1. toukokuuta 2013

Prosessi ja leikkaus numero 2

Menin Tampereella asuvan tuttuni luokse sunnuntaina kahdeksi yöksi ja tiistaina suuntasin itseni TAYSin naistentautien poliklinikalle seuraavan leikkauksen konsultaatioon. Lääkäri oli 15 min myöhässä, mutta itse tapaamiseen menikin sitten vain puoli tuntia jos sitäkään.

Sain jonkun naislääkärin itselleni joka kyseli miten minulla on mennyt hormonien ja rintakehäleikkauksen jälkeen, ja onko ollu näistä mitään ongelmia. Ei tehty mitään ultraääntä, kun se on jo aikaisemmin tehty.
Käytiin läpi miten leikkaus tulisi tapahtumaan ja mitä mahdollisia jälkiseuraamuksia siitä tulee.
Leikkauksessa on tarkoitus poistaa kohtu ja munasarjat. Vatsaan tehdään 3 kappaletta noin sentin pituista viiltoa, joiden avulla pitkillä instrumenteilla leikataan kohtu ja munasarjat pois. Jos esimerkiksi sattuu tulemaan paha verenvuoto keskenkaiken niin joudutaan tekemään isompi viilto. Roinat otetaan sitten emättimen kautta pois. Pisin homma on sitten kun emättimen limakalvo otetaan pois sekä emätin ommellaan umpeen. Tässä vaiheessa tulee vaikeudet. Rakkoon asennetaan katetri, jota joutuu käyttämään ehkä jopa 2 viikon ajan. Emättimen seinämä on niin lähellä virtsaputkea, ja kun emättimeen tulee tietenkin turvotusta ompeluiden myötä, virtsaaminen vaikeutuu.
Myös jonkinlaisesta "napapiikistä" lääkäri puhui, jota pitäisi vissiin pistää vatsaan 2 viikon välein, mutta tämän tarkoitus meni vähän ohi.
Saikkua tulee se kuukausi jos kaikki menee hyvin, sairaalassa asustelen leikkauksen jälkeen sen 2-3 päivää kunnes selviydyn kusemisesta itse.
Tuli niin paljon uutta tietoa, jospa tuossa oli ainakin tärkeimmät. :D

Leikkausaika sovittiin että se olisi 22.8.!!1 Tämä menee koulunkin kanssa hyvin, saikusta huolimatta valmistun muita aikaisemmin hyväksilukujen takia.
21.8. menen esikäynnille, jossa juttelen nukutuslääkärin ja jonkun toisen lääkärin kanssa. Sieltä jään yöksi sairaalaan ja siinä seitsemän maissa aamulla olisi leikkaus.
Sairaalasta päästyäni menen sitten äidin hoiviin Turun lähistölle. Jos se siis ottaa potilaan sinne, en oo vielä kysynyt. :D

36 kommenttia:

 1. Napapiikki estää veritulppien muodostumista esim. leikkauksien jälkeen :) todennäköisesti pistät sitä 2 viikon ajan aina yhden iltaisin. Mutta ei hätää, selviydyt kyllä siitä, se tuskin on se pahin juttu. Hienoa että pääset vihdoin leikkaukseen, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, veritulppariskistä lääkäri puhuikin, mutta en ollut täysin varma että liittyikö se juuri tähän piikkiin.
   En mä sitä pistämistä pelkääkkään, tuskin se pahempi on kun teston pistäminen. (:

   Poista
 2. Vou, ihan mahtavaa että leikkaus saatiin järjestymään noin pian! Onko sulla vielä kuinka monta leikkausta edessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! (: Jos kaikki menee hyvin niin tämä ja sitten se virallinen peniksen rakentaminen, en ole varma tehdäänkö se kahdella vai yhdellä leikkauksella.

   Poista
 3. "perä___saukko" :DDD mutta joo, onnea leikkaukseen!

  VastaaPoista
 4. Meinaatko myöhemmin hankkii phallon tai meton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sekotan nää termit aina. Mulle tullaan rakentamaan siis ihan kunnon penis, eli vissiin phallo.

   Poista
 5. haha :DD peräsaukko. Onnee leikkauksen :) Mut tuleeks susta sieltä sit miehen näkönen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En tajunnut kysymystä.. Mä oon jo miehen näkönen ja ei kohdun poisto muuta mun ulkonäköä mitenkään? :D
   Jos meinaat housujen sisältöä niin se ei vielä tässä vaiheessa muutu mitenkään ulkoisesti, paitsi emättimen aukko suljetaan.

   Poista
 6. Ja napapiikin virallinen nimi on Klexane.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei.(: Tän tais lääkäri unohtaa mainita kokonaan, tai sitten multa meni vaan ohi.

   Poista
 7. onhan niitä muunkin merkisiä napapiikkejä kuin klexane..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuskimpa tuo nyt ketään niin kauheasti kiinnostaa että tähän hätään pitäisi oikea lääkkeeni tietää. (:

   Poista
 8. Siis mitä tuo emättimen limakalvon poistaminen käytännöss on? :D mitä se hyödyttää, auttaako se sitä tulevaa peniksen rakentamista sit jotenkin? Anteeksi tyhmyyteni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään, sillä mäkään en tiedä! :D Voin yrittää netistä selvittää että miksei riitä että se ommellaan umpeen. Tän hetkinen villi veikkaus on se että ompelu sujuu helpommin?

   Poista
  2. Emättimen limakalvojen poisto ja emättimen sulku helpottavat jatkossa meton tai fallon rakentelun yhteydessä jatkettavan virtsaputken tekemistä. T: T-mies.

