28. tammikuuta 2014

Konsultaatio genitaalikirurgiaan

Töölö ja Töölön nopea toiminta!

Tänään tuli kirje TAYSista ja HYKSistä.
TAYSin kirjeessä oli yhteenveto annetusta hoidosta ja diagnoosit. Transsukupuolisuuden lisäksi toinen diagnoosini on nykyään kivesten vajaatoiminta. Sanoisin ennemminkin että ongelmana on että kiveksiä ei ole ollut 22 vuoteen. :D

"Kyseessä naisesta mieheksi transsukupuolinen henkilö, jolle on asetettu transsukupuolisuusdiagnoosi Taysin transpoliklinikan tutkimuksissa huhtikuussa 2011. Potilaalla on ollut aiemmin kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön viittaavia oireita, ollut myös vaikea sanaisesti ilmaista itseään ja sen vuoksi diagnoosin tekeminen hieman pitkittynyt. Potilas normaalipainoinen eikä tupakoi. Äidillä ja isoäidille verenpainetauti. Potilas tuli hormonipoliklinikan vastaanotolle syyskuussa 2011 ja kertoi jo noin kymmenen kuukautta käyttäneensä testosteronilääkitystä. Lääkityksen aikana kuukautiset loppuneet. Esikäynnillä olemus jo hyvin maskuliininen. Ensiverikokeet otettiin siis testosteronilääkityksen aikana ja Hb 137, krea 62, ALAT 17 ja koonaiskolesteroli 3.7. TSH 0.36, T4-V 17.4. Testosteroniarvo oli 39, eli normaalin ylärajoilla aivan (miesten arvoissa). Esikäynnillä Testogel-lääkitys vaihdettiin Sustanon-pistoksiin. Seurannassa potilas oli tyytyväinen pistoksiin ja niiden tuomiin muutoksiin. Verenpaine 124/60. Myöhemmin otetuissa kontrolliverikokeissa FSH ja LH olivat molemmat matalat 0.5 kertoen siitä, että testosteronihoto supressoi hyvin aivolisäkkeen FSH:n ja LH:n tuotantoa. Elokuussa 2013 potilaalle tehtiin kohdun, munasarjojen ja vaginan poisto. Leikkaus sujui ongelmitta ja toipuminen tapahtui normaalisti. Kontrollikäynnillä marraskuussa 2013 verenpaine 130 130/59. Tammikuussa otetuissa kontrolliverikokeissa Hb 140, munuais- ja maksa-arvot normaalit, samoin kilpirauhasarvot."

HYKSin kirjeestä löytyi konsultaatioaika Töölöön! Järkytyin ensin että kirje tuli myöhässä ja aika olisi tunnin päästä (kun haettiin posti), mutta konsultaatio onkin vasta onneksi 28.2, eli tasan kuukauden päästä.

Jännittää jo vähän!


Löydettiin kaupasta ratsastussimulaattori jota sai kokeilla. :D

Dressmann-mies menossa laivaan kihlattunsa kanssa.

Kalju otuksensa kanssa.

11 kommenttia:

 1. Onko otuksellasi pitkittynyt movemberi, kun pidemmät turpakarvat kuin sulla? ;)

  VastaaPoista
 2. Oho, mua jäi ihmetyttämään että miten ihmeessä vaginanpoisto tapahtuu? :D Sehän on tavallaan vaan reikä siellä jonne voi tunkea tavaraa (...) et miten sen voi poistaa? Voi että kuulostaan idiootilta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaa siis että riivitään se vaginan putken limakalvo pois ja ommellaan putki umpeen. (:

   Poista
  2. Huh, pelottavalta kuulostaa!

