2. lokakuuta 2012

Prosessi ja leikkauksen jälkeen

Dodi, sitä ollaan veitsen alla käyty ja olo on tällä hetkellä erinomainen.

Eilen 1.10. kello 10:05 annettiin esilääkitys. 3 tavallisen buranan näköistä tabua ja yksi pieni pyöreä sininen. Tabut väsyttivät aikalailla ja olo oli hieman hutera kun 20 yli 11 sairaanhoitaja tuli mun avuksi pistämään kaapin lukkojen taakse mun tavarat ja vaihtamaan tuo normaali sairaalapaita tuollaiseen takaata kiinni pistettävään versioon.
Menin takaisin maate sänkyyn ja sairaanhoitaja vei mut pitkän matkan päähän ainakin yhden hissin kanssa. Tässä vaiheessa alko jo jänskättää kun moni ihminen tuli tervehtimään salin oven suussa ja vielä salissakin. Nousin toiselle pedille ja asetin käteni sivuilla oleviin käsitelineisiin, toiseen asetettiin tippa ja toisesta mitattiin uusiksi verenpaine.
Ohimolle, hartijoille, ja kylkiin asetettiin sellaiset ihme läpyskät.
Minulle ilmoitettiin että annetaan nukutusainetta ja sitten sumenekin muisti. Odotin että joku olisi sanonut hyvät yöt, mutta en ainakaan muista kuulleeni sellaista.

Seuraavat muistikuvat on kello 17:00, outo huone, oma sänky ja se kun joku pyytää mua nousemaan vähän, saadakseen nostopeitteen mun alta pois. Oksettava olo tuli melkein välittömästi herättyä, mutta en ainakaan muista oksentaneeni, ainoastaan todella paljon röyhtäilyjä. Nukutushuoneessa oltiin ja torkuin totaalisen puolkuolleena n. tunnin jolloin olo oli jo sen verran hyvä että mut kiikutettiin takaisin omaan huoneeseen.

Huoneessa mulle selvitettiin dreenien idea, joka on siis kaksi kyljistä tulevaa putkea joiden päissä on pussit. Näihin tulee haavoista kaikki ylimääräinen kudosneste. Sitten vielä nännien päällä on sidelaput, joiden alle menee putket ja putkien päissä on palikat jotka vilkkuvat vihreänä kun laitteet imevät sidelappujen alta ilman paineen oikein pois. Näitä kutsutaan picoiksi.


Rintakehällä oli todella paksu teippitaitos, olin tipassa (tipan idea on pitää nestetasapaino kurissa) ja olo oli melko väsynyt. Nukuin jopa salkkareiden ohi perskele. Siinä lääkehuuruissa meni oikeastaan koko loppuilta ja yö. Iltapalaa sain 19:00 aikoihin, leipää, jogurttia ja kahvia. Sain illalla tipan kautta jotain särkylääkettä ja myöhemmin vielä buranan suun kautta. Ennen nukkumaanmenoa otin antibiootin ja jonkin toisen tabun. Antibiootti määrättiin aknen takia.

Koko yö meni siihen, että torkuin ja katsoin kelloa tunnin välein. Ei niinkään väsyttänyt, oli vain tosi tokkurainen olo ja tuntui hankalalta kun ei päässytkää pyörimään ja kyljelleen nukkumaan. Tunnin välein myös tuli yöhoitaja katsomaan vointiani, ja kolmen aikoihin hän antoi tabuna jonkun särkylääkkeen jonka piti myös tehdä olo uniseksi. Sen avulla nukuinkin kolmesta kuuteen, jolloin yöhoitaja tuli tyhjentämään dreenejä. Toisessa oli vähän verta ja kudosnestettä, toisessa ei mitään.
Yöllä oli myös se ongelma, että toinen picoista rupesi vilkuttamaan punaista, joka siis ilmoitti että teippien alle pääsee jostakin ilmaa. Päätettiin yöhoitajan kanssa odottaa aamuun ja kokeilin painaa yöllä muutaman kerran vehjettä, mutta se vain vilkutti punaista.

Heräsin kunnolla siinä kahdeksan aikoihin kun tultiin tuomaan muutama tabu ja kerroin aamuhoitajalle sitten tuosta punaisesta valosta. Muutama hoitaja tuli lisäämään teippien alle silikoniliuskoja, mutta vilkuttaja ei ruvennut pelittämään kunnolla. Sain valita, syönkö aamupalan sängyssä vai aulassa ja valitsin sängyn. Kohta tuotiinkin puuroa, leipää, kahvia, mehua ja tomaatin puolikas.

