29. syyskuuta 2011

Prosessi ja testot #1

Nyt tulee sitten hirveä romaani ja kaikki mahdolliset yksityiskohdat mitä on tässä 10 kuukauden testojen käytön aikana tapahtunut. Huomioitan heti alkuun että jotkut pienet ominaisuudet ovat voineet johtua jostain aivan muustakin kuin testoista, mutta varmuutta ei ole niin kirjoitan kaikki mitä keksin ja olen huomannut.
Olisin alusta alkaen halunnut tarkkailla joka kuukausi mittoja ja painoja, mutta pakko myöntää että ekan kuukauden jälkeen se jäi. Enemmänkin olen tarkkaillut silmällä kaikkea, koska ne mitat kuitenkaan kiinnosta ketään.
Syömiseni ja liikkumiseni olen suurinpiirtein pitänyt samoina, juuri sen takia että näen mitkä olisi sitten testojen vaikutuksia eikä muutettujen tapojen ansiosta. Tästä eteenpäin kyllä rupean syömään paremmin ja liikkumaan enemmän koska koen ettei paljolti muutoksia pitäisi enää testojen myötä tulla.

Ääni

Ääni oli yksi ensimmäisistä muutoksista mitä huomasin, vaikka menikin aikaa että ulkopuoliset rupesi asian myös huomaamaan. Se alkoi 2-4 kuukauden aikana aamukähinällä joka jatkui koko ajan pitemmälle päivälle ja puolen vuoden jälkeen ääni alkoi olemaan matalampi koko päivän ja siitä eteenpäin se vaan laski kuukaus kuukaudelta. Vieläkään se ei ole tasoittunut, kuulostaa välillä melko tärinältä ja värinältä ja varsinkin kun innostun selittämään niin se menee aika korkealle. Lisäksi sukulaisten kanssa pyrin melkein huomaamattani puhumaan korkeammalta etteivät ajattelisi että feikkaan matalaa ääntä kun en tiedä miten paljon he tietävät prosessin kulusta ja muusta. Mutta vieläkään oikeastaan suku tai perhe ei ole mitään kommentoinut, neljältä ystävältä ja serkulta olen kuullut kuinka hienolta mieheltä jo kuulostan vaikka ääni ei vielä täydellinen olekkaan. Lisäksi välillä näiltä transystäviltä kuulee kuinka kateellisia he ovat. :D

Keho

Sitä ei välttämättä muut huomaa, mutta itseään kun on kyylännyt viimeiset 20 vuotta
niin pienetkin muutokset huomaa.

Mitoista sen verran että olen kasvanut sentin pituutta ja laihtunut 12 kiloa. Itseasiassa 14 kiloa, mutta puoli kuukautta sitten kun kävin vaa'alla niin oli tullut 2 kiloa lisää. Mutta edelleen ollaan lievästi ylipainosen puolella, mutta vain hilkulla enää.
Muuten rasva on siirtänyt paikkaansa. Mahassa oli ennen kaksi iiisoa palloa, mutta nyt siihen on muodostumassa vain yksi pallo. Perse on pienempi kuin ennen. Ennen tasapaksut kädet ovat saaneet muotoja ja pikkunen haba erottuu. En voisi uskoa että käden muoto voisi saada näin iloseksi ja miehekkään oloseksi. Luut tuntuvat paremmin, varsinkin lonkkaluut, kylkiluut ja solisluut.

Karvoja on tullut pitkin kehoja. Oikeastaan vaan rintakehä kaulan alla ja selkä ovat paikkoja missä ei ainakaan vielä ole karvoja. Muuten rinnoista alaspäin ja kädet ovat karvassa mikä on iiiso muutos koska ennen minulta löytyi vain hieman mustia karvoja nilkassa.
Ensimmäisenä tuli karvoja sääriin, josta pikku hiljaa siirtyi ylöspäin jalkoihin ja sitten tuli mahaan. Nyt jaloissa on ylhäältä alas asti pitkää, mustaa karvaa mitä löytyy myös mahan keskeltä ja vähän sivuilta, viime aikoina se on noussut rivakasti ylöspäin navasta. Käsiin on tullut karvat hitaiden, mutta nyt vihdoin niissäkin näkyy karvaa kunnolla. Karva on kaikkialla noussut pituutta, paksuutta ja tummunut ja sitä on tullut melkein koko käsien ympäri paitsi tähän sisäpuolelle ei ainakaan vielä. Pikkuhiljaa myös kämmeniin on tullut koko ajan tummempaa ja pitempää karvaa, samaten jalkapöytiin.

