30. toukokuuta 2012

Prosessi ja kysymyspostaus

Nyt olis aika uuden kysymyspostauksen kun sitä ollaan pyydetty. Jospa tämä poikis vähän paremmin kuin edellisensä! Vastaukset tulisi hyvässä lykyssä sitten viimeistään lauantaina ja samassa postauksessa ilmoitan vihdoin voittajat arvonnassa ja kuvakisassa!

Vastaan mahdollisimman kattavasti ja yksityiskohtaisesti jokaiseen kysymykseen rehellisyyden nimissä, mutta kaikista urpoimpiin ja henkilökohtaisempiin voin jättää vastaamatta tai vastaan vain vajaivaisesti.

--

Muuten mulle kuuluu ihan jees. Aikalail säätämistä on ollut sen kanssa että milloin ja miten menen Porvooseen ja millä ja miten ja milloin menen sitten ensi viikolla käymään tuolla Kuopiossa huoh. Työkkärinkin kanssa on jotain muuttohässäkkää ja oo nyt lähetellyt sinne ties mitä vuokrasopimuksia ja selvityksiä. Sinne Kuopioonkin joudun menemään jo maanantaina koska Porvoosta en kerkeä samana päivänä eli siis silloin tiistaina kuin itse aika olisi jo ja plaaplaa. Mut ehkä se tästä, toivotaan että loppukesä onnistuu helpommin. Kesäkuun puolivälissä saan tietää että pääsenkö amikseen ja oottelen jo tuskaisena sitä tietoa, haluaisin tosissani Hingunniemeen. Tai jos en sinne, niin pääsisinpä edes jonnekkin toiseen heppakouluun.

Sunnuntaina iskä haki mut ja mun muuttokuorman autollaan Lapinlahdelta ja nyt hengaan Turun seudulla vaihtelevasti äidin ja iskän luona ensi lauantaihin asti. Lauantaina sitten ois tarkotus että isosisko ja sen kaveri heittävät minut, kanini ja matkalaukun Porvooseen. Kyydin tuoja ja päivä on kyllä muuttunut jo neljä kertaa että toivottavasti tämä pitää nyt sitten.

Nyt oon tehnyt kaksi päivää suursiivousta äidin luona olevaan huoneeseeni ja tänään jatkuu. Sieltä menisi siis laatikoihin ja varastoon tavarat jotka haluan välttämättä säilyttää ja pussiin vaatteet. Loput sitten roskikseen ja tähän mennessä roskiin on menossa enemmän kuin säilytykseen. :D

Käytiin tuossa ennen mun lähtöä Turkuun niin Minjan kanssa Kuopiossa ja sieltä etsin kauluspaitaa ja kravattia, mutta kumpaakaan ei tarttunut mukaan. Sen sijaan löysin tosi kivan väriset shortsit joihin oon ehtinyt jo rakastuu. :D

H&M 29,95 e

Täällä äidin luona huomasin että 2 vuotta sitten täydellisesti istuva liivi on aivan liian löysä mahan kohdalta ja niinpä menin Turun kirppareilta etsimään uutta ja löytykin tosi kiva. Liivi on juuri täydellisen kokoinen joka paikasta joten nyt toivotaan ettei hartiat kasva tai maha pienene. :D Tuli vähän kehno kuva, mutta siis tuollainen tavallinen musta missä on sellaisia vaaleampia ohuita pystyviivoja.

Turun Ekotori 7 e

20 kommenttia:

 1. Tohon kysymyspostaukseen kysymys:

  Kuinka vanha olit, kun tajusit haluavasi kuuluvan vastakkaiseen sukupuoleen?

  Joo aika tyhmästi muotoiltu kysymys, mutta ei se nyt haittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli tyhmästi muotoiltu kysymys, sekä kieliopillisesti että sisällöllisesti: en ole trans mutta ymmärtääkseni voit kysyä että missä iässä tajusit kuuluvasi toiseen sukupuoleen kuin mitä ruumiisi on, ei ole kyse haluamisesta- minkä ihmeen takia kukaan vapaaehtosesti kävis läpi noin fyysisesti ja psyykkisesti raskaan prosessin?

   Poista
 2. aaw oot ihana :3

  VastaaPoista
 3. - Jos ei ole liian henkilökohtasta, niin miks sä halusitkin olla mies?
  - Miten sun perhe/ystävät on suhtautunu tähän muutokseen?
  - Onks Minja sun tyttökaveri? Kauan ootte seurustellu?
  - Kuinka kauan oot heppaillu?
  - Ai pääsitsä big brotheriin?! Miks ihmeessä sä et menny sinne?
  - Kuinka pitkä sä oot?

