24. lokakuuta 2012

Prosessi ja leikkauksesta 3 viikkoa

"Ja sen miehen ei tarvitse häpeillä vatsaansa, kun ylävartalo näyttää kreikkalaiselta patsaalta"
Tai sitten ei?

Toisen nännin pystyin vielä ottamaan suht lunkisti, ajatellen että kyllä siitä hyvä tulee tatuoitunakin. No mutta nyt kuitenkin vaihdoin kaksi kertaa kotona hopealaput ennen uutta sairaanhoitajan aikaa ja varsinkin ekalla vaihtokerralla vasemman nännin haju oli yhtä kauhea kuin oikeankin. Nänni oli myös erittänyt aika paljon ja näytti melko mustalta keskeltä edelleenkin. Yritin ajatella positiivisesti että kyllä se tuosta, vaikka harmittikin. Sairaanhoitajalla käytiin sitten taas eilen, 23.10., ja siellä tosiaan otettiin veitsellä ja pinseteillä toinenkin nännin pois. Nännille tehty "kuoppa" tississä oli tällä puolella kuitenkin paljon parantuneempi ja paremman näköinen kuin oikealla ja verisuoniakin melkoisesti. Sairaanhoitaja puhui nätisti että parempi näin, tissit paranevat nopeammin ja bakteerikerros saadaan pois.
Sairaanhoitaja lisäsi kuoppien päälle jotakin läpikuultavaa mössöä joka pehmentää bakteerikantaa ja tämän jälkeen nainen puhdisti rinkulanmallisella veitsellä keltaista mössöä kuopista ja näiden ympäriltä, jotka ovat siis bakteeria. Viimeksi otettiin kuvia ja bakteeriviljely, ilmeisesti ei löytynyt mitään vakavaa kun ei antibioottia tarjonnut, eikä edes maininnut tällä kertaa koko viljelyä.
Lopuksi vielä hopealaput taas nännien kuoppien päälle ja sain ohjeet tarkkailla kuoppia ja soittaa terveyskeskukseen jos ilmenee kuumetta tai kipuja.
Antoi vielä tulosteet kuvista ja sairaanhoitajan tekemät toimenpiteet lapulla, annettavaksi KYSiin Jussi Valtoselle.

Jälkeenpäin sain kuulla toiselta transmieheltä, että tukiliivin avulla rintakehän turvotus laskee ja nännien verenkierto saadaan kulkemaan kun liivin avulla nänni ei pääse kohoamaan. Kukaan ei tätä mulle aikaisemmin sanonut ja näin jälkeenpäin vähän harmittaa, olisikohan mun nännit (tai edes vasen nänni) ruvenneet elämään jos olisin käyttänyt liiviä? Tai jos olisin edes ottanut rauhallisemmin parantumisen kanssa, melko rajujakin toimia välillä tein, mutta en missään vaiheessa kipupisteeseen asti.

No mutta ehkä parempi näin, ainakin saadaan varmasti samannäköisempi tulos, kuin että toinen nänni olisi tatuoitu ja toinen oma. Uskon vakaasti että olen tyytyväinen tatuoimiseen, ja kyllä minä otan mieluummin nämä vaaleanpunaiset arpi"nännit", kuin ne kovat mustat korput mitkä vielä hetki sitten oli.
Kehodysforia väheni puolella jo 3 viikkoa sitten, että ei pari nänninpalasta liikuta enää mitään, olo on niin hyvä kaikesta huolimatta!
Tuntuu niin hyvältä tuntea (ja nähdä!) litteä rintakehä, kulkea vapaana ilman binderiä ja tuntea paidan osuvan rintakehään.

Nyt on hopealaput taas nännien kuoppien päällä ja katselen nännien kuoppia nyt tuonne Valtosen vastaanotolle asti.

