16. marraskuuta 2010

Prosessi ja SETA #2
3.08.2010

Kattelin jo viikkoja sitten Setan toimintoja ja ilahduin kuin sieltä tuntui löytyvän minulle parikin sopivaa tapahtumaa. Transkahvi-illat, transtukikeskustelut ja nää tavanomaiset Setan discot.

Transkahvi-ilta

Seuraavaksi oli tiedossa transkahvi-ilta 30.07.2010 ja sinne siis lähin käymään. Ideanahan oli siis keskustella transvestisuudesta, joka ei minuun liity, mutta aiheesta kiinnostuneena menin paikan päälle. SETAn sivuilla on tämän näköinen selitys ryhmästä ja sen ideasta:

"Transkahvi-illat joka kuukauden viimeisenä perjantaina klo 19.00–21.00. Kahvi-ilta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita keskustelemaan transvestisuudesta tai muuten vain haluavat viettää hetken kahvikupin ääressä muiden transhenkisten seurassa. Paikalle voi tulla myös pukeutuneena tai pukeutua halutessaan."

Oli kyllä suurin virhe mennä tuonne, ainakin yksin. En osannut kuvitella että olisin ainut paikalla olija! Ja hyvin sosiaalipelkoisena oli aivan hirveää. Vetäjänä toimi keski-ikäinen mies kukkamekossa ja inhottavan menneisyyteni takia tyyppi pelotti minua suunnattomasti ja tuntui että hän olisi rynnännyt raiskaamaan minut jos olisin yrittänyt lähteä ennen kuin kello olisi tarpeeksi. Istuin pelokkaana tunnin paikallani ja yritin esittää kiinnostunutta kaikkesta muusta kuin äijästä ja kyttäilin kirjahyllyä ja seinälle.

Mies oli liiankin kiinnostunut minusta, kyseli henkilökohtaisia ilman että edes kysyi lupaa ja oletti tietävänsäkin jotain. Mm. tyyppi oletti heti että olen transvestiitti ja kun kerroin totuuden niin kysyi että "tuleeko sinusta sitten tyttö?" Jotenkin toi loukkas, vaikka kai pitäis vaan olla onnellinen kun tyyppi ilmeisesti luuli minua jätkäksi. Kuitenkin noin suoraan henkilökohtaisten kysymysten esittäminen heti kättelyssä tuntui ahdistavalta, vaikka tyyppi vain taisi yrittää olla ystävällinen ja kiinnostunut.

Tajusin kuitenkin heti että ei tuonne enää.

**

16.11.2010Turun transryhmä


Seuraavaksi oli 07.08.2010 tuo transtukikeskustelu-tapaaminen, mikä oli taas ihan toista maata. Tuon transkahvi-illan seurauksena en uskaltanut mennä yksin tapaamiseen, joten kysyin varovasti wtftm-foorumilta että tulisiko joku mun tueksi ja sehän sai valtavan innostuksen moneen. Juteltiin siellä että halukkaiden kanssa tavataan rautatiasemalta hieman ennen ryhmän alkua ja sieltä mentäisiin yhdessä setan toimistolle. Itse myöhästyin bussista niin menin suoraan toimistolle. Siellä olikin minun lisäkseni jo pari tuttua Muu, mikä -leiriltä ja pari muuta Turun transpiireistä. Mm. Muu, mikä -leirin yksi ohjaajista oli paikalla. Ketään ei näkynyt tai kuulunut, joten me lähdettii porukalla kahville ja jäätelölle kävelykadun Anttilan Heseen ja oli ihan mukavaa näinkin isolla porukalla välillä olla liikkeellä. Ite en ujouttani saanut oikein sanaa suustani, mutta muiden juttuja oli kiva kuunella vaikka juttu vaihtelikin kouluista ties minne. Noin tunnin Hesellä hengaamisen jälkeen päätettii yrittää päästä toimistolle sisään uusiksi, tässä vaiheessa leirin ohjaaja kaverinsa kanssa erkaantui pois laumastamme.
Jäätiin uusiks odottelee ja pakenee sadetta setan toimiston ovelle rappukäytävään, eikä mennykkää kauan ku kerhonvetäjä tuli paikalle. Kerhonvetäjän nimi lukee TuSetan sivuilla joten en näe mitään ongelmaa kirjottaa oikeaa nimeä tänne. Terhi siis päästi meidät toimistoon, ihmetteli kovaan ääneen suurta väenpaljoutta ja pyyteli anteeksi kun TuSetan sivuille luki väärin ryhmän alkamisajankohta.
En enää oikein muista mistä juteltiin, mutta ekana käytiin kaikkien nimet ja vähän omia tietoja.