  << Joo, tos on nyt jotain. Ja kerron nyt ihan rehellisen mielipiteeni tästä sun blogista ja muuttumisprosessista.
  Mä en voi ymmärtää, miks ihmeessä kukaan nainen haluaakin olla mies. Toki se on henkilökohtainen asia, ja siihen voi olla omat syynsä mut mä en vaan voi käsittää tätä, enkä mä itse ikinä voisi ajatellakkaan tuommoista. Mut toivottavasti sä oot tosi onnellinen ja toivon sulle erittäin paljon kaikkee hyvää! :):) Mut noi sun uudet hiuksetki on kivat hei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mä en voi ymmärtää, miks ihmeessä kukaan nainen haluaakin olla mies."

   Blogin pitäjä ei ole missään vaiheessa ollut "nainen". Transsukupuolisuus tarkoittaa todellista, biologista ristiriitaa ruumiin ja aivojen välillä. Blogin pitäjällä on todella _aina_, syntymästään lähtien ollut biologisesti "miehen aivot". Hän ei ole nainen, joka vain huvin vuoksi haluaa olla mies, vaan mies, jonka ruumiin kehitystä ovat tähän asti luonnostaan ohjanneet väärät hormonit. Kyse on samasta asiasta kuin että jos sä - olettaen että olet nainen - heräisit joku aamu miehen ruumiissa eikä kukaan muistaisi/uskoisi että olet koskaan mitään muuta ollutkaan. Sinä, nainen, olisit jumissa miehen ruumiissa ja roolissa, vaikka aivosi edelleen kertoisivat että olet nainen. Tuskin olisit kovin onnellinen, ja saattaisit ehkä pidemmän päälle haluta korjata asian.

   Poista
  2. No kun kyse ei tietääkseni ole siitä, että nainen haluaisikin olla mies. Mitään naista ei ole ikinä kunnolla ollutkaan, on ollut mies naisen vartalossa.

   Poista
 4. Toivottavasti käsitin oikeen, että ne kysymykset saa kirjoittaa tähän. :--D No anyways, elikkäs:

  - Siis mitä, olitko hakemassa Big Brotheriin? Kerro kaikki!

  - Mikä on naisihanteesi? Tykkäätkö klassisen kauniista naisista? Onko tissit tärkeät? Linkitä kuva joka vastaa naisihannettasi.

  - Tuntuiko sinusta ikinä ikävältä liikuntatunneilla yläasteella? Vai skippasitko ne kokonaan? Miltä tuntui olla pukuhuoneessa muiden kanssa?

  - Oon saanut käsityksen, että henkilöt jotka aloittavat sukupuolenkorjausleikkauksen, syövät aluksi e-pillereitä? Onko asia näin? Ja anteeksi jos on liian henk.koht kysymys, oon vaan kiinnostunut.

  - Haluatko ikinä omia lapsia?

  - Osaatko / haluaisitko koskaan soittaa mitään soitinta?

  - Oliko sulla lapsena kavereita tai parasta kaveria?

  - Oletko koskaan yrittänyt laihduttaa?

  - Voisitko olla ikinä kasvissyöjä?

  - Onko sulla luotettavia ystäviä atm?

  - Luuletko että alat elämään täysillä sitten kun "olet valmis" eli korjaus / korjaukset kehossasi yms ovat valmiit?

  VastaaPoista
 5. Tohon yhdelle anonyymille sanoisin vain, et harvempi sitä sukupuoltaan on vaihtamassa, vaan kokee olevansa syntynyt väärän sukupuolen kehoon. Näin ollen se sukupuoli korjataan vastaamaan henkilön kokemaa sukupuolta tai transgenderien tapauksessa sitten miten se heillä meneekään.

  Ookoo, ei kaikki voi tietää kaikkea mut silti tuntuu aika oudolta ja samalla jopa kyrpii toi että puhutaan "miksi sä haluat vaihtaa sukupuoltas" tai "miksi sä haluat olla naisen sijaan mies" plaa plaa plaa. Ei sitä päätetä kesken elämän et mä haluankin olla mies tai nainen (transnaisten tapauksessa).

  Btw, Alex hyvältä näyttää. :)

  VastaaPoista
 6. Kysymyksiä:

  Millaista uskot elämäsi olevan 10 vuoden kuluttua? Millaista se olisi ihannetilanteessa?

  Onko sinulla muita transsukupuolisia läheisinä ystävinä? Miksi/miksi ei?

  Mistä olet erityisen ylpeä itsessäsi?

  Miten tutustuit tyttöystävääsi?

  Pidätkö matkustelusta ulkomaille? Minne haluaisit matkustaa?

  Kuinka kauan uskot että kuluu yhteensä aikaa siitä alkaen kun sait lähetteen trans-tutkimuksiin siihen että korjausprosessisi on kokonaan valmis?

  Millaisia outoja/hassuja/hirveitä ensireaktitoita ihmisiltä olet saanut, kun heille on selvinnyt trans-taustasi?

  Aika random-kysymyksiä, kaikkiin ei tarvi vastata! Tosi mielenkiintoinen blogi sulla, keep up the good work! :)

  VastaaPoista
 7. käytkö julkisilla paikoilla miesten vai naisten vessoissa?
  miten tyttöystäväsi suhtautui, kun kerroit että olet ennnen ollut tyttö?
  kuinka vanha tyttöystäväsi on?