   Poista
 3. Moi! Kuulin täst blogist viikonloppuna ja parissa päivässä lukasin kokonaan läpi. Tää oli mulle jo lääketieteellisessä mielessä tosi kiinnostavaa, mut oli myös upeeta kuulla sun omista fiiliksistä liittyen prosessiin. Tuntu lukiessa siltä, että oot tullu paljon itsevarmemmaks ja onnellisemmaks ja et oot jotenki kasvanu aikuiseks tän prosessin aikana! Tosi hienoo et oot jakanu tän kaiken, autto mua ainaki ymmärtämään paljon paremmin et miten vahva ja todellinen tunne se on et on väärässä kropassa ja millasta tän prosessin läpikäyminen on. Tuntuu kyl jotenki ihan hölmöltä enää tässä vaiheessa puhua susta transihmisenä, miellän sut ihan mieheks vaan, ja sehän ootkin :) Ja pakko sanoo et sulle on kyl siunautunu ihan luonnostaan tosi komeet ja miehekkäät kasvonpiirteet!

  Ei oo mikään kysymys mut pohdiskelin tässä vaan että kun naisille on sellasii ehkäsykapseleita, jotka laitetaan ihon alle ja siellä ne vapauttaa tasasesti hormonia ja kestää sellaset 3-5 vuotta, nii miks ihmeessä tollasta ei oo keksitty testoille? No ehkä sellanen keksitään joskus, outoo vaa et nykyää pitää viel piikkien kaa sählätä. Vaikka varmaan siihen tottuu nopeesti.

  Sit loppuun pari kysymystä... Tässä ku on koko ajan puhuttu vaan sen peniksen rakentamisesta, nii entäs kassit? Siis ymmärrän ettei sulle oikeita kiveksiä tuu, mut tehäänkö siinä leikkauksessa jotkut kassien näköset jututki? Luultavasti mut halusin vaan varmistaa :D

  Ja sit vielä aika intiimi kysymys ja ymmärrän täysin jos et haluu vastata jos on liian henkilökohtasta! Mut sitä vaan pohdin, et sillon ku sulla vielä oli vagina, nii seksiä harrastaessa oliks se yhtään "osallisena"? :D Tajuut varmaan... Tai ku mietin vaa et jos sulle se koko alue oli vaan niin väärä nii halusitko ees mitään mielihyvää sitä kautta, vai harrastitko vaik anaaliseksii sen sijaan?

  Ja hei, onks sulle siis ikinä tulossa niitä tatuoituja nännejä vai annatko vaan noiden arpien ajaa asian? Jännää muuten et kerran näin ulkomailla uima-altaalla miehen jolla oli hyvin samannäköset arvet rintakehässä ku sulla, pohdin vaa että mikähän tolle on sattunu, mut en osannu ollenkaa epäillä et ois kenties ollu väärässä kropassa joskus!

  Höh mul oli viel jotain asiaa mut unohdin täysin... Ainii! Onks sulla viel kaneja ja miten ne voi? Entäs se jalkapallo? Luin noit viimesimpii ei-prosessiin liittyviä postauksia vähä hätiköiden ni saattaa olla et missasin vaan koko jutun, mut harrastatko siis viel jalkapalloa?

  Joo, en tiiä oliko viel jotai kysyttävää mut jos oliki nii kysyn sit myöhemmin :D Mutta vielä kerran kiitos Alex ku jaoit tän kaiken, jään ehdottomasti seuraamaan sun blogia ja oon vaan niin ilonen sun puolesta! :)

  VastaaPoista
 4. miten sinun ja tyttöystäväsi kihlautuminen meni, oliko yhteinen päätös kihlautua vai ehdottiko jompikumpi teistä asiaa ihan extempore? ja oletteko suunnitelleet naimisiin menoa, eli kositko sinä tavallaan tyttöystävääsi? ei taida kuulua blogisi aihepiiriin yhtään, mutta minusta olisi ihana kuulla vähän kihlautumisestanne! :)

  VastaaPoista
 5. Mites meni lääkärissä perjantaina?

  VastaaPoista
 6. Päivityksiä tulossa blogiin?:)

  VastaaPoista
 7. Mitä kuuluu nykyään??! =) kerrokerro! :3

  VastaaPoista
 8. Olet mahtava ihminen ja olen susta ylpee että olet kirjottanut blogia.

  VastaaPoista