3. huhtikuuta 2013

Toivepostaus: Kotipaikkakunnat

Jotkut on ehkä huomanneetkin että oon kai suht monella paikkakunnalla jo ehtinyt asumaan, vaikka minusta tuntuukin että olen pyörinyt vain ympäri Turkua..

Aura: Ollaan asuttu kaksi kertaa Aurassa, ensin ihan kun olin pieni ja myöhemmin uudestaan kun muutimme Säkylästä äidin silloisen miehen luo pieneen omakotitaloon. Vauvana asuin äidin, iskän ja isosiskon kanssa rivitalossa vissiin siihen asti kun iskä ja äiti erosi.
En vieläkään osaa valita oliko muutto Säkylästä takaisin Auraan hyvä vai huono juttu, mutta noh.. Aurassa kävin Auranmaan ala-asteella luokat 2-6. Aika oli suht kivaa, oli hyviä ja huonoja hetkiä. Mitä vanhemmaksi tulin, sitä enemmän kaduin muuttoa Auraan. Olin syrjitty ja koulukiusattu koska olin ruma, paksu ja puhuin hassusti, paras kaveri vaihtoi kivempaan kaveriin ja uusi paras kaveri oli miespuolinen eikä kehdannut yleisillä paikoilla olla seurassani. Ja no tuli ainakin pelattua paljon sählyä.
Aurassa kummitädillä oli myös yritys jossa tuli käytyä suht usein, mutta ei se sitten menestynyt niin hyvin niin nyt tilalla on K-kauppa.

Moisio: Asuttiin siskon ja äidin kanssa seuraavaksi Moisiossa, suht isossa rivitalokämpässä. Heti naapurissa asuikin äidin sisko ja tämän tytär, sekä jonkin matkan päässä äidin vanhemmat. Tähän väliin hauska juttu että näillä pihoilla leikin tytön kanssa, jonka tapasin pitkän hiljaisuuden jälkeen uudestaan pari vuotta sitten, tästä tytöstä vain oli kasvanut transmies myös. Täällä oli ihan mukava asua, kävin puhevaikeuksissa oleville lapsille suunnattua kerhoa ja leikin loppuajan pihapiirin lapsien ja tämän äidin siskon tyttären kanssa.

Säkylä: Säkylään muutettiin niin että kävin ala-asteen ykkösen täällä, sekä ihan hetken kakkosluokkaakin. Sain aika nopeasti kaverin kahdesta tytöstä meidän luokalta sekä yhden miespuolisen, joskaan en muista mitä kautta. Ensimmäinen muisto Säkylästä on mun eka iso pyörä joka oli tyylikäs valkovioletti, sekä tummanvioletti kypärä missä oli tasmanian tuholaisen kuvia. Olisin halunnut pinkin kypärän missä oli nuotin kuvia, mutta sitä ei enää ollut kun käytiin uudestaan kaupassa.

Tortinmäki: Toisen kerran Aurassa asuessamme äiti tuli kolmannen kerran raskaaksi ja näin meidän piti muuttaa isompaan taloon. Reippahasti isompaan sitten muutimmekin, nimittäin vanhaan kyläkouluun johon kuului kaksi rakennusta, iso piha sekä vähän metsää. Tämä on asunto josta olen eniten pitänyt ja pidän vieläkin. Asunto on kaukana kaikesta, joka turhautti monesti, mutta loppujen lopuksi se oli ihanaa. Tontilla on monia kivoja yksityiskohtia ja hyviä muistoja niin omasta hevosesta kuin jo menehtyneestä isoisästä. Ei aina niin kivaakaan ollut, täällä tapahtui pahimmat tappelut äidin ja isoäidin kanssa, joka kärjistyi siihen että muutin isän luo. Kävin täältä käsin koko yläasteen Elisenvaaralla. Koulu oli ihan jees, jopa niin jees että olisin voinut jäädä sinne vielä vuodeksi kun en oikein tiennyt mitä lähtisi tekemään.
Vaikka äiti ei asu enää varsinaisesti täällä kun hän erosi tästä miehestään, hän saa mennä tuonne kun haluaa ja viime lomallanikin me tuolla olimme.


