22. helmikuuta 2011

Prosessi ja SETA #4

Transryhmä

Olen vihdoin saanut itseäni niskasta kiinni ja raahautunut jokaiseen tämän vuoden ryhmän tapaamiseen (...ekaa tapaamista lukuunottamatta...) vaikka se lähteminen on aina jotenki hirveen vaikeaa, mutta paikan päällä on kuitenki kivaa.

"Transryhmän seuraava tapaaminen on sunnuntaina 23.1. klo 18 Tusetan toimistolla (Rauhankatu 1 c B 22, ovisummeri). Luvassa on ryhmän ensimmäinen teematapaaminen, jonka teemaksi sovittiin sukupuoli-identiteetin määrittely. Tarkoituksena on pohtia yhdessä erilaisia sukupuoli-identiteettejä, eikä kenenkään itsemäärittelyä ruveta kyselemään, vaan jokainen saa määritellä tai olla määrittelemättä itseään haluamallaan tavalla. Tämä tapaaminen on tarkoitettu ainoastaan sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja sukupuoltaan pohtiville.

Toitaiseksi ryhmässä kokeillaan sellaista käytäntöä, että sunnuntaisin pidettävät teematapaamiset on tarkoitettu pelkästään transihmisille ja sukupuoli-identiteettiään pohtiville, kun taas lauantaitapaamiset ovat avoimia myös läheisille."


Nyt kun mietin niin ihan ensimmäisenä tulee tästä tapaamisesta mieleen Hitler.. Elikkä oltiin välillä varsinaisessa aiheessa ja välillä paaaaljon sen ulkopuolella, välillä aihe ei liittynyt mitenkään transasioihin. Vaikka on siis varsinainen vakava aihe, niin ei me istuta paikallamme vakavina ja kierretä jokasta ihmistä läpi ja käsketä sanomaan mielipiteensä.
Hieman yli kuus paikalle pääsi myös mun uusi Turkulainen ystävä jolla on vähän hakusessa oma sukupuoli-identiteettinsä. Pelastin hänet rappukäytävästä kun pientä hieman pelotti ryhmään tuleminen. :D (..köh, pientä, kun tyyppi oli ainakin 10 senttiä mua pidempi..) Mentiin penkille istumaan ja yritin rauhotella hieman, mutta pelkäsin että pahennan vain toisen oloa.

Itse en tainnut sanoa yhtään mitään tälläkään kertaa, harvemmin tykkään puhua ryhmässä kovinkaan paljon.

Paikalla oli tällä kertaa kahden ohjaajan lisäksi muistaakseni 12 henkeä.

**

"Transryhmän seuraava tapaaminen on sunnuntaina 6.2. klo 18-20 Tusetan toimistolla (Rauhankatu 1 c B 22, ovisummeri). Luvassa on ryhmän toinen teematapaaminen, jonka teemana on ulostulo, stealth-elämä, läpimeneminen ja outtaus. Voitko ilmaista itseäsi luontevasti ja reaktioita pelkäämättä vai pidätkö identiteettisi omana tietonasi? Miten läpimeneminen vaikuttaa haluun/tarpeeseen tulla ulos? Jaetaan ajatuksia kaapista ulostulemisesta. Tämä tapaaminen on tarkoitettu ainoastaan sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja sukupuoltaan pohtiville.

Toistaiseksi ryhmässä kokeillaan sellaista käytäntöä, että sunnuntaisin pidettävät teematapaamiset on tarkoitettu pelkästään transihmisille ja sukupuoli-identiteettiään pohtiville, kun taas lauantaitapaamiset ovat avoimia myös läheisille."


Tällä kertaa vedettiin taas ryhmän ennätysmäärä kun ohjaajien lisäksi paikalle tuli 11 henkeä. Pikku hiljaa on aikalail muodostunut sellainen vakioporukka joihin kuuluu minun ja ohjaajien lisäksi sellainen 6 henkeä jos karkeasti heitän. Mikä sekin on uskomaton määrä kun mietitään että ryhmän aloitettua toiminnan sielä kävi parhaimmillaan ehkä 3 ihmistä.

Tällä kertaa pysyttiin melko hyvin aiheessa, vaikka porukan ötökkäharrastelijat koittivat saada päivän aiheeksi ötökät.. :D Ihmiset kertoivat melko avoimesti ja mielellään kokemuksistaan ja mm. koulu/työ, vessatilanteet ja läheiset ihmiset olivat aiheet joista riitti eniten kokemuksia ja jutun aihetta.
Tälläkin kerralla tarjolla oli halukkaille keksejä ja teetä.

***

"Turun Transryhmän vapaamuotoinen kokoontuminen lauantaina 19.2.2011 kello 15-17 Turun Setan toimistolla (Rauhankatu 1 c B 22, ovisummeri). Luvassa rentoa yhdessäoloa ja höpinää, tarjolla mm. pikkupurtavaa ja teetä. Lauantain vapaamuotoiseen tapaamiseen voit tuoda myös kumppanin, puolison tai muun "tarpeeksi läheiseksi" määrittelemäsi henkilön. Tervetuloa!"

Tämän vuoden toinen vapaamuotoinen kokoontuminen siis. Tällä kertaa ryhmä oli toivon mukaan vain täksi kertaa kokenut melkoisen vähennyksen kun paikalla oli toisen vetäjän ja minun lisäksi vain neljä ihmistä. Mutta kolme näistä tyypeistä oli kokonaan uusia ryhmälle ja kuulemma tulevat ehkä jatkossakin ja riittipä meil enemmän keksejä. :--)
Puhuttiin suurimmaksi osaksi poliitiikasta johon minulla ei oikein ollut sanottavaa kun en mitään politiikasta tiedä joten tyydyin vain kuuntelemaan ja yrittämään ymmärtää. Ja jutun aihe eksy välillä myös siihen miten väärin tietyt rajotteet sukupuoliasioissa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti