25. maaliskuuta 2012

Tässäpä lupaamani video piikityksestä. Itse piikitystä ei pahemmin näy, joten piikkikammoisten ei tarvitse järkyttävästi pelätä. :'D

Piikitys on siis melko simppelihomma, ja joka kerta se tuntuu helpommalta.
Välineinä on siis 2 ml ruisku, vaaleanpunainen ja vihreä neula, desinfiointiainetta ja pumpulia. Desinfiointiaineena käytän tuollaista oranssikorkkista jota olen lävistysliikkeestä ostanut aikaisemmin ex-kulmakorua varten. Niin ja tietenkin tuo lasinen pieni purkki jossa on Sustanonin neste.Piikitys sujui tällä kertaa ihan hyvin taas, ainoastaan se että osuin ensimmäistä kertaa hermoon kun pistin neulan reiteen. Ei oikeastaan sattunut, tuntui vain tosi inhottavalta. Jokainen varmaan tietää miltä tuntuu kun polvessa tai kyynerpäässä sijaitsevan hermon lyö johonkin ja väistämättömästi heilauttaa raajan pois päin.
Ei ollut käytössä enempää neuloja, joten piti pistää samalla neulalla joka kuitenkin upposi silti ihan mukavasti. Alla on kuva miten äkkiä neulat tylsyvät.


Piikitys siis lyhyesti alla selitettynä.
- Katsotaan välineet valmiiksi ja pestään kädet.
- Avataan Sustanon purkki ja otetaan ruiskulla sekä vaaleanpunaisella neulalla neste ruiskuun.
- Vaihdetaan ruiskuun vihreä neula.
- Nippastaan sormella ilmakuplat pois ruiskusta Sustanonin alta ja päästetään ruiskusta ylimääräinen ilma pois.
- Puhdistetaan reisi ja venytetään ihoa toisen käden peukalolla ja etusormella.
- Pistetään rauhallisesti suoraan reiteen.
- Vedetään mäntää ulospäin hieman niin että yksi ilmakupla tulee ruiskuun. 
Näin tarkistetaan ettei neula ole verisuonessa, jolloin ruiskuun tulee verta.
- Lasketaan mäntää sisälle päin hitaasti ja pieniä taukoja pidellen.
- Itse lasken nestettä reiteen n. 3-4 minuuttia, mutta 3 minuuttia on yleisesti se minimiaika.
- Otetaan ruisku pois hitaasti ja puhdistetaan mahdollinen verenvuoto.

Alempana vielä tämä lupaamani video piikityksestä, anteeksi paksut reiteni ja muuta. :D Kuvaajana toimi rakas Minjani, kiitokset hänelle.

 

14 kommenttia:

 1. ei kyllä paljo verta tullu! olin vähä kahen vaiheilla että uskallanko kattoo vai en ku rupee niin helposti huimaan kaikki tämmöset. :-D mut oon niin perhanan utelias että pakko rääkätä ittee ja kattoo vaan! eikä tuo ollu kyllä ollenkaan pahan näköstä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tule, sen verran pieni reikä. Aina ei tuu edes tuota, tämä kun vuosi huomattavasti pitempään kuin normaalisti. Ja joo, eihän tuo mikään paha homma itellekkään oo, ei sitä melkeen ees tunne ku neula on sen verran ohut ja terävä.

   Poista
 2. Onko tuo piikki oikeesti noin iso vai kuvittelinko mä vaa : O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4cm ilmoitti tuo pakkaus sen pituudeksi, että eipä se kai kovin pitkä oo. Mulle tarjottiin ekalla piikityskerralla lyhyempää, mutta se ei kai ois kunnolla yltänyt lihakseen asti.

   Poista
 3. mun on aivan pakko sanoo yks juttu en pahalla sano, mutta kun puhdistat kohdan mihin pistät älä hankaa samalla lapulla edestakaisin pyyhkäise vain kerran jos haluat pyyhkiä uudestaan tarvitsee toisen lapun. ajattelin vain näin sanoa alan ammattilaisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, eihän samalla neulallakaan saisi pistää kahta kertaa. :') Että tuskinpa kuolisin hankaamiseen, mutta täytyy muistaa ens kerral kuitenki!

   Poista
 4. Ja sinne se upposi..
  Tuntuuko ikävältä tuo piikittäminen?

  Pakko kyllä sanoa, että Minjalla on hyvin vakaa käsi. Kamara ei heilunut kauheasti kuvauksen aikana. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä juurikaan. Nahan läpi se aavistuksen nipistää, mutta kun neula on lihaksessa, se uppoo sinne melkein huomaamattaan.
   Tietenkin jos suoneen iskee, niin se vähän ikävältä tuntuu. Verisuonesta en tiedä kun sellaiseen en oo vielä neulalla osunut.
   Ja Minja kiittää, hänestä käsi tärisi jumalattomasti. :D

   Poista
  2. Toivotaan ettet osu verisuoneen, se ei varmaan tuntuisi mukavalta..
   Tämä voi olla tyhmä kysymys, mutta siis meneekö tuo aine, mitä piikität verenkiertoon vai minne se siellä kropassa oikein menee?

   Minjalle: Ole hyvä. : D

   Poista
  3. Toivotaan joo. (:
   Hmm, nyt tulikin vähän kinkkisempi kysymys. En ole muistaakseni mistään lukenut että mihin se lopulta menee, mutta kaippa se lihaksissa ja verenkierrossa pyörii? Voin yrittää ettii kattavampaa vastausta.

   Poista
  4. Ei tarvitse tuo vastaus oli hyvä, kiitos. : D

   Poista
 5. Nyt on pakko puuttua, kun desinfioit, niin sääntönähän on että yksi lappu = yksi veto.
  Tolla hinkkaamisella levität vaan niitä pöpöjä vaikka alla onkin des.aine :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tästä mulle sanottiinkin jo. :D Mutta en usko että tuohon kuolisinkaan, mutta.

   Poista
 6. elä suutu tästäkään :D mutta varmaan sua on opetettu pistämään tuonne reunaan, mutta kannattaa kokeilla pistää tuoho reiden päälle tai jonnekki missä ois vähä enemmän "massaa" ei oo hermoja välttämättä nii lähellä, ja joskus kannattaa kokeilla puristaa iho poimuksi ja lykätä neula sisää ja vapauttaa poimu, ja sit siitä vaa pistellä :D tosin en tiiä pistätkö ihonalaiskudokseen vai lihakseen :D mutta hyvin näyttää homma etenevän ;)

  En oo mikää asiantuntija mutta piikitän itseänikin kerran viikossa ;)

  VastaaPoista