   Poista
 9. Minkälainen paranemisprosessi tässä muuten on niinkuin ajallisesti ja kuinka paljon rajoittaa ns. "normaalia" elämää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairaalassa ollaan kunnes olo on sellainen että pystyy toimimaan ja pystyy kusemaan joko normaalisti tai niin että osaa itse asettaa katetrin. Yleensä sellainen 2-3 päivää. Sitten on kuukauden sairasloma, jollon ei saa esim. nostella raskaita asioita, ratsastaa yms. ja täytyy ottaa muutenkin rauhallisesti. Ulkoilu, riittävä uni ja kuitupitonen ruoka on tärkeää. En usko että rajoittaa erityisen kauheasti elämää.

   Poista
 10. anteeksi tökerö kysymys, mutta tehdäänkö sulle tossa samalla sitten miehen vehkeet? entä miten hyvin pystyy tekemään miehen/naisen sukupuolielimet? onko ne sitten oikean näkösiä ja voiko sitten niiden kanssa harrastaa seksiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selitänkö niin epäselvästi ettei eka kysymys selkene itse teksistä? :D Mutta siis ei tehdä, nyt tehdään kohdun ja munasarjojen poisto, sekä emättimen ompelu umpeen.
   Naisen sukupuolielimet on kyllä helpommat saada aidon näköiset, mutta jos kaikki sujuu hyvin ja on osaava lääkäri, kyllä miesten elimenkin saa tehtyä tosi aidon näköiseksi. Ja silloin se toimii myös niinkuin normaali penis, miinustuksena siittiöiden tuotanto.

   Poista
  2. sori mun on kans pakko kysyä, jos sulle tolleen "tehdään" penis niin voitko sitten saada orgasmeja?

   Poista
 11. Aivan mahtava juttu ja paljon tsemppiä! Ihailen sua, kun olet mahdottoman rohkea ihminen kun näin julkisesti uskallat kaikesa kertoa!

  VastaaPoista
 12. Hei!
  Et haluaisi joskus tehdä kunnon päivityksen/vastata tähän ja selittää peniksen rakennuksesta tarkemmin, ei meinaa netistä löytyä tietoa suomeksi millään.
  Ainakin nämä asiat ovat jääneet peittoon : mitä klitorikselle käy, tuleeko peniksen ns varteen tunto vai ei (ja kuinka yleistä ettei tule tuntoa) ja onko itsetyydytys saati orgasmi mahdollinen, etenkin klitoriksen avuin?.

  Ollut tyhmä käsitys siitä että klitorista siirrettäisiin peniksen varren päähän, niikuin ns oikeissa jormissa on samaa tuntoaluetta niikuin klitoriksessa, ei tietenkään yhtä herkkä kuin naisen klitoris mutta kuitenkin...Olenko ihan metsässä? (anteeksi epäselvä selitys, kello on yksi yöllä..)

  Kiitos jo etukäteen ja mahdottomasti tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en itekkään vielä tiedä varmaksi/tarkkaan miten kyseinen juttu tehdään, niin vähän Suomessa tätä tehdään, että siksi tietokin on suomeksi suht pientä. Mutta oon vähän transfoorumilta lukenut ja sen pohjalta nyt vastaan näihin.
   - Klitoris jätetään sinne peniksen varteen.-
   - Varteen pitäisi tulla normaalisti tunto jos kaikki menee hyvin.
   - Voisin veikata että yleisyys tunnottomuuteen on ehkäpä jokin 50/50. Vähän sama kuin rintakehäleikkauksessa, monella tulee tunto, mutta monilla jää myös kunnon tunto pois tai tuntoa on vain osalla alueesta. Joillakin menee myös useampi vuosi tuntoon, mutta se on sitten tullut sieltä.
   - Itsetyydytys ja orgasmi pitäisi olla sitten mahdollista, itse tiedän varmaksi yhden suomalaisen joka pystyy molempiin. Joskaan en edes tiedä muita suomalaisia jotka olisivat tämän leikkauksen käynyt. Klitoriksen takia nämä molemmat ovat mahdollisia, ilman sitä ei olisikaan.
   - Siitä en osaa sanoa että siirretäänkö klitoris. Minusta olisi helpompaa jättää se tuonne peniksen varteen, mutta tästä mulla ei tosiaan ole hajuakaan.

   Poista
 13. Vähän wanha viesti jo, mutta veikkaisin että limakalvo pitää poistaa, jottei se jää "toimimaan" sinne sisälle. Jos nyt ajatellaan, että suu ommeltaisiin umpeen niin suun limakalvo kuitenkin jatkaisi syljen yms. eritystä. Emättimen tapauksessahan se kaikki jäisi sitten sisuksiin ja kaipa siitä ongelmia seuraisi. Ei mulla mitään asiantuntijatietoutta ole, valistunut arvaus vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hei, toi kuulostais aika loogiselta!

   Poista
 14. Napapiikin tarkoitus on ohentaa verta ja estää veritulpan synty. Niiden saamiseen on hieman kohonnut riski leikkauksen ja siitä toipumisen ajan. :)

  VastaaPoista
 15. Oot kyllä tosi komee :) Ei ikinä uskoisi että oot koskaan tyttö ollutkaan, siis tämä on pelkkä positiivinen kommentti. Mulle menisit ihan täydestä miehenä :)

  VastaaPoista
 16. Saatko itse päättää peniksesi koon? Meinaatko pistää siitä sitten kuvan tänne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma, uskon että saan heittää vähän suuntaa antavaa, että esim. iso tai pieni yms. :D

   Ja en laita kuvaa..

   Poista
 17. Tää blogi on kyl vaan niin hyvä! Odottelen mastektomia päivää. Ens kuun lopussa olisi! Ellei tuu aikaisemmin. Ja odotan niiiiin paljon että pääsen tähän kohdun ja munasarjojen poistoon! -KK

  VastaaPoista