"Oon Alex, 18-vuotias Turusta, transmies. Oon täl hetkel keskusteluvaiheessa ja ens vuoden alus pitäis olla hoitoneuvottelu."

Sain myös pienen kiitoksen että pienesti mun ansiosta ryhmässä oli tällä kertaa enemmän kuin aikoihin.

Keskusteltiin sen tunnin aikana vähän kaikkien mielipiteitä transihmisyydestä ja tälläisestä. Lopuksi vielä sovittiin jatkon kannalta tämän vuoden Turun transryhmän-tapaamiset ja Terhi otti ylös kaikkien tiedot.

***

Oon harmittavan paljon missannut nyt Setan tapahtumia, kolme transryhmän tapaamista, yhdet Setan discot, Setan leffaillan ja missaan ehkä toisetki Setan discot koska en osuu samalle päivälle kun on ala-asteen luokkakokous. Missaan myös 18.12. olevat Turun transryhmän pikkujoulut koska silloin on mun koulun valmistujaisjuhlat mun äidillä. Joulukuussa on kuitenkin transryhmän ja transkahvi-ilta ryhmäläisten yhteiset pikkujoulut ja Setan pikkujoulut. Hirveesti siis TuSetan osalta tapahtumia, mikä tietty on kiva. Harmittaa vaan aina jos ei pääse.

En ole siis kolmeen kertaan käynyt transryhmässä eikä sille ole oikein ollut syytäkään miksi olen jäänyt pois. Olen vain stressannut liikaa transprosessia ja koulua ja töiden saantia, että en ole vain saanut aikaiseksi lähteä. Näin jälkikäteen se tietenkin harmittaa kun joka kerta on ollut varmasti kivaa.

Ja jos joku huomasi, niin joo, oon "SETA" -päivitystä kirjottanut ja pitkittänyt yli kolme kuukautta..

Turun transryhmä

Nyt viime sunnuntaina 14.11. olin viimein taas transryhmän tapaamisessa tuttuun tapaan ja oli tosi kivaa. Odotettiin 20 minuuttia että TuSetan edustaja Katri kävi paikalla hieman juttelemassa ja kuuntelemassa meiltä risuja ja ruusuja liittyen TuSetaan, toimistoon ja ryhmiin. Risuja tuli mm. TuSetan transryhmän esittelytekstistä ja Setan mainoksesta jossa on melko tyhmästi selitetty esimerkiksi transmiehen määritelmä.
Yritän muuten saada skannattua joku päivä tuon vanhan esitteen tännekkin koska moni ei ole sitä varmaan nähnyt, vaikka yksi ryhmäläinen sanoikin että ainakin joistain terveyskeskuksien aulasta noita löytyy.
Ja mitäs vielä.. Sovittii vähän pikkujoulusuunnitelmista mikä tulikin jo mainittua.

Terhi lähettää jokaiselle ryhmäläiselle muistutuksen pari päivää ennen uutta tapaamista sähköpostiin ja viime sähköpostissa hän ilmoitti siirtyvänsä ryhmänvetäjän tehtävistä ensi keväänä. Juteltiin siitäkin ja päädyttiin siihen että Terhin kavereina toimivat vetäjinä kaksi muuta persoonallista ja potentiaalista ihmistä ryhmästä. Pidän näistä molemmista ja Terhistä, joten tähä päätökseen mulla ei oo valittamista.

Siinä se kai, seuraava 1,15 tuntia me katottiin transdokumentti Red without blue, mutta siitä kerron enemmän seuraavassa media -postauksessa. Ja saatiin keksejä ja teetä. :D

Dokumentin jälkeen ryhmän uudet vetäjät ja Terhi jäivät vielä paikalle keskustelemaan, mutta mä liukenin kotiin.

Ainiin ja ryhmä oli ilmeisesti saanut yhden kivan oloisen ihmisen lisää!

Jos jotakuta kiinnostaa, niin tässä vielä TuSetan kotisivut:
http://www.tuseta.fi/index.html

2 kommenttia:

  1. Näit on tosi kiva lukee. kiintoisaa saada lukee jonkun toisen prosessista.
    Ootko siis saanut jo lähetettä vai missä vaiheessa täysin oot?

    VastaaPoista
  2. Miska // oon ollu prosessissa jo pikkasen yli vuoden ja hoitoneuvottelu on nyt vihdoin 26.1. Melko nopeesti kaikes huolimat aika ja itse prosessiki mennyt.

    VastaaPoista