Lääkäri tuli siinä kello 11 aikoihin selvittelemään asioita ja katsomaan arpia, tuntui aika inhottavalta kun vahvaa teippiä irroitettiin selästä, kyljistä ja arpien päältä.
Lääkäri siinä vähän paineli ja katseli, hyvää jälkeä hän sanoi sen olevan ja omaa silmääkin miellytti melkoisesti. Nyt vielä tosin melko karut kun mustelmilla ja arvet punottaa, mutta voisi tämä olla paljon pahemmankin näköistä.
Minusta katsottuna oikea puoli on hieman kipeämpi, (huom, ekassa kuvassa oikea tissi, tokassa kuvassa vasen tissi) ja nännin alapuolella on pieni kuoppa. Myös itse nänni on ylöspäin kohonnut, tulivuoren mallinen. Nämä ongelmat kyllä varmasti edes hieman tasottuvat ajan kanssa. Toinen puoli on todella onnistunut, vielä ainakin näyttää siltä.Päälle laitettiin uudet picot ja silikoniliuskoja ympärille. Tuo laite toimii niin, että se hurisee hetken, hiljenee ja rupeaa sitten vilkuttamaan joko punaista tai vihreää. Punainen sitten kun jokin mättää, vihreä kun toimii oikein. Nyt vasemman puolen pico vilkuttaa vihreää valoa, mutta hurisee tauotta, joka meinaa kyllä jotain häikkää.
Tuon annetaan nyt kuitenkin olla hurisemassa ja päälle laitettiin vielä tukiside.


Minun pitäisi tänään päästä jonnekkin oleilemaan ja tulla perjantaina näyttämään arpia. Oletin että pääsen täältä suoraan Porvooseen, joten suunnitelin kaiken sen mukaan, mutta nyt menenkin sitten täältä joko Kiuruvedelle asuntolaan perjantaiksi asti tai jos en kerkeä viimeiseen junaan niin menen tutun luo. Perjantaina tänne sitten ja sitten Porvooseen.

Tällä hetkellä olo on onnellinen, kävely on vähän kankiaa mutta sekin voi olla syypää kun tuntuu että tämä tukiside tippuisi kokoajan vaikka paikallaan se on kyllä pysynyt. Vessassa käynti onnistuu kun dreenit vain tunkee kassiin ja kantaa mukana. Olo on pirteä ja ihmeen vähän väsyttää vaikka yöllä tulikin oltua hereillä.

Näillä mennään, kirjoitan tänään ehkäpä lisää kun dreenit vissiin otetaan iltapäivällä poijes.

9 kommenttia:

 1. Tosi siistiltä ja hyvältä näyttää jälki! Hyvä homma, pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Onnea! Pieni kateellisuuspuuska iski lukiessa, kun itselle tuohon pisteeseen on vielä niiiin pitkä aika. Mutta vilpittömät onnittelut ja tsemppaukset! Sitten vaan kotia kohti jossain vaiheessa ja baanalle! ;D Ai niin, pitipä kysyä, oot puhunut muutamissa kohdissa opiskeluistasi... Niin että minkä ikäinen sä olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just 22.9. täytin 21 vuotta, eli -91 vuonna syntynyt. Vanha opiskelija. :D

   Poista
 3. Onnea onnea onnea! :)
  Näyttää todella siistiltä! Olet rohkea!

  -Mari

  VastaaPoista
 4. Luen kyl blogia nimellä, mut tällä kertaa kommentoin anona. Sattuko tippa tai muut piikit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tippa ei juurikaan tuntunut miltään, varsinkaan sen pois otto. Dreeni laitettiin nukutuksessa, mutta herätessä vedettiin pois ja se tuntui jo todella inhottavalta ja sattui aavistuksen. Mutta sekään ei kestänyt onneksi kauan ja kipu hävisi heti kun dreeni oli pois vedetty.

   Poista
 5. Jee, hyvältä näyttää! :) Hei mitä, oon koko ajan ajatellut että oot mua ainakin vuoden tai kaks vanhempi, mutta ollaankin saman ikäsiä. :D

  Jännää lukea omakohtainen kokemus leikkauksesta, kun ikinä mua ei ole edes nukutettu, saati sitten leikattu.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää! Tai no tässä vaiheessa tietysti vielä vähän hurjalta, mutta kyllä varmasti hyvä tulee kun paranee! :) Oon tosi iloinen sun puolesta, tolla on varmasti iso vaikutus sinuun kun on nyt tuo operaatio takana. Kaverin vihjeestä eksyin tätä blogia lukemaan, täytyy kyllä sanoa että jos kävelisit kadulla vastaan niin ei ikimaailmassa juolahtaisi mieleen että naispuolinen olisit biologisesti ollut, ajattelisin vaan että tuossahan menee komea kaveri..! :)

  VastaaPoista
 7. Onneaonnea!
  Hyvän näkönen jälki. :) Toivottavasti ei tule mitään jälkiongelmia tai tulehduksia!

  Little Mei

  VastaaPoista