaiken elämän kanssa sujuu hyvin!

  VastaaPoista
 16. Vau! Aika iahiltavaa! Kauanko sait taistella, ennen kuin sait hyväksynnän ja tuen yms. muutokseen? ITse kävin 17-19 vuotiaana Tampereella TRANS klinikalla, mutta mitään ei tehty ja sanottiin vaan, että mitään muutoksia ei tehdä mielenterveydellisistä syistä ja että jos muutankin mieleni!
  No ei, nyt selvisi että jätkämäisyyteeni jopa biologiset selitykset; Olen tyttö, mutta kehossani on syntyjään liikaa testosteronia, mikä kyllä huolehtii parrasta yms. ja teinivuosien kivuliaasta äänenmurroksesta :D
  Huhhuh. Mutta huikea muutos! Lopputuloksena on varsin komea miesyksilö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän riippuen henkilöstä, perheellä meni hetki tottua tilanteeseen, mutta olivat suht pian kuitenkin täysin tukena. Siskon kanssa oli muusta asiasta kränää alunperinkin ja tämän takia sisko hyväksyi asian myöhemmin. Transpolilla sain vasta kolmannella kerralla diagnoosin, oli kyllä sen arvoista. (:
   Vaikka se tuntuu harmilliselta, poliklinikalla on varmasti aina hyvät syyt pitkittää diagnoosia. Ihmismieli on hankala ja on varmasti näitä, jotka vaihtavatkin mielipidettä yllättäen.
   Kiitos!

   Poista
 17. oot komea ;) hih :)

  VastaaPoista
 18. Ihana oot ollut kaikissa kuvissa! Ja sulla on niin kaunis hymy! Toivottavasti et ole koskaan inhonnut itseäsi,missään vaiheessa,sillä sinusta huokuu luonnollisuus ja aitous. Sait kokea naiseuden.Ja mieheyden.Lämmin hali sinulle.

  VastaaPoista
 19. Sulla on oikeestikki miehekkäät kasvonpiirteet. Tuosta viimesestä kuvasta en koskaan osais ees epäillä ettet olis mies! :)

  VastaaPoista
 20. Paljon olet joutunut käymään läpi. Onnittelut ja tervetuloa miesten maailmaan : ) Koskaan ei ole liian myöhäistä viettää onnellista elämää.

  VastaaPoista
 21. Toi viitosluokan kuva, oisit niin cool hevijätkä ollut siinä :)

  VastaaPoista
 22. Katsoin ohjelman kielletty rakkaus. Siinä ohella kerrottiin plokistasi.

  Olen tosi onnellinen puolestanne! Sinua varten on syntynyt suloinen nuori nainen, joka odotti vain sinua ja yhteistä elämäänne, suomennettuna kohtalo antoi sinulle lahjan, tehtyään ensin virheen jonka korjaamiseksi jouduit kärsimään kipua ja ehkä taistelemaankin.
  Kaikkea hyvää tuleviin vuosiinne! tt: mummo 65 vuotta


  VastaaPoista
 23. Näytit ihan pojalta noissa kuvissasi. Katselin kans Kielletty rakkauden ja kuulin että kirjoitat blogia niin halusin välittömästi lukijaksesi. Olette Peninan kanssa söpö pari.

  VastaaPoista
 24. Katsoin Kielletty rakkaus -ohjelman ja kyllä todella vakuutti että jotkut ihmiset todella syntyvät väärän sukupuolen "kuoriin". Noita nuoruuden kuviasi kun katsoo niin olit silloin jo ennemmin maskuliininen kuin feminiininen. Ja siinä ohjelmassa olleessa rippikuvassa näytit mekkoon pukeutuneelta mieheltä. Kohdallasi todellakin oli oikea valinta käydä läpi leikkaukset jne. että sait myös loputkin siitä ulkoasusta joksi todella tunnet itsesi sisäisesti. Toivottavasti jotkut herjaajat, joista vaimosi kanssa kerroitte ohjelmassa katsoivat myös ja muuttivat käsitystään tai ainakin jättäisivät ahdasmieliset ajatuksensa omien korvien väliin. Onnea teille yhteisellä tiellänne!

  VastaaPoista