17. tammikuuta 2011

Prosessi ja hoitoneuvottelu #1

Oon odottanut tätä hetkeä jo tovin, mutta en oo voinut sitä (omasta mielestäni) tänne päivitellä koska piti kirjoittaa ensin TransHelsingin ja psykologin aikojen kertomus, nyt kuitenkin on tänkin aika.

Hieman yli vuosi ollaan prosessissa oltu tätä nykyä ja vihdoin on lyöty lukkoon että hoitoneuvottelu on 26.01.2011 eli enää alle 2 viikkoa!En muista tarkalleen milloin TAYSilta tipahti kirje postiluukusta, mutta joulukuun puolessa välissä suunnilleen ja en osaa sanoin kuvata sitä riemun määrää kun minä ympäri kämppää hypin kirje kädessä. :D

Ihan ekana ryntäsin kertomaan läheisimmille ystävilleni niin kuin olen joka kerta tehny. Suurin osa oli todella onnellisia mun puolesta ja toivotti onnea, yaay.

Olen nyt käynyt 3 kertaa Turussa juttelemassa sille psykoligille mitä ne TAYSissa vaativat prosessin jatkamiseksi koska mulla on kuulemma niin iso riski masentua uudestaan mun aikaisempien mielenterveysongelmien takia ja kun prosessi on kuitenkin aikaa ja energiaa vievä prosessi.
Tänään oli taas Turussa tuo psykologi ja ihan hyvillä mielin minä sinne menin. Juteltiin niitä näitä mun olosta ja muusta, mutta prosessista jonkin verran kanssa. Ensinnäkin hän muisti että olisin male to female eli transnainen, mutta pyysi sitä kyllä anteeksi. Tuon jälkeen hän kyseli vähän multa hormonien vaikutuksista ja mitä hoitoneuvottelussa tapahtuisi. Toivotti vielä lopussa onnea.
Psykologini kysyi minulta millä mielellä menen hoitoneuvotteluun ja kerroin reipaasti että "positiivisella, mutta olen varautunut myös huonoihin uutisiin".

Äidiltä kysyin että lähtisikö hän mukaan, mutta torjui ajatuksen heti töiden takia. Iskältä on pitänyt kysyä jo jonkin aikaa, mutta sekin on jäänyt. Täytyy tässä lähipäivinä kysäistä ja toivoa että voisi kysyä lomaa töistä päiväksi.

9 kommenttia:

 1. Hii toi "hoitoveuvottelu" on ihan kohta! Siistii. :)

  VastaaPoista
 2. Ai juma! Jotenkin, vaikka olen vain blogin seuraaja (joskin samaa prosessia käyvä), niin tunnen suurta iloa puolestasi. Onnea!

  VastaaPoista
 3. Wau mikä blogi! Niin erillainen kuin kaikkien muiden=) PALJON paljon onnea prosessiin ja hyvää kevättä(: ps. Oot kyllä tosi komea, saanko kysyä minkä ikäinen olet :)?

  VastaaPoista
 4. Suvi // No on! Eikä sen odottelu oo ees tuntnu pitkältä. :D Paitsi nyt kun sanon näin niin mistä vetoa et tää viiminen viikko on pirun hidas.

  Anonymous // Kiitoksia ja onnea prosessiin sinnekkin päin!

  Janni // Kiitos hirveästi ja hyvää kevättä sinnekkin! Toivottavasti päästäis näistä jääkeleistä pian, loskasin ois parempi. 19 olen, tänä vuonna 20 ja kahen kympin kriisi parhaillaan menossa. :D

  VastaaPoista
 5. olette oksettavia... tietääkö muijas että olet nainen?

  VastaaPoista
 6. Anonymous // Itseppäs olet oksettava. Tyttöni tietää että olen syntynyt tytön vartaloon, kyllä. On tämän blogin yksi vakiolukija.

  VastaaPoista
 7. Oi ihania nuo ihmiset jotka eivät ymmärrä tilannetta.

  Mutta todella hienoa että asiaa on edennyt jo näin pitkälle :) Olen hyvin iloinen puolestasi, koska omasta (puolison) kokemuksesta tiedän että se on iso asia!

  VastaaPoista
 8. Tietääkö muija että olet edelleen tyttö?

  VastaaPoista
 9. Jonna // Näinpä, mutta onneksi en jaksa välittää. (:

  Anonymous // Hän tietää että olen syntynyt tytön vartaloon, kyllä. Hän tietää kaiken prosessista.

  VastaaPoista