  VastaaPoista
 8. Tähänkö ne kysymykset saa kirjoittaa? : )

  Miten paljon ne kaikki hormoni lääkkeet maksaa?

  Mistä aiot saada rahaa rintakehä leikkaukseen ja muihin leikkauksiin? En ole varma, mutta KELA ei kai kokonaan niitä korvaa..?

  Toivon mukaan ei ollut liian henkilökohtaisia kysymyksiä. : ) Tsemppiä ja hyviä jatkoja sinulle!

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Itsekin olen sukupuoleltani mies ja haluaisin kysyä, kuinkakohan paljon minun tulisi uudistaa vaatekaappini sisältöä pidempiaikaisen hormonihoidon jälkeen :P tietystihän se on yksilöllistä, mutta nyt olen aika hoikka naisruumiissa (leveähköt luut muttei kuitenkaan ns. läskiä juurikaan ja paino naiseksikin ehkä "alhainen", normaalipainon alapäässä) ja ajattelin että kun elinpainoa minulla luultavasti tulisi lisää, niin onko mahdollista että esim. reidet tai vyötärö paksunee kun lihasmassa kasvaa niin ettei nykyiset farkut ja paidat enää mahtuisi jalkaan jne. Vähän "hassu" kyysmys, mutta olisi mielenkiintoista tietää kun on tullut hankittua kaikkia kivoja vaatteita nyt lähiaikoina joita haluaisin myöhemminkin pitää enkä taas uudistaa vaatekaappia ;( (ei sillä ettenkö haluaisikin että ns. vyötärölantio suhde pienenisi jos vyötärö kasvaa ja lihasmassa, mutta mulla on nytkin melko "tasapaksu" ruumis.

  Ei kai tässä muuta kysyttävää, kun joku jo kysyikin noista hormonilääkkeiden hinnoista. Ai niin paitsi että oletko kohdannut joitain lääkäreitä/hoitohenkilökuntaa joka ei olisi ottanut sinua tosissasi? Kun itsestä tuntuu että monissa muissakin yleisemmissä asioissa kaikki hoitajat ja lääkärti ei ole niin ymmärtäviä, ilmeisesti kuitenkin varmaan voi olettaa että siellä (oliko se Tampereella?) ne osaisivat asiansa.

  Ja kauanko menee aika suunnilleen siitä että ilmoitan olevai transmies, siihen että saan hormonilääkkeet? Pitääkö siellä psykologilla laukata se puoli vuotta ennen kuin saa hormonit vai saako ne aloittaa heti? Haittaako aikaisempi masennus ja siitä olevat tiedot sitä että saako hormoneja jne.?

  VastaaPoista
 10. Muuttuuko kaikilla ääni hormonien käytön myötä vai voiko käydä niin että jääkin ns. naisen ääni? Tiedän että transnaisilla käytännössä puheterapia/leikkaus mutta muuttuuko kaikilla transmiehillä tarpeeksi miehekkääksi ääni? (en tarkoita että voisi määritellä esim mikä tarpeeksi miehekäs jne. mutta sillain että läpäisee miehenä/ihmiset ei huomaa transsukupuolisuutta äänestä)

  VastaaPoista
 11. ottiko sun kaikki vanhemmat ja sukulaiset hyvin sukup.korjauksen?

  VastaaPoista
 12. Oleksä hetero vai homo nyt? Kun olit nainen piditkö naisista? :)

  VastaaPoista
 13. oisitko siis päässy bb:hen mutta et halunnutkaan mennä vai vetäydyitkö pois koko hommasta ennen kuin mitään valintoja tehtiin?

  VastaaPoista
 14. Haha ot kyllä tosi komee :D en ikinä uskois että oot joskus muka ollut nainen(naisen ruumiissa, enigeis mikä lie oikea ilmaisu).

  Haluisin kysyä että käytätkö päihteitä, tupakoitko, juotko? :D Joo, onpa lame kysymys mutta en keksi muutakaan. :) P.s Minäkin olen asunut lapinlahdella, tällä hetkellä iisalmessa :D

  VastaaPoista
 15. mooi, onko sulla aiempia koulutuksia?
  Miten kengityskurssi menee?
  Onko sulla Hingunniemen hevosissa ketään suosikkia?
  Meinaatko kertoa taustoistasi tuleville luokkakavereille?

  Sori jos oli huonoi kysymyksii, mut nää ny tuli mielee, enkä samoi viittiny kysyyn.. :D

  P.S. Mäkää en koskaan ois uskonu et oot joskus ollu tyttö.. :) (Y)

  VastaaPoista
 16. Haluisitko lapsia/perheen tulevaisuudessa?

  VastaaPoista
 17. etkö teekkään vastauspostausta tähän..? ;o

  VastaaPoista