Turku (Kupittaa): Iskä asu aika pitkäänkin Turun Kupittaalla, jossa oli pieni kaksio käytössään. Koosta huolimatta asuimme täällä jopa yllättävän sopuisasti iskän, isosiskon ja kahden kissan kanssa. Kävin täältä käsin ammattikoulussa kokiksi, mutta sitten se menikin siihen että asuin 3 kuukautta laitoksessa. Tämän jälkeen muutin takaisin Tortinmäkeen ja sieltä takaisin Kupittaalle kun hevoseni muutti Kaarinaan yksityistallille ja iskän kautta oli helpompi sinne mennä. Tykkäsin tosi paljon asua täällä, vaikka nykyään tuo tilanpuute ahdistaisi varmaan aikalailla. Kun siskoni muutti Ouluun koulun perässä, oli vielä kivempaa kun sain kokonaisen huoneen itselleni ja sitä sisustettiinkin jopa vähäsen mulle sopivaksi.

Kaarina: Muutin Kupittaalta Kaarinaan, silloisen tyttöystävän luokse. Näihin aikoihin myös myin hevoseni kun töiden loputtua ei ollut sitä enää varaa pitää. Tykkäsin tosi paljon Kaarinasta kaupunkina, sekä asunnostamme. Kaiken kaikkiaan muuten suhteemme alkuhuuman jälkeen oli aika katastroofi, eikä sen pahemmin ole enää huvittanut Kaarinassa vierailla. Mutta voishan sinne palata, erityisesti oli tosi eläinystävällinen mesta. Eron jälkeen palasin sitten Tortinmäkeen.

Turku (Lauste): Iskä joutui luopumaan Kupittaan asunnostaan kun omistaja pisti sen myyntiin. Tämä löysikin sitten Lausteelta isohkon kolmion, johon päätyi kotiin palanneen isosiskoni kanssa sekä tällä kertaa kolmen kissan kanssa. Tortinmäeltä tulin isän luokse kun lähdin opiskelemaan Raisioon suurtalouskokiksi ja tämä olikin kivaa aikaa, suurelta osin tämän koulun ansiosta jossa tykkäsin tosi paljon olla. Koulu kesti vuoden ja puolet ajasta asuin isällä..

Turku (Kastu): ..ja puolet omassa asunnossa Turun Kastussa. Kaveri etsi entiselle asunnolleen vuokraajaa ja kun oli mahdollisuus ja hyvä kämppä niin miksen olisi tarttunut tilaisuuteen, vaikka näin jälkikäteen vähän kaduttaakin. Nekin rahat olisi voinut ehkä säästää ja käyttää oikeaan tarpeeseen. Asunto oli vaivaiset 20 neliötä, mutta kaappitilaa oli paljon ja hyvin mä siellä mahduin olemaan kolmen kanini kanssa. Suurimmaksi osaksi kökin vain kotona näihin aikoihin, koulun ohella tietenkin. Tykkäsin tosisesti asua siellä, iso ikkuna jonka sai kokonaan auki, ei ykköskerroksessa ja suht lähellä keskustaa. Koulun jälkeen työttömällä ei vain pahemmin enää rahaa ollut niin palasin isän luo hetkeksi.


Iisalmi: Rakastuin savolaiseen likkaan ja tämän takia hain kouluun joka olisi lähellä häntä. Pääsin peruuttaneen tilalle Iisalmeen opiskelemaan maatila-alaa ja asuin hetken aikaa Iisalmen asuntolalla. En oikein voi mennä sanomaan mitään Iisalmesta kun asuntola oli totaalisen puskassa.. Mitä olen nyt muuten Iisalmessa käynyt niin kyllähän se hyvältä paikalta vaikuttaa, ainakin liikuntamahdollisuudet on huippuja.