Ei näemmä tule tästä kirjottamisesta tänään mitään, joten anteeksi sekava teksti ja heihei. :D

Tässä vasen nänni vielä maanantaina, nyt molemmat on tuota luokkaa kun oikea. Tosin kummatkin jo paremman näköiset.12 kommenttia:

 1. Niin sie et ole ollenkaan käyttänyt mitään tukiliiviä/binderiä mitä lie? :o
  Avokille oli sairaalassa tehty joku hökötys, jota sen piti aika pitkään minun muistaakseni pitää, tuskaisinta oli kun sitä ei voinut tarpeeksi usein pestä kun piti käyttää... Omituista että sulle ei ole sanottu mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo, käytin sairaalassa ja sen jälkeen hetken aikaa sellaista ympärille kietaistavaa tukisidettä. Luulin että sen tarkoitus oli vain viedä turvotus, kun ei ohjeistettu sen enempää. Kun turvotusta ei ollut, ni jätin käyttämättä ja nyt vähän kaduttaa.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. löysin sinun blogin vasta vähän aika sitten ja mileeni tuli, että mistä sait idean mennä leikkaukseen/miksi menit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska olen transmies. Mieleltäni mies, keholtani nainen ja se ei ole hyvä yhdistelmä.

   Poista
 3. Ai niin muuten, arpiin on olemassa semmonen voide kuin Kelo-cote. Se on pieni puteli ja aika kallis (joku 20 e), mutta mulla on siitä tosi hyviä kokemuksia. Se on häivyttänyt kaikenlaisia pienempiä ja suurempia arpia. Jos sulla on ylimäärästä rahaa joskus niin kannattaa kokeilla. Pitäs tepsiä sekä uusiin että vanhempiin arpiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tätä moni on ftm-foorumilla suositellut ja sitä kävin ostamassaki just hetki sit. (:

   Poista
 4. Olet todella rohkea! Luin blogisi tässä kolmen päivän aikana, ja se on todella mielenkiintoinen. Harmi että nännit ei lähteneen "eloon", mutta varmasti niistä tulee hyvät! Lääketiede on aika ihmeellistä. Varmastikkaan 10 vuotta takaperin ei oltaisi osattu tehdä saatikka hoitaa tuollaisia. :) Jatkan blogisi seuraamista, tsemppiä hirveästi!!!

  Ps. Onko sinulla tietoa, milloin olisi tiedossa genitaalialueen korjaus? (vai onko se edes sopiva nimitys asialle?)

  pps. Anteeksi jos teksti oli epäselvä, toivottavasti ymmärrät mitä meinaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon kattonu tatuoituja nännejä googlen kuvahausta ja ainaki siellä on näkyny tosi onnistuneita nännejä, melkeinpä paremman näköisiä ku mitä oikeista olis välttämättä tullu.

   Poista
  2. Oho, painoin julkase vähän liian aikaisin.. Mutta siis genitaalialueen korjaus on ihan hyvä nimitys. :D Mutta öö, viimeksi kun kävin transpolille, ne sanoivat sivulauseessa että pistetään genitaalialueleikkaukseen mut, mut sitä ennenhän on sisäromppeiden poisto, että voi olla että lääkäri tarkoitti ennemminkin sitä. Ja en ole varma onko sitä edes pistetty, kun rintakehäleikkaus-lähetteenkin oli tämä lääkäri unohtanut pistää. Pitääki olla yhteydessä transpolille taas.

   Poista
 5. Hei!! Haluaisin tietää että miten kun aloitan itse prosessin pian, loeptin just lukion, niin kuinka vaikea on sitten muuttaa nimi niihin lukion päättötodistukseen, että voin hakea uudella nimellä kouluun? saattaa olla että haluaisin mennä johonkin linjalle ulkomaillekin, joloin olisi tärkeää että saisi uudella nimellä paperit, mutta en yhtää tiedä kuinka vaikeaa on entisiin koulupapereihin saada uudet nimet ja pitääkö mun sit ottaa yhteyttä entiseen lukioon vai muualle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entiseen lukioon oo yhteyssä joo. Mä en ole vielä vaihtanut päättötodistusta ja toivon ettei minun tarvitsekkaan, kun nyt saan kuitenkin 2 vuoden päästä amiksesta todistuksen omalla nimellä ja henkilötunnuksella. Mutta mitä oon lukenut todistusten vaihtamisesta, ni se pitäis mennä ihan helposti et meet vaik lukioon käymään ja otat mukaan henkkarit ja maistraatin todistuksen nimenvaihdoksesta ja sanot vaan että nimi pitäis vaihtaa todistukseen.

   Poista