Iho on paksumpi ja karkeampi kuin ennen ja lisäksi se tuntuu varsinkin kasvoista ja yläselästä melko öljyiseltä kun iho rasvoittuu nopeammin. Kynnet kasvavat nopeammin kuin ennen. Hiukset tuntuvat latteammilta ja karheammilta kuin ennen, ei yhtään niin pehmeiltä ja tuuheilta kuin ne ennen testoja oli. Ne myös rasvottuvat päivässä, joten lyhyt tukkamalli on ollut todella kiva kun pitää hiukset kuivata päivittäin. Mulla oli ennen taipumusta hiuksien hilseilyyn, mutta sitä ei ole ollut vaikka en hilseshamppoota enää käytä.
Pienoista aknen alkua näkyy kasvoissa ja yläselässä/hartioissa. Se alkoi jo puolen vuoden aikana märkivillä finneillä naamassa, mutta kokoajan paremmalta näyttää varsinkin naama kun jätin kaikki mahdolliset naamamömmöt pois. Nyt se näkyy isoilla ihon sisällä olevilla pateilla ja pienillä finneillä aina jossakin, mutta siitä pahimmasta ollaan päästy ja toivon että tästä eteenpäin tuo hävisiäisi kokonaan.

Mun on kovin vaikea kirjoittaa mitään luonteesta, tai ylipäätänsä sillee henkisestä tasosta mitä on tapahtunut testojen myötä kun en osaa tunteista ikinä mitään kirjottaa. Mutta nykyään olo on paljon positiivisesti, rauhallisempi ja tasasempi kuin ennen. Kestän myös ärsytyksiä vähän paremmin kuin ennen. Kaiken kaikkiaan elämänhalu on kymppi plus.

Ei testoista - 10 kk testoihin ääninäyte

18 kommenttia:

 1. Vähänkö sun ääni on muuttunut! Muutenkin oon niin kateellinen tosta laihtumisesta ja luiden erottumisesta. Itekin haluaisin miehekkäämmän kropan mitä muotoihin tulee, mutta karvoja en kaipaa :)

  VastaaPoista
 2. MIKÄ PORNO ÄÄNI :-----------D

  VastaaPoista
 3. APUA ihan tajuttoman ihana ääni sulla nykyään! :)

  VastaaPoista
 4. Aksu // Ouu, no mutta onhan noita cismiehiäki jotka sheivailee eikä se tee niistä vähemmän miehiä. :DD

  minimään // ITELLÄS!!11

  ~riina // Hoho, kiitos. :---)

  VastaaPoista
 5. Sulla on ehkä kaikista mun tuntemistani miehistä miehekkäin ääni! ♥

  VastaaPoista
 6. Voi jumansviidu oon kateellinen! Tai no, toki oon iloinen puolestas, mutta kai tää on vaan ihmisluonto. Ja kyllästyminen siihen että mulla on tuntemistani ihmisistä ehkä naisellisin ääni. :-----D

  No, kuitenkin, onnea tuosta! ♥

  VastaaPoista
 7. MIKÄ TUO ÄÄNI ON
  MIKÄ TUO ÄÄNI ON
  AHH
  ..onnittelut!

  VastaaPoista
 8. Linnunhammas // Haha, no mut tosi paljon kiitosta. :D Mukava kuulla.

  Epik Feil // Ouh, no mut oon varma et siihenki tulee muutosta!

  Anonyymi // Hahah, kiitos! Oletan siis tuon olevan positiivinen eikä sarkastinen kommentti. :D

  VastaaPoista
 9. Noin paljon laihtunut! Näytät varmaan upeelta kun ennen olit jo hyvännäköinen. ;)

  Little Mei

  VastaaPoista
 10. Hui hitsi sun ääni on muuttunut, en uskonut että kenenkän ihmisen ääni vois muuttua noin paljon. Tulin lukemaan blogia pitkästä aikaa, hirveesti on tapahtunut, kuvittellinen hatunnosto taas täältä suunnasta.

  VastaaPoista
 11. Voi jestas miten ihana ääni, ggrrau! ::D

  VastaaPoista
 12. Herranjumala toi sun ääni on muuttunu! Iha sika ihana nykyää :D

  VastaaPoista
 13. hajosin sun ex-äänelle :DDDDDD kunnno piipitys, onneks muuttunu noi paljo

  VastaaPoista
 14. Little Mei // Haha, kiitos. :D

  Teini // Joo, tää hämmentää mua itteäniki. Mut kiitos.

  Anonyymi, nojenni // Kitooos!

  Anonyymi // Haha, reilukerho! :D Mutta joo, oon samaa mieltä.

  VastaaPoista
 15. vau, on kyllä ääni muuttunu niin että huh :D tosi jännä nähä/kuulla tollein miten paljon on kehitystä tullut.

  VastaaPoista
 16. Olivia // Kiitos. Mustaki on tosi kiva kuulla, varsinki ku se tulee omasta suusta. :D

  VastaaPoista
 17. Mikä tämä ääni on? <33 Voitko alkaa soitella mulle vaan siks et saan kuunnella sua? :D

  VastaaPoista