Lapinlahti: Tämä tällöinen tyttöystäväni sai asunnon Lapinlahdelta koulunsa vierestä ja muutin sitten hänen luo kun selvisi että lehmät eivät tuolla Iisalmen amiksessa ole se mun juttu. Asunto oli todella siisti suht iso yksiö, mahduttiin olemaan kahdestaan siellä ihmeen hyvin, ajoittain kyllä tuli hankaluuksia kun tämä kumppanini oli hengenvaarallisesti hevosille allerginen. Kämppä oli tosi kivasti sisustettu ja ihan lähellä keskustaa, siinä oli parveke ja saunakin! Ja kyseessä tosiaan oli kakkoskerroksen kerrostalokämppä. Yhteiselo sujui suht mutkimatta, mutta tiet sitten erosi kun kesäloma tuli.

Porvoo: Asuin siis yksityisen perheen luona 2012 kesän. En itse Porvoosta voi oikein mennä sanomaan kun ei me juurikaan keskustassa päin käyty kuin nopeasti kaupasta. Kaikkea keskustassa oli, varsinkin suomenruotsalaisia! :D Parhain kesäni ikinä ja harmittaa tosi paljon ettei samanlaista tule kun elämät muttuvat kokoajan. Täällä myös nykyinen ainut kanini myös asustelee.

Kiuruvesi: Uskokaa tai älkää savolaiset ja muutkin, mutta mä tykkään Koovedestä. Kaikki on lähellä ja kaikki tarpeellinen löytyy, vaikka joskus kaipaisikin esimerkiksi H&M:ää tai parempia kulkuyhteyksiä. Kämppäni on lähellä keskustaa ja tykkään siitä, vaikka se vielä aika karu onkin enkä mä oikein jaksa sen ulkonäköön panostaa näillä mun rahamäärillä. Kämppä on iso rivitaloyksiö jossa ainakin tällä hetkellä asun yksin. Täl hetkel mun makkarin järjestys on kyl vähä erilaine, mut menkööt toi kuva. :D


25 kommenttia:

 1. ootko hingunniemessä koulussa?

  VastaaPoista
 2. Onko tuo vanha koulu muka tortinmäkeä ja auraa? :o Luulin, että se on osa Pöytyää.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei, Aurassa meillä oli ihan eri talo! Ja juu, Tortinmäki on osa Pöytyää, mutta tykkään kutsua sitä enemmänkin Tortinmäeksi. (:

   Poista
  2. täytyy kyllä sen verran korjata että Tortinmäki on osa paattista - paattinen osa turkua eli se el kuulj pöytyään :)

   Poista
  3. No ei sitten. :D Mieluummin olisin Pöytyäläinen..

   Poista
  4. Tortinmäki ei ole osa Paattista, vaan nykyään kuuluu Pöytyän kuntaan.

   Poista
  5. Totta, Tortinmäki on osa Paattista eikä Pöytyää. Olin väärässä kommentissani.

   Poista
  6. Just noin miten Kiira sanoi :D

   Poista
  7. IHAN SAMA! :D Mulle Tortinmäki on Tortinmäki tai Pöytyä johon pääsee Turun sisäisellä bussilla.

   Poista
 3. häääh?! ooksä turkulainen alunperin?! wow :D en tiiä ook sanonu sitä jossaa tän blogin postaukses mut tuli yllätyksen :D luulin et oot jostai sielt päi mis nyt oot!
  siistii, mäki oon!! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonhan mä, TYKSissä syntynyt. (: Pohjois-Savoon ilmaannuin ihan vasta 2011 loppu vuonna.

   Poista
 4. Hei sulla on ollu oma hevonen?! Tästä ois kiva kuulla lisää, vaikka sitte sen sun toisen blogin puolella jos ei tän blogin aihemaailmaan oikeen kuulu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on itseasiassa aika kauan sitten täällä jossakin välissä tullut postaus hevosharrastuksesta, voin linkata sen tähän ja kirjottaa lisää jos se ei kelpaa sul. :D
   1.osa http://yampanprosessi.blogspot.fi/2011/03/prosessi-ja-sosiaaliset-suhteet-20.html
   2.osa http://yampanprosessi.blogspot.fi/2011/03/prosessi-ja-sosiaaliset-suhteet-21.html

   Poista
  2. Kiitti, nuo postaukset kerto kyllä jo aika kivasti! Todella kaunis hevonen sulla kyllä oli :)

   Poista
 5. Toi vanha koulu näyttää juuri unelmakodilta :D Sellaiselta, joka sijaitsee ns. keskellä ei mitään :D
  Ois ihanaa saada itsekin kokea tuollainen paikka kotina!! :) Kaupunkilaisen elämä ei aina ole mukavaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli tosi kiva! Tosin mun makuun vähän liian puskassa, kun kauppaan oli se 15km..

   Poista
 6. Iisalmesta löytyy hooämmä, tänne vain :D ei ole matkaakaan ees paljon :P

  VastaaPoista
 7. Mielenkiitoinen postaus, kiitos! Minulle tuli mieleen, että olisi mahtavaa saada pitkästä aikaa videopostaus, olisiko mahdollista lähiaikoina? :) Ja vielä muuten, sinun blogisi on aivan mahtava, mielenkiintoinen ja rohkea! Kiitos miellyttävistä lukuhetkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan se mahdollista, valitettavasti vaan mulla on nyt käytössä niin hidas netti että videoiden saaminen youtubeen on aika mahdotonta. Oon tässä viime päivinä koittanut keksiä jotain ideaa miten saisin videoita nettiin..

   Poista
 8. Kiitos kivasta ja informatiivisesta blogistasi, Alex! Ihan koko päivä meni, mutta luin sen alusta tänne saakka. Oli hienoa saada lukea ja kuvista nähdä kuinka olet kehittynyt ja tasapainottunut vuosien varrella. Kunnioitan rohkeuttasi olla esillä nimellä ja naamalla.

  Itse nyt kommentoi nimettömänä, koska suojelun poikaniintimiteettiä. Hän on melkein 18, sai diagnoosin viime vuonna ja testogeeliä on käyttänyt parisen kuukautta. Sain sinulta tietoa mitä kaikkea on odotettavissa ja kuinka hitaasti / nopeasti. Pojallani oli onni saada jo aika rintojenpoistoonkin ensi kuulle, mutta joudumme sen perumaan ja vaihtamaan ajan, kun hänellä on ulkomaanmatka juuri niihin aikoihin. (Tietysti, ainoa rajoitettava meno koko 6 kk:n jaksolla.)

  Jatkathan blogikirjoitteluasi, tulen toistekin lukemaan.

  (Poikani on aika lyhyt ja sanoisinko siro. Odotan toiveikkaana hartioiden ja leuan jykevöitymistä jne. Ne lienevät hänelle tärkeitä.)

  Harmi, kun sinun vanhempasi eivät olleet mukanasi tutkinta-aikana. Minä ja mieheni saimme tukea poikamme myös tutkimuksissa.

  VastaaPoista
 9. voikko linkata jonnekki sen sun instagram profiilis.? en oo rekisteröityny nii en löydä sua.!? :(

  VastaaPoista
 10. ALEX SUA KAIVATAAN JO! koita kirjottaa ees jotaii :DD

  VastaaPoista
 11. tää ei nyt liity postaukseen MUTTA joudut ottamaan täyden vastuun siitä että en nukkunu viime yönä yhtään ku löysin sun blogin ja luin sen kokonaan läpi. (eli todellakin, syytän sua mun poissaoloista koulusta tänään..) ;) no ei haha. mutta ihan tosissaan. todella mielenkiintoistai seurata sun prosessia välillä kun luin niin olin oikein onnellinen sun puolesta esim kun pääsit leikkaukseen yms. :)

  hyvää kevään jatkoa ja jaksamisia koitoksiin! :)

  sait musta uuden rekistyröimättömän lukijan :D

  